Bilişim Zirvesi’12

Vakkas Sinan KALE

“BİLİŞİM ZİRVESİ 12”  ilk gün büyük bir katılımla başladı, yurt içinden ve yurt dışından gelen katılımcılarda vardı.“Bu seneki zirveye tema olarak sonraki adım seçilmiş.”  Bütün kongre ve konferanslar bu tema etrafında döndürüldü yani bilişim ile ilgili sonraki adım olarak ne yapabiliriz sorusuna yanıt arandı. Zirve de ağırlıklı olarak eğitim, sağlık ve iletişim alanında bilişim konuları konuşuldu.

 

     Anthony Brand’ ın sağlık alanında söylediği şu söz dikkati mi çekti“İnsanları daha fazla evde tutup daha az hastaneye gelmelerinin sağlanması.“ Sağlık alanında sonraki adım olarak gerçekten bu mümkün olabilecek mi? Teknolojik aletlerle insanların ciddi rahatsızlıklarını evde kontrol edebilecek miyiz? Sorularının cevabını ilerleyen yıllarda göreceğiz.

 

    Eğitim alanında da sonraki adım olarak neler yapılabileceği konuşuldu. Fatih projesi tartışıldı tartışma benim görüşüme göre pek bilgilendirici geçmedi kısa olarak tartışmadan özet geçmek gerekirse tartışılan konular tabletlerin nasıl şarj edileceği, öğrencilerin tabletleri eve götürüp götüremeyeceği gibi konulardan ibaretti. Önemli kısım atlandı kullanılacak yazılımlardan neