ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMAYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME KİRTERLERİ

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA BAŞVURMA, YÜKSELTİLME VE ATANMAYLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME KİRTERLERİ

 

 

 

BİRİNCİ BÖLÜM

 

 

  1. GENEL HÜKÜMLER

1.1. Amaç

Bu yönergenin amacı; Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanmalarda aranacak asgari koşulları belirleyerek, Üniversitenin Fakülte, Yüksekokul, Konservatuar, Enstitü ve Rektörlüğe bağlı birimlerinde Öğretim Üyeliği Kadrolarına başvuracak olan adaylar hakkında daha sağlıklı karar verebilmek; adayların kendilerini hazırlamalarını ve durumlarını değerlendirmelerini kolaylaştırmak, bilimsel çalışmaları teşvik etmek ve öğretim elemanlarının kendilerini bilimsel rekabet ortamı içerisinde yer almaya hazır hissetmelerini sağlamaktır.

1.2. Kapsam

Öğretim Üyeliği Kadrolarına Yükseltilme ve Atanma işlemleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 5772 sayılı Kanunla değiştirilen 23, 25 ve 26. maddeleri ile bu kanunun 65. maddesi gereğince hazırlanmış olan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddelerinde ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Hazırlanan bu ilkeler, Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından ayrıca aranacak en az koşulları kapsar.

1.3. Kadro İlanı

Çankırı Karatekin Üniversitesinin; Fakülte, Yüksekokul, Konservatuar ve Enstitülerinde gereksinim duyulacak Öğretim Üyeliği Kadrolarının ilanı için;

a)2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda, ilgili birimin Bölüm Başkanı, Bölüm Kurulunun görüşünü alarak Fakültelerde Dekanlığa, Yüksekokullarda ve Konservatuarda ilgili Müdürlüklere, Rektörlüğe bağlı birimlerde ise Rektörlüğe durumu iletir. Enstitülerde ise Müdür, Enstitü Yönetim Kurulunun görüşünü alarak ilgili kadro talebini Rektörlüğe iletir.

b) Uygun görülen kadrolar Rektörlük tarafından ilan edilir.

1.4. Başvuru

Öğretim Üyeliği Kadrolarına başvuracak olan adaylar, 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğince öngörülen bilgi ve belgeler ile birlikte, bu ilkeler kapsamında istenen bilgi ve belgeleri ilgili birime sunar. Ayrıca, başvuruyu değerlendirecek jüri üyelerine kolaylık sağlamak amacıyla, aday, dosyadaki etkinliklerini içeren bir disket veya CD’yi başvurusuna ekler. Bu belgeler içerisinde Yüksek Lisans Tezi, Doktora ve Sanatta Yeterlik tezleri mutlaka konmalıdır.

 

İKİNCİ BÖLÜM

 

2. ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA YÜKSELTİLME VE ATANMALARDA ARANACAK ASGARİ BAŞVURU KOŞULLARI

2.1. Profesör Kadrosuna Başvurabilmek İçin Gerekli Asgari Koşullar

Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların;

 

a) 657 sayılı Kanun’un 48. maddesindeki genel şartlara sahip olması

 

b) Doçentlik unvanını aldıktan sonra en az beş yıl süreyle, ilan edilen profesörlük kadrosu ile ilgili bilim alanında çalışmış olması

 

c) Doçentlik unvanını aldıktan sonra, ilgili bilim alanında özgün yayınlar veya çalışmalar yapmış olması ve yayınlardan birini, başvuru dosyasında başlıca araştırma eseri olarak belirtilmiş olması

 

d) 2547 sayılı Kanun’un 27. maddesi gereğince doçentlik sınavını başarmış sayılarak yabancı ülkelerde aldığı unvanın eşdeğerliliği kabul edilen adaylardan, bu Yönetmeliğin 18. maddesindeki şartları yerine getirmiş bulunanlar (bunların doçentlikteki hizmet süreleri, unvanı yabancı ülkede aldıkları tarihten başlar), 2547 sayılı Kanun’un 28. maddesi gereğince profesörlüklerinin Türkiye’de geçerli sayılması için Üniversitelerarası Kurul kararıyla kabul edilmiş olması

e) Doçent unvanı aldıktan sonra; Bölüm 4’te yer alan puanlama listesinden, asgari 300 puanı doçentlik dönemindeki yapılan aktivitelerden olmak kaydıyla, toplam en az 600 puan almış olması

f) Doçentlik sonrası alınması gereken puanın % 50’sini yani 300 puan’ın 150’sini Bölüm 4’te yer alan puanlama listesindeki 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 türü aktivitelerden sağlamış olması

g) Doçent unvanını aldığı alanda, eser aşamasını geçtiği asgari ölçütleri bir kere daha sağlaması

h) İlan edilen kadroya başvuru tarihindeki atama taban puanına sahip olması ve bu taban puanın en az % 50’sini doçentlik sonrası çalışmalardan almış olması gerekir.

 

Yukarıda belirtilen kriterleri sağlamış adaylar için; 2547 sayılı kanunun 65. maddesine göre yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” ne uygun işlem yapılır.

 

2.2. Doçent Kadrosuna Başvurabilmek İçin Gerekli Asgari Koşullar

 

Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların;

a) 657 sayılı Kanun’un 48. maddesindeki genel şartlara sahip olmak gerekir.

b) Doçent unvanını almış olmak gerekir.  2001 yıl öncesi doçent unvanı almış olanlardan 2001 yılı eser şartlarını sağlamış olması,

 

Yukarıda belirtilen kriterleri sağlamış adaylar için; 2547 sayılı kanunun 65. maddesine göre yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” ne uygun işlem yapılır.

 

2.3. Yardımcı Doçent Kadrosuna Başvurabilmek İçin Gerekli Asgari Koşullar

2.3.1. İlk Atanma İçin Gerekli Koşullar

 

Yardımcı Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların;

 

a) 657 sayılı Kanun’un 48. maddesindeki genel şartlara sahip olmak gerekir.

b) Doktora veya tıpta uzmanlık unvanını veya Üniversitelerarası Kurulun önerisi üzerine Yükseköğretim Kurulunca tespit edilecek belli sanat dallarının birinde yeterlik kazanmış olmak gerekmektedir.

c) Ayrıca Bölüm 4’te yer alan puanlama listesinden, asgari 75 puanı 1, 2, 3, 4, 5, 6 türü aktivitelerden sağlamış olmak. Güzel sanatlar alanı için asgari puanın hesaplanmasında 1, 2, 3, 4, 5, 6, 12, 13  ve 14 numaralı bölümler dikkate alınır. (Sempozyum bildiri puanlamalarında “öğrenci kongreleri” dikkate alınmaz.)

d) ÜDS veya KPDS’ den en az 55 puan almış olmak veya Yükseköğretim Kurulunun kabul ettiği yabancı dil sınavlarından eşdeğer puan almak.

e) Çankırı Karatekin Üniversitesi’nce yapılacak olan kendi bilim alanında Türkçeden yabancı dile, yabancı dilden Türkçeye 150–200 kelimelik bir çeviriyi kapsayan yabancı dil sınavından ortalama en az 70 puan almak,

 

Yukarıda belirtilen kriterleri sağlamış adaylar için; 2547 sayılı kanunun 65. maddesine göre yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”ne uygun işlem yapılır.

2.3.2 Süre Sonunda Yeniden Atanma İçin Gerekli Asgari Koşullar

Her yeniden atanma öncesindeki atanma döneminde (3 yıl), Bölüm 4’te yer alan puanlama listesinden, asgari 75 puanı 1,2,3,4,5,6,7 türü aktivitelerden sağlamış olmak kaydıyla, toplam en az 125 puan almış olmak ve bilimsel hakemli bir dergide en az bir tane makale yayımlamış olmak veya uluslararası toplantıda sunulmuş  ve tam metinli basılmış bildirisi olmak.

Bir üstte belirtilen kriterleri sağlamış adaylar için; 2547 sayılı kanunun 65. maddesine göre yayımlanan “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği” ne uygun işlem yapılır.

 

2.4. Yayınların Değerlendirilmesinde Dikkate Alınacak Hususlar

Puanların hesaplanmasında adayın başvurduğu bilim alanındaki etkinliklerle ilgili tablolar (Bölüm 4) esas alınacaktır. Çok yazarlı yayınlarda puanların hesaplanmasında Bölüm 4’te verilen puanlama sistemi uygulanır. Kabul yazısı gelmiş olan makale/bildiri ve yayın, komisyonlarından geçen kitaplar değerlendirmeye alınır. 

 

2.5 Değerlendirme Komisyonu

Profesör ve Doçent kadrolarına başvuran adayların dosyalarının incelenmesi “Üniversite Profesör ve Doçent Kadrolarına Başvuru ve Yükseltilme Kriterleri Değerlendirme Komisyonu” tarafından yapılır.

Yardımcı Doçent kadrolarına başvuran adayların dosyalarının incelenmesi “Fakülte/Enstitü/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu Yardımcı Doçent Kadrolarına Başvuru ve Yükseltilme Kriterleri Değerlendirme Komisyonu” tarafından yapılır.

Yeterli sayıda Doçent ve Profesörü olmayan birimlere müracaat eden Yardımcı Doçent adaylarının dosyalarının incelenmesi “Üniversite Profesör ve Doçent Kadrolarına Başvuru ve Yükseltilme Kriterleri Değerlendirme Komisyonu” tarafından yapılır.

Başvuru sahipleri asgari başvuru koşullarını sağladıklarını,  makalelerinin indekslerini belgelendirmek ve başvuruları Üniversitenin belirlediği formata göre yapmak zorundadırlar.

 

2.6. Jüri Üyelikleri

2547 sayılı Kanunun 65. Maddesi’ne göre öğretim üyeliği kadrolarına yükseltme ve atanma işlemlerinin yürütülmesinde görevlendirilecek olan jüri üyelerinin belirlenmesinde kullanılmak üzere, konularında yapmış oldukları çalışmalarla kendilerini bilimsel olarak kanıtlamış öğretim üyelerinden oluşan bir veri tabanından yararlanılır. Öğretim üyesi veri tabanı, her bilim alanı için ilgili birim tarafından hazırlanır ve her yıl Ocak ayında güncelleştirilir.

 

2.7. Değerlendirme Raporu

Adayların başvurularını değerlendirmek üzere, başvurduğu bilim alanında oluşturulan veri tabanından, 2547 sayılı Kanunda öngörüldüğü şekilde seçilen öğretim üyelerinden kişisel değerlendirme raporu istenir.

Bu raporda, adayların yukarıda tanımlı ön değerlendirme koşullarını sağlayıp sağlamadıkları açıkça belirtilir. Bu koşulları sağladıkları saptanmış olan adayların değerlendirme raporları, adayın bilimsel yayınlarının, ilgili bilim alanındaki yerinin ve potansiyelinin, mesleki deneyim ve katkılarının ayrıntılı olarak değerlendirilmesini içerir. Bu değerlendirmede adayın yayınlarının sürekliliği, yayınlarına yapılan uluslararası atıflar, müfredat programına yaptığı katkılar, geliştirdiği ders ve programlar, üniversite yönetimine ve hizmetlerine katkıları dikkate alınır.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

3. DİĞER HÜKÜMLER

 

3.1. Üniversite Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuran adayların başvuru dosyaları, yönergenin 2.5 no’lu maddesinde tanımlanan komisyonlar tarafından incelenir.

3.2. Değerlendirmekomisyonları, en az beş üyeden oluşur. Üniversite Profesör ve Doçent Kadrolarına Başvuru ve Yükseltilme Kriterleri Değerlendirme Komisyonu üyeleri, bir Rektör yardımcısının başkanlığında Üniversitede görevli toplam 5 Profesör üyeden, Yardımcı Doçentlik başvuruları ve yeniden atanma dosyaları değerlendirme komisyonu ise ilgili birim yöneticisinin oluşturacağı Üniversitede görevli Doçent veya üzeri 5 öğretim üyesinden seçilir. Tüm komisyon üyelerinin görev süresi 3 yıldır. Ayrılan üye yerine en geç 15 gün içinde yeni üye görevlendirilir.

3.3. Her kadro ilanında komisyon en geç 10 gün içinde toplanır ve başvuruları değerlendirir.

3.4. Başvuru sahipleri durumlarını ve asgari başvuru koşullarını sağladıklarını belgelendirmek,  başvurularını Üniversitenin belirlediği formata göre yapmak , başvuru dosyalarındaki bilgileri bir harici bellek ( CD, DVD vb ) ile süresi içinde  ilanda bildirilen adrese  teslim etmek zorundadır.

3.5. Çok yazarlı yayınlarda puanların hesaplanmasında aşağıda verilen tablo (Puanlama Sistemi*) kullanılacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*PUANLAMA SİSTEMİ

 

Eserdeki

Yazar Sayısı

Hak edilen puan (öngörülen tam puanın yüzdesi)
1.isim

%

2.isim

%

3.isim

%

4.isim

%

5.isim

%

6.isim

%

7.isim

%

8.isim

%

9.isim

%

10.isim

%

1 İsimli 100                  
2 İsimli 100 90                
3 İsimli 90 80 70              
4 İsimli 85 75 65 55            
5 İsimli 80 70 60 50 40          
6 İsimli 75 65 55 45 35 25        
7 İsimli 70 60 50 40 30 25 25      
8 İsimli 65 55 45 35 25 25 25 25    
9 İsimli 60 50 40 30 25 25 25 25 25  
10 İsimli 55 45 35 25 25 25 25 25 25 25
11 ve üzeri 10 isimli puanlamanın aynısı uygulanır.

 

4. GEÇİCİ MADDE

Bu yönergenin yayımlandığı tarihten itibaren, görev süresi bitimine bir yıl kalan Yardımcı doçentlerin yeniden atanmasında asgari koşullarda belirlenen toplam puanın %25’i, iki yıl kalanlar için % 50’si dikkate alınır.

5. YÜRÜRLÜK

5.1. Bu yönerge, Yükseköğretim Kurulu’nun onay tarihinden itibaren yürürlüğe girer.

6. YÜRÜTME

Bu yönerge,  Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü tarafından yürütülür.

 


DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

4. ÖĞRETİM ÜYELİĞİ KADROLARINA ATANMA VE YÜKSELTİLMELERDE DİKKATE ALINACAK PUANLAMA VE DEĞERLENDİRME SİSTEMİ

FEN BİLİMLERİ-SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA DEGERLENDİRME

 

 Bilimsel Yayınlar ve Faaliyetler* PUAN
1. MAKALELER
1.1. SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerce taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 80
1.2. SCI-Expanded indeksince taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 60
1.3. SCI, , SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 40
1.4. SCI,  SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 30
1.5. SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.6. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 10
1.7. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan tam metinli araştırma makaleleri 30
1.8. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.9. Yurt içi hakemli dergilerde yayınlaman Türkçe tam metinli araştırma makaleleri 35
1.10. Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan yabancı dilde tam metinli araştırma makaleleri 35
1.11.Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.12. Diğer bilimsel dergilerde (hakemli olmayan) yayımlanan tam metinli araştırma

Makaleleri

10
2. BİLDİRİLER
2.1. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 30
2.2. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.3. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.4. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.5. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 20
2.6. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.7. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.8. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 5
3. KİTAPLAR
3.1. Alanında yurt dışında yayımlanan özgün kitap 120
3.2. Alanında yurt dışı kitaplarda özgün bölüm ya da ünite yazarlığı 60
3.3. Alanında yurt içinde yayımlanan özgün kitap 80
3.4. Alanında yurt içinde yayımlanan kitaplarda her bir bölüm ya da ünite yazarlığı (en fazla 60 puan) 30
3.5. Alanında yurt dışında yayımlanan kitap editörlüğü 40
3.6. Alanında yurt içinde yayımlanan kitap editörlüğü 30
3.7. Alanında yayımlanan ders notu 20
3.8.  Yüksek lisans ve doktora tezlerinden üretilmiş kitaplar 50
4. ÇEVİRİLER
4.1. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi 40
4.2. Alanında hakemli dergilerde yayımlanmış makale ya da  kitap bölümü çevirisi 20
4.3. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi editörlüğü 10
5. EDİTÖRLÜK VE HAKEMLİKLER
5.1. Bilimsel Dergilerde Editörlük ve Yayın Kurulu Üyeliği (Her Bir Dergi İçin)
5.1.1.  SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI ‘de yer alan dergilerde 40
5.1.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.1.3. Uluslararası hakemli dergilerde 20
5.1.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
5.1.5. Yukarıdakilerin dışında 5
5.2. Bilimsel dergilerde hakemlik (Her bir makale için)
5.2.1. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI’ de yer alan dergilerde 25
5.2.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.2.3. Uluslararası hakemli dergilerde 15
5.2.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
6. ATIFLAR

 

6.1. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.2. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
6.3. Hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 2
6.4. Yurt dışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.5. Yurt içinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
7. EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
7.1. Dersler (En çok 30 Puan)
7.1.1. Ön lisans, lisans ve lisansüstü dersler (son bes yılda her ders için) 3
7.2. Tez yönetimi (Devam eden tezlerde bu puanların üçte biri dikkate alınır)
7.2.1. Yönetiminde tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik  tezleri 50
7.2.2. Yönetiminde tamamlanmış yüksek lisans tezleri 30
7.2.3. İkinci danışman olarak görev aldığı tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik tezleri 10
7.2.4. Danışmanı olduğu öğrencileri dışında doktora yeterlilik, doktora ve yüksek lisans tez savunma jürilerinde bulunma 5
7.3. Sonuçlandırılmış Araştırma projeleri* (Tez projeleri hariç)

* Devam eden araştırma projelerinde bu puanların üçte biri dikkate alınır

7.3.1. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 40
7.3.2. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 20
7.3.3. Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 30
7.3.4. Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 15
  1. BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREV ALMA (BİLİMSEL VE YÖNETSEL)
8. 1. Uluslararası sempozyum ve kongrelerde
8.1.1. Düzenleme kurulu 20
8.1.2. Bilim kurulu üyeliği 15
8.1.3. Panel ve çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 20
8.2. Ulusal sempozyum ve kongrelerde
8.2.1. Düzenleme kurulu 15
8.2.2. Bilim kurulu üyeliği 10
8.1.3. Panel ve çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 10
  1. BİLİM, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ
9.1. Uluslararası bilim ödülü 100
9.2. Uluslararası proje ödülü 80
9.3. Uluslararası teşvik 60
9.4. Uluslararası diğer bilimsel ödüller 40
9.5. Ulusal bilim 60
9.6. Ulusal proje ödülü 40
10. PATENTLER
10.1. Alanında yurt dışı 150
10.2. Alanında yurt içi 80

 

NOTLAR

Bilimsel yayınların değerlendirilmesinde, kesin yayın kabul belgesi yeterlidir.

