Doğa Bilimleri ve Arazi – Kamp Teknikleri

HEDEF KİTLE

Doğa Bilimlerine yönelik yükses lisans ya da doktora yapan lisansüstü öğrenciler, ülkemiz üniversitelerinde görev yapan 35 yaşını aşmamış genç araştırmacılar projemizde katılımcı olabilirler.

Doğa Bilimleri ve Arazi – Kamp Teknikleri’ isimli projemiz, doğal ortamda doğa bilimlerinin vazgeçilmez parçalarından olan flora, fauna, jeoloji, ekoloji, iklim, doğa fotoğrafçılığı, kuş gözlemciliği, arazi ve kamp teknikleri (gecelemeli kamp eğitimi, ilkyardım, doğada yön bulma ve harita okuma, doğada yenilebilir bitkileri tanıma), vb. konu başlıkları ekseninde, bilimin eğlenceli tarzda öğretilmesi ve işlenmesini hedefleyen bir bilimsel eğitim etkinliğidir.

Etkinliklerimiz “Doğa Bilimleri ve Arazi – Kamp Teknikleri” ismi ile Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde lisansüstü (Yüksek lisans – Doktora) eğitimine sürdüren ve araştırmacı olarak görev yapan 30 adet katılımcıya Doğa Bilimleri ve Arazi Kamp teknikleri konusunda teorik ve direk yerinde olmak üzere uygulamalı bir eğitim sunacaktır.

8 günlük bir dönemi kapsayacak şekilde tasarladığımız eğitimlerimizde, doğa bilimleri konusunda ihtisas yapmak, elde edecekleri bilgileri eğitimlerinin her aşamasında kullanarak profesyonel birer doğa bilimci olma yolunda çaba harcayan genç araştırmacılar ve lisansüstü öğrencileri için kaçırılmayacak fırsatlar sunmaktadır. Eğitimler, konusunun uzmanı bilim adamları tarafından teorik ve uygulamalı tarzda; statik değil, dinamik ve yenilikçi bir yapıda sunulacaktır.

Kamp etkinliği süresince 50 kişiye aynı anda hizmet edebilecek sayıda 25 adet kamp çadırı (iki kişilik), 50 adet uyku tulumu, 25 adet dürbün, bir adet teleskop, 5 adet GPS, 5 adet pusula, iki adet dizüstü bilgisayar, bir adet Projeksiyon cihazı ve gerekli olabilecek diğer eğitim araç ve gereçleri SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü’nde mevcuttur ve etkinliklerimiz süresince kullanılabilecektir.

  8-15 Şubat 2015 tarihli arasındaki eğitimimiz Antalya’da gerçekleştirilecektir. Eğitime 15 Ocak 2015 tarihine kadar başvuru yapabilirsiniz.

 

EĞİTİM KONULARI

Türkiye’nin Memeli Yaban Hayvanlarını Tanıyalım
Prof.Dr.İdris OĞURLU

Çayır ve Mera ve Yem Bitkileri
Prof.Dr.Cahit BALABANLI

Böcek gözlemleri, Böcekleri Farketmek
Prof.Dr.Mustafa AVCI

Tıbbi Aromatik ve Doğada Yenilebilir Bitkiler
Doç.Dr.Hüseyin FAKİR

Doğada Yön Bulma ve Harita Okuma Teknikleri
Doç.Dr.Mehmet EKER

Biyopolitika, Kırsal Yerleşimler, Orman Köyleri
Doç.Dr.Hasan ALKAN

Doğa Turizmi ve Korunan Alanlar
Yrd.Doç.Dr.Mehmet KORKMAZ

Arazi ve Kamp Teknikleri, Kampçılık
Yrd.Doç.Dr. Yasin ÜNAL

Doğada İlkyardım
Yrd.Doç.Dr.Medet KORKMAZ

Genel Ekoloji
Yrd.Doç.Dr. Serkan GÜLSOY

Dağcılık
Yrd.Doç.Dr. Özdemir ŞENTÜRK

Trekking Malzemeleri, GPS, Pusula, Dürbün. Navigasyon, Rota Bulma
Yrd.Doç.Dr. Ahmet MERT

Sulak Alanlar
Yrd.Doç.Dr. Erol KESİCİ

Doğa Fotoğrafçılığı
Uzman Süleyman UYSAL

Kuş Gözlemciliği ve Türkiye’nin Kuş Türleri
Öğr.Gör.Halil SÜEL

İLETİŞİM

Yrd.Doç.Dr. Yasin ÜNAL
Telefon: 0 246 211 3962
GSM: 0505 5917028
E-posta: yasinunal@sdu.edu.tr
Adres: Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü, 32260, Isparta

Öğr.Gör. Halil SÜEL
GSM: 0530 273 4848
E-posta: halilsuel@sdu.edu.tr

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.