Değerli Sınıf Öğretmenleri ve Sınıf Öğretmeni Adayları,
TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi kapsamında kabul edilen “Dijital Öykü Atölyesi” başlıklı projemiz, 1-9 Ağustos 2016 tarihleri arasında iki aşamalı olarak Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecektir. Projenin ilk aşaması “Sınıf Öğretmenleri Dijital Öykü Atölyesinde” 1-4 Ağustos 2016 tarihleri arasında; ikinci aşaması “Sınıf Öğretmeni Adayları Dijital Öykü Atölyesinde” 6-9 Ağustos 2016 tarihleri arasında yürütülecektir.
Çağımızın getirdiği yenilikleri eğitim ve öğretim etkinliklerine taşımayı planlayan bu projeyi siz değerli sınıf öğretmenleri ve öğretmen adayları ile karşılıklı bilgi alışverişi içerisinde gerçekleştirmek bizi onurlandıracaktır. Projeye katılımlarınızı bekler, şimdiden teşekkür ederiz…
Proje ile ilgili bilgilere internet sitemizden ulaşabilir, sorularınız için iletişim sekmesindeki irtibat numaraları ve adreslerini kullanabilirsiniz.
Proje ekibi adına,
Proje Yürütücüsü
Arş. Gör. Güler GÖÇEN KABARAN
NOT: PROJE SÜRESİNCE KATILIMCININ KONAKLAMA VE İAŞE MASRAFLARI TÜBİTAK TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR.
PROJENİN AMACI
Bu proje ile sınıf öğretmenlerine ve sınıf öğretmeni adaylarına dijital öyküleme yöntemi hakkında bilgi vermek, dijital öykü oluşturma programlarını tanıtmak, bu programlar aracılığıyla dijital öykü oluşturmalarına imkân sağlamak, sınıf içi etkinliklerinde dijital öyküleme ile birlikte kullanabilecekleri diğer öğretim yöntem ve tekniklerini tanıtmak ve uygulama örneklerini paylaşmak amaçlanmaktadır.
Proje süresince mevcut sınıf öğretmenlerimizin ve geleceğin sınıf öğretmenleri olacak lisans öğrencilerinin proje ekibi ile birlikte uygulamalı örnekler gerçekleştirerek öğretim sürecinde kullanabilecekleri dijital öyküleme yöntemi ve diğer aktif öğretim yöntemlerini uygulama konusunda deneyim kazanmaları hedeflenmektedir.
HEDEF KİTLE
İki aşamada gerçekleştirilecek olan projenin birinci aşaması için hedef kitlesini Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel veya devlet okullarında görev yapan sınıf öğretmenleri oluşturmaktadır. Projenin ilk aşamasında gerçekleştirilecek etkinlikler her bölgeden 4 öğretmen olmak üzere toplam 28 öğretmen ile gerçekleştirilecektir. İkinci aşamada ise projenin hedef kitlesini Türkiye’nin yedi farklı bölgesinden üniversitelerin eğitim fakültelerinde sınıf öğretmenliği ana bilim dalında öğrenim görmekte olan öğretmen adayları oluşturmaktadır. Projenin ikinci aşamasında gerçekleştirilecek etkinlikler her bölgeden 4 öğretmen adayı olmak üzere toplam 28 öğretmen adayı ile gerçekleştirilecektir.
Başvuru sayısının hedef kitle sayısını aşması durumunda, aşağıdaki kriterler doğrultusunda katılımcıların seçilmesi uygun görülmüştür.
Seçim Kriterleri:
1. Cinsiyet: Proje ekibi tarafından katılımcılarda kadın-erkek sayısının eşit olması kararlaştırılmıştır.
2. Çalışılan Bölge/Öğrenim Görülen Bölge: Projenin etki alanının genişlemesi için katılımcıların yedi coğrafi bölgeden dörder kişi olacak şekilde olması kararlaştırılmıştır.
3. Çalışılan İl/Öğrenim Görülen İl: Projenin etki alanının genişlemesi için başvuru sayısına göre katılımcıların aynı ilden olmamasına dikkat edilecektir.
4. Öğretim İlke ve Yöntemleri Dersi: Öğretmen adaylarının seçiminde “Öğretim İlke ve Yöntemleri” dersini almış olmak bir kriter olarak belirlenmiştir. Katılımcıların hazırbulunuşluk düzeylerinin homojen olması açısından öğretmen adaylarından bu dersi almış olanlara öncelik tanınacaktır. (YÖK tarafından belirtilen Sınıf Öğretmenliği programı esas alınacaktır.)
5. Mazeret: Katılımcıların herhangi bir sebeple projeye gelememe ihtimaline karşılık her bölge için iki kişi olmak üzere, öğretmen ve öğretmen adayları için 14’er kişilik yedek listeler oluşturulacaktır. Projeye katılamayacak olanların yerine yedek listedeki sıraya göre öğretmen ve öğretmen adayları dâhil edilecektir.