Patent başvurusu yapmış bir öğretim elemanının başvurudan itibaren patentin tesciline kadar kazanabileceği toplam puan katsayısı p ve patent başvuru sahip sayısı n ise, belge tescil işlemi süresince puanların oranı aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru = 0,1 p/n
  • Yayın = 0,2 p/n
  • Araştırma Raporu = 0,3 p/n
  • İnceleme Raporu = 0,3 p/n
  • Belge = 0,1 p/n

 

SOSYAL BİLİMLER ALANINDA DEGERLENDİRME

 

Bilimsel Yayınlar ve Faaliyetler* PUAN
1. MAKALELER
1.1. SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerce taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 100
1.2. SCI-Expanded indeksince taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 80
1.3. SCI, , SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 60
1.4. SCI,  SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 30
1.5. SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.6. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 10
1.7. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan tam metinli araştırma makaleleri 40
1.8. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.9. Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan Türkçe tam metinli araştırma makaleleri 35
1.10. Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan yabancı dilde tam metinli araştırma makaleleri 35
1.11.Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.12. Diğer bilimsel dergilerde (hakemli olmayan) yayımlanan tam metinli araştırma

Makaleleri

10
2. BİLDİRİLER
2.1. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 30
2.2. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.3. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.4. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.5. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 20
2.6. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.7. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.8. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 5
3. KİTAPLAR (Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinden üretilmiş kitaplar hariç)
3.1. Alanında yurt dışında yayımlanan kitap 120
3.2. Alanında yurt dışı kitaplarda bölüm ya da ünite yazarlığı 60
3.3. Alanında yurt içinde yayımlanan kitap 80
3.4. Alanında yurt içinde yayımlanan kitaplarda bölüm ya da ünite yazarlığı 40
3.5. Alanında yurt dışında yayımlanan kitap editörlüğü 40
3.6. Alanında yurt içinde yayımlanan kitap editörlüğü 30
3.7. Alanında yayımlanan ders notu 20
4. ÇEVİRİLER
4.1. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi 40
4.2. Alanında hakemli dergilerde yayımlanmış makale ya da  kitap bölümü çevirisi 20
4.3. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi editörlüğü 10
5. EDİTÖRLÜK VE HAKEMLİKLER
5.1. Bilimsel Dergilerde Editörlük ve Yayın Kurulu Üyeliği (Her Bir Dergi İçin)
5.1.1.  SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI ‘de yer alan dergilerde 40
5.1.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.1.3. Uluslararası hakemli dergilerde 20
5.1.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
5.1.5. Yukarıdakilerin dışında 5
5.2. Bilimsel dergilerde hakemlik (Her bir makale için)
5.2.1. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI’ de yer alan dergilerde 25
5.2.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.2.3. Uluslararası hakemli dergilerde 15
5.2.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
6. ATIFLAR
6.1. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.2. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
6.3. Hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 2
6.4. Yurt dışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.5. Yurt içinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
7. EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
7.1. Dersler (En çok 30 Puan)
7.1.1. Ön lisans, lisans ve lisansüstü dersler (son üç yılda her ders için) 3
7.2. Tez yönetimi (Devam eden tezlerde bu puanların üçte biri dikkate alınır)
7.2.1. Yönetiminde tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik  tezleri 50
7.2.2. Yönetiminde tamamlanmış yüksek lisans tezleri 30
7.2.3. İkinci danışman olarak görev aldığı tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik tezleri 10
7.2.4. Danışmanı olduğu öğrencileri dışında doktora yeterlilik, doktora ve yüksek lisans tez savunma jürilerinde bulunma 5
7.3. Sonuçlandırılmış Araştırma projeleri* (Tez projeleri hariç)

* Devam eden araştırma projelerinde bu puanların üçte biri dikkate alınır

7.3.1. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 40
7.3.2. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 20
7.3.3. Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 30
7.3.4. Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 15
  1. BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREV ALMA (BİLİMSEL VE YÖNETSEL)
8. 1. Uluslararası sempozyum ve kongrelerde
8.1.1. Düzenleme kurulu 20
8.1.2. Bilim kurulu üyeliği 15
8.1.3. Panel ve Çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 20
8.2. Ulusal sempozyum ve kongrelerde
8.2.1. Düzenleme kurulu 15
8.2.2. Bilim kurulu üyeliği 10
8.1.3. Panel ve Çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 10
  1. BİLİM, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ
9.1. Uluslararası bilim 100
9.2. Uluslararası proje ödülü 80
9.3. Uluslararası teşvik 60
9.4. Uluslararası diğer bilimsel ödüller 40
9.5. Ulusal bilim 60
9.6. Ulusal proje ödülü 40
10. PATENTLER
10.1. Alanında yurt dışı 150
10.2. Alanında yurt içi 80
11. BİLİMSEL NİTELİKLİ KAZI ETKİNLİKLERİ
11.1. Bilimsel nitelikli kazı yönetme 10
11.2. Bilimsel nitelikli kazıya katılma 5
  NOTLAR

Bilimsel yayınların değerlendirilmesinde, kesin yayın kabul belgesi yeterlidir.

