Denizden Karaya Bilim Projesi

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi tarafından hazırlanan , yürütücülüğünü Edebiyat Öğretmeni Melek Dinçer’in, üstlendiği proje ekibi olarak Matematik Öğretmeni Elvan İnan ve Felsefe Öğretmeni Funda Bulut’un işbirliğinde hazırlanan “Denizden Karaya Bilim” adlı projemiz Türkiye genelinde kabul edilen 85 projenin içinde yer alarak hibe almaya hak kazanmıştır. Gerçekleştirmeyi planladığımız projemizde, Balıkesir ilindeki öğrencilerin deniz ve kara ekosistemleri, çevre kirliliği, deniz ve kıyı devlet koruma alanları ile ilgili konularda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Amacımız, Kapıdağ bölgesinde deniz ve kara yaşamı, bölgedeki sucul canlı ve endemik bitki türleri, çevre kirliliği ve koruma alanları ile ilgili farkındalığı yüksek; çevre sorunlarına alternatif, yenilikçi çözümler üretebilen, kendini doğanın bir parçası olarak gören, ,çoğulcu çevre anlayışına sahip bireylerin yetiştirilmesine öncülük etmektir. Hedef kitlemiz 11. sınıf düzeyinde 16 kız ve 14 erkek olmak üzere toplam 30 öğrenciden oluşmaktadır.
Projemiz, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ,Bandırma Belediyesi, Bandırma Merinos Koyunculuk Araştırma Enstitüsü , Erdek Belediyesi Dalış Kulübü, TEMA Vakfı, SUFOD ve BANDAK ile iş birliği içinde yürütülecektir.

Projemizin uzman kadrosu; 17 Eylül Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa SARI ve 17 Eylül Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper KILIÇ’tan oluşmaktadır. Projemizin eğitmen kadrosu; Prof. Dr. Ali Demirsoy, Balıkesir Üniversitesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Satıl, Doç. Dr. Dilek Türker, Merinos Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Alparslan Kara, Dr. Yalçın Yaman, Engin Kocabaş, SUFOD derneği başkanı Ateş Evirgen, BANDAK derneği başkanı Mustafa Anadol, Erdek Dalış Kulübü Başkanı Osman Benli, Su Ürünleri Mühendisi Kamil Ergin ÇAĞLAR, Yaratıcı drama eğitmeni Ufuk Nergis, Tarım ve Orman Bakanlığı uzmanı Hatice Şahin, Balıkesir TEMA İl Temsilcisi Metin Kuter, Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Behiye Şengöz ve Esma Kurtoğlu’ndan oluşmaktadır.

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde ilk defa gerçekleşecek TÜBİTAK 4004 projesinde; öğrencilerin, 21. yüzyıl bilimsel yaklaşım becerilerine sahip, doğa bilimlerine ait bilimsel olguların farkında olan, bilime karşı olumlu tutum ve değerler geliştirebilen, doğayı ve çevresini tanıyan, gözlemlediklerini sanata dönüştürebilen, başkalarını da bilinçlendiren bireyler olarak yaşamlarını sürdürecekleri düşünülmektedir. Öğrencilerimizin kazanımlarının sosyal çevrelerine yansımasını ve böylelikle projenin çarpan etkisinin katlanarak büyümesini hedeflemekteyiz.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.