ÇİÇEKLİ BİTKİLER OLMASA

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

ÇİÇEKLİ BİTKİLER OLMASA

Projenin Hedefleri:Çiçekli bitkiler Dünya’daki bitkilerin hemen hemen tamamını oluşturduğu için çiçekli bitkilerin Dünya iklimi üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu merak ettiğim için bu projeyi hedefledim.

Dünyanın daha kurak olması diğer canlılar için de kötü olurdu. Yağışın daha az olması daha az bitki ve hayvan türünün yaşaması demektir. dolayısıyla çöller de biyolojik açıdan fakir yerlerdir.

Bu yüzden çiçekli bitkilerin terleme kapasitesinin sadece ekolojik açıdan değil evrimsel açıdanda önemli olduğu, başka çiçekli bitkilerde dahil daha fazla tropikal türün ortaya çıkmasına ortam oluşturur. Böylece çiçekli bitkilerin çevrelerini kendi çeşitliliklerini destekleyecek biçimde değiştirdiklerini öğrenmiş oluruz.

 

Kullanılan Yöntemler:

Araştırma, gözlem, inceleme, beyin fırtınası,

 

Gerçekleştirilen Faaliyetler:

Projemde  köpük, birkaç tane çiçekli tohum bitkisi (küpe çiçeği, verdali çiçeği, cam güzeli çiçeği, kader çiçeği…), kaktüs, kum, oyuncak ağaç temin ettim. Bütün bunları projeme göre köpüğe yerleştirdim. Ektiğim çiçekli tohumları 15 gün boyunca sulayıp ışık alan bir yere yerleştirdim. Gözlemler yapmaya devam ettim. Bütün bunları yapmaktaki amacım ise;  dünyamız çöl olmasın ve çiçekli bitkiler hiç solmasın.

Ulaşılan Sonuçlar:Çiçekli  bitkilerin yaşadığımız dünya üzerindeki etkilerini gözlemlemek,dünyamızın çöl olmasını engelleyebilir hale getirmek.

Projemi Hazırlarken Destek  Aldığım Kişiler:

Tarım İl Müdürlüğü, çiçekçiler, öğretmenim.

 

Proje Takvimi:

Ekim 15 projemin içeriğini hazırladım. Kasım ayında çiçekli bitkilerimi saksılarıma ektim. 1 ay boyunca takip ettim. Ocak ayı başında  projemin maketini hazırladım.

 

Proje Bütçesi:

20TL’dir.

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.