Patent başvurusu yapmış bir öğretim elemanının başvurudan itibaren patentin tesciline kadar kazanabileceği toplam puan katsayısı p ve patent başvuru sahip sayısı n ise, belge tescil işlemi süresince puanların oranı aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru = 0,1 p/n
  • Yayın = 0,2 p/n
  • Araştırma Raporu = 0,3 p/n
  • İnceleme Raporu = 0,3 p/n
  • Belge = 0,1 p/n
 

 


GÜZEL SANATLAR VE UYGULAMALI ALANLARDA DEGERLENDİRME

 

Bilimsel Yayınlar ve Faaliyetler PUAN
1. MAKALELER
1.1. SCI, SSCI, AHCI gibi indekslerce taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 100
1.2. SCI-Expanded indeksince taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 80
1.3. SCI, , SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan tam metinli makaleler 60
1.4. SCI,  SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 30
1.5. SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.6. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki indeksler tarafından taranan dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 10
1.7. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan tam metinli araştırma makaleleri 40
1.8. Yurt dışı hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.9. Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan Türkçe tam metinli araştırma makaleleri 35
1.10. Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan yabancı dilde tam metinli araştırma makaleleri 35
1.11.Yurt içi hakemli dergilerde yayımlanan teknik not, editöre mektup, tartışma, vaka takdimi ve özet türünden yayınlar 20
1.12. Diğer bilimsel dergilerde (hakemli olmayan) yayımlanan tam metinli araştırma

Makaleleri

10
2. BİLDİRİLER
2.1. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 30
2.2. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.3. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 15
2.4. Uluslararası kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.5. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 20
2.6. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda sözlü olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.7. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 10
2.8. Ulusal kongre, sempozyum, panel, çalıştay gibi bilimsel, sanatsal toplantılarda poster olarak sunulan ve özet metin olarak yayımlanan bildiri metinleri 5
3. KİTAPLAR (Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinden üretilmiş kitaplar hariç)
3.1. Alanında yurt dışında yayımlanan ISBN numarası alınmış  kitap 120
3.2. Alanında yurt dışı kitaplarda bölüm ya da ünite yazarlığı 60
3.3. Alanında yurt içinde yayımlanan ISBN numarası alınmış  kitap 80
3.4. Alanında yurt içinde yayımlanan kitaplarda bölüm ya da ünite yazarlığı 40
3.5. Alanında yurt dışında yayımlanan kitap editörlüğü 40
3.6. Alanında yurt içinde yayımlanan kitap editörlüğü 30
3.7. Alanında yayımlanan ders notu 20
4. ÇEVİRİLER
4.1. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi 40
4.2. Alanında hakemli dergilerde yayımlanmış makale ya da  kitap bölümü çevirisi 20
4.3. Alanında yayımlanmış kitap çevirisi editörlüğü 10
5. EDİTÖRLÜK VE HAKEMLİKLER
5.1. Bilimsel Dergilerde Editörlük ve Yayın Kurulu Üyeliği (Her Bir Dergi İçin)
5.1.1.  SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI ‘de yer alan dergilerde 40
5.1.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.1.3. Uluslararası hakemli dergilerde 20
5.1.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
5.1.5. Yukarıdakilerin dışında 5
5.2. Bilimsel dergilerde hakemlik (Her Bir Makale İçin)
5.2.1. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI’da yer alan dergilerde 25
5.2.2. SCI, SCI –Expanded, SSCI, AHCI dışında uluslararası indekslerde yer alan dergilerde 20
5.2.3. Uluslararası hakemli dergilerde 15
5.2.4. Ulusal hakemli dergilerde 15
6. ATIFLAR
6.1. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.2. SCI, SCI-Expanded, SSCI ve AHCI dışındaki uluslararası indekslerde taranan dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
6.3. Hakemli dergilerde adayın yazar olarak yer almadığı yayınlarda, adayın eserlerine yapılan atıf 2
6.4. Yurt dışında yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 5
6.5. Yurt içinde yayımlanan, adayın yazar olarak yer almadığı kitaplarda, adayın eserlerine yapılan atıf 3
7. EĞİTİM, ÖĞRETİM VE ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ
7.1. Dersler
7.1.1. Ön lisans, lisans ve lisansüstü dersler (son üç yılda her ders için) 3
7.2. Tez yönetimi (Devam eden tezlerde bu puanların üçte biri dikkate alınır)
7.2.1. Yönetiminde tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik  tezleri 50
7.2.2. Yönetiminde tamamlanmış yüksek lisans tezleri 30
7.2.3. İkinci danışman olarak görev aldığı tamamlanmış doktora/tıpta uzmanlık/sanatta yeterlilik tezleri 10
7.2.4. Danışmanı olduğu öğrencileri dışında doktora yeterlilik, doktora ve yüksek lisans tez savunma jürilerinde bulunma 5
7.3. Sonuçlandırılmış Araştırma projeleri* (Tez projeleri hariç)

* Devam eden araştırma projelerinde bu puanların üçte biri dikkate alınır

7.3.1. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 40
7.3.2. Uluslararası kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 20
7.3.3. Ulusal kuruluşlarca desteklenen proje yöneticiliği 30
7.3.4. Ulusal kuruluşlarca desteklenen projede görev almak 15
  1. BİLİMSEL ETKİNLİKLERDE GÖREV ALMA (BİLİMSEL VE YÖNETSEL)
8. 1. Uluslararası sempozyum ve kongrelerde
8.1.1. Düzenleme kurulu 20
8.1.2. Bilim kurulu üyeliği 15
8.1.3. Panel ve çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 20
8.2. Ulusal sempozyum ve kongrelerde
8.2.1. Düzenleme kurulu 15
8.2.2. Bilim kurulu üyeliği 10
8.1.3. Panel ve çalıştaylarda konuşmacı olarak yer almak 10
  1. BİLİM, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ
9.1. Uluslararası bilim 100
9.2. Uluslararası proje ödülü 80
9.3. Uluslararası teşvik 60
9.4. Uluslararası diğer bilimsel ödüller 40
9.5. Ulusal bilim 60
9.6. Ulusal proje ödülü 40
10. PATENTLER
10.1. Alanında yurt dışı 150
10.2. Alanında yurt içi 80
12. SANATSAL ETKİNLİKLER
12.1. Özgün sanat eserlerinin, tasarım çalışmalarının uluslararası sanat, eğitim ve kültür kurumlarınca satın alınması; proje bedeli veya telif hakları ödenmiş veya sanat eserinin alımı yapılmış olmak kaydıyla sinema, televizyon, radyo gibi yayın organlarında yer alması veya gösterime, dinletime girmesi ve tasarım projelerinin dış ülkelerde uygulanmış olması. 80
12.2. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile uluslararası jürili karma sanat/tasarım etkinliklerine kabul edilmek. 60
12.3. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile uluslararası kişisel etkinliklerde bulunmak (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 50
12.4. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile ulusal düzeyde kişisel etkinliklerde bulunmak (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 30
12.5. Özgün sanat eserlerinin, tasarımların ya da çalışmalarının ulusal sanat, eğitim ve kültür kurumlarınca satın alınması, proje bedeli veya telif hakkı ödenmiş ya da sanat eserinin alımı yapılmış olmak kaydıyla sinema, televizyon, radyo gibi yayın organlarında yer alması veya gösterime, dinletime girmesi veya tasarım projelerinin kamu kurum ve kuruluşlarınca uygulanmış olması. 35
12.6. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile ulusal jürili uluslararası karma sanat/tasarım etkinliklerine kabul edilmek (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 25
12.7. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile ulusal düzeyde jürili karma sanat/tasarım etkinliklerine kabul edilmek (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 20
12.8. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile uluslararası düzeyde karma veya grup sanat/tasarım etkinliklerine katılmak (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 30
12.9. Özgün sanat eserleri, tasarımlar ya da çalışmaları ile ulusal karma veya grup sanat/tasarım etkinliklerine katılmak (Festival, sergi, proje uygulama, gösteri, gösterim vb.) 10
12.10. Uluslararası ölçekte sempozyum, festival, kurs, workshop, bienal, trienal, vb sanat/tasarım etkinliklerine eserleriyle katılmak. 25
12.11. Ulusal ölçekte sempozyum, festival, kurs, workshop, bienal, trienal, vb sanat/tasarım etkinliklerine eserleriyle katılmak. 15
12.12. Uluslararası jürili sanat ve tasarım etkinliklerinde eserleriyle ödül almış olmak. 35
12.13. Ulusal jürili sanat ve tasarım etkinliklerinde eserleriyle ödül almış olmak. 25
12.14. Uluslararası olarak plastik sanatlarda bir sanat eserinin kamusal alanda uygulanması, 50
12.15. Ulusal olarak plastik sanatlarda bir sanat eserinin kamusal alanda uygulanması, 30
SİNEMA TV BÖLÜMÜ İÇİN
12.16. Sinema TV ile ilgili sanatsal ürünlerde yapımcılık 15
12.17. Sinema TV ile ilgili sanatsal ürünlerde yapımcı yardımcılığı 10
GRAFİK TASARIMI BÖLÜMÜ İÇİN  
12.18. Yayınlanmış mültimedya interaktif CD tasarımı ve yapımı 20
12.19. Yayınlanmış Web tasarımı ve yönetimi 15
12.20. Yayınlanmış gazete, dergi vb. tasarımı 10
12.21. Basılmış afiş, poster, broşür vb. tasarımı 10
12.22. Ulusal düzeyde basılmış afiş, poster, broşür, katalog, dergi, kitap vb’de basılan fotoğraf 10
12.23. Uluslararası düzeyde basılmış afiş, poster, broşür, katalog, dergi, kitap vb’de  basılan fotoğraf. 30
12.24. Ulusal düzeyde basılmış kurumsal kimlik tasarım çalışmaları. 30
12.25. Uluslararası düzeyde basılmış kurumsal kimlik çalışmaları. 50
MÜZİK BÖLÜMÜ İÇİN
12.26. Özgün eser veya bir eser üzerindeki özgün düzenlemenin uzmanlarca onaylanmış notasyonu veya kaydı (cd, dvd, nota, vb.)1,2,3 20

Yurtiçinde yayınlanmış ise +10, Yurtdışında yayınlanmış ise +15

12.27. Bir eserin veya diğer benzeri çalışmanın profesyonel stüdyoda ses kaydının gerçekleştirilmesi (tonmaysterlik) ve bunun uzmanlarca onaylanması 1,2,3 10

Yurtiçinde yayınlanmış ise +5, Yurtdışında yayınlanmış ise +10

 

12.28. Ses kaydı yapılmış bir eserin veya benzeri çalışmanın profesyonel stüdyoda mikslenmesi ya da miski yapılmış bir eserin veya benzeri çalışmanın profesyonel stüdyoda masteringinin yapılması ve bunun uzmanlarca onaylanması,1,2,3 20

Yurtiçinde yayınlanmış ise +5, Yurtdışında yayınlanmış ise +10

12.29. Konser nitelikli müzik etkinliği veya eşdeğer benzeri etkinlik için gerçekleştirilmiş ve uzmanlarca onaylanmış tonmaysterlik çalışması ya da bir mekan için profesyonel nitelikte gerçekleştirilmiş ve uzmanlarca onaylanmış ses sistemi projesi,1,2,3  Yurtiçi 50

Yurtdışı 60

12.30. Kişinin özgün eserinin veya düzenlemesinin repertuarın belirlenmesinde kendisinin yer almadığı sanatsal amaçlı ve konser nitelikli etkinliklerde seslendirilmesi. 2 Yurtiçi 15

Yurtdışı 20

12.31. Kişinin bireysel olarak ses, çalgı veya müzik topluluğu yöneticiliği icrasının uzmanlarca onaylanmış profesyonel stüdyo kaydı (cd, dvd, vb.)1,2,3,4 10

Yurtiçinde yayınlanmış ise +5, Yurtdışında yayınlanmış ise +10

12.32. Kişinin topluluk üyesi ya da eşlikçi olarak ses veya çalgı icrasının uzmanlarca onaylanmış profesyonel stüdyo kaydı, (cd, dvd, vb.)1,2,3,4 5

Yurtiçinde yayınlanmış ise +5, Yurtdışında yayınlanmış ise +10

12.33. Sanatsal amaçlı organizasyonlarda bireysel veya müzik topluluğu yöneticisi olarak konser nitelikli müzik etkinliği,5 Yurtiçi 50

Yurtdışı 60

12.34. Sanatsal amaçlı organizasyonlarda topluluk üyesi veya eşlikçi olarak konser nitelikli müzik etkinliği,5 Yurtiçi 25

Yurtdışı 30

12.35. Televizyon veya radyoda bireysel veya müzik topluluğu yöneticisi olarak uzmanlarca onaylanmış müzik etkinliği 1,5 Yurtiçi 20

Yurtdışı 30

12.36. Televizyon veya radyoda topluluk üyesi ya da eşlikçi olarak uzmanlarca onaylanmış müzik etkinliği 1,5 Yurtiçi 10

Yurtdışı 15

 

 

AÇIKLAMALAR
  1. Uzmanlar: İlgili alanda akademik unvanı adaydan yüksek olan iki öğretim üyesi
  2. Birden fazla eseri içeren çalışmalarda puanlama eser başına yapılır, aynı eser için diğer kriterlerden de puan alınabilir.
  3. Eserin veya kaydın yayınlanmış olması gerekmez.
  4. Aynı eserden bir kriter dahilinde sadece bir kez puan alınabilir.
  5. Aynı repertuardan bir kriter dahilinde sadece bir kez puan alınabilir. Aynı repertuar için diğer kriterlerden de puan alınabilir.

 

13. SANAT, HİZMET VE TEŞVİK ÖDÜLLERİ
13.1. Uluslararası sanat ödülü 100
13.2. Uluslararası proje ödülü 80
13.3. Uluslararası teşvik ödülü 60
13.4. Uluslararası diğer sanat ödülleri 40
13.5. Ulusal sanat ödülü 60
13.6. Ulusal proje ödülü 40
13.7. Ulusal teşvik ödülü 15
13.8. Ulusal diğer sanat ödülleri 10
14. TELEVİZYON VE RADYO RÖPORTAJLARI 5

 

 

NOTLAR

Bilimsel yayınların değerlendirilmesinde, kesin yayın kabul belgesi yeterlidir.

Patent başvurusu yapmış bir öğretim elemanının başvurudan itibaren patentin tesciline kadar kazanabileceği toplam puan katsayısı p ve patent başvuru sahip sayısı n ise, belge tescil işlemi süresince puanların oranı aşağıdaki gibidir;

  • Başvuru = 0,1 p/n
  • Yayın = 0,2 p/n
  • Araştırma Raporu = 0,3 p/n
  • İnceleme Raporu = 0,3 p/n
  • Belge = 0,1 p/n
Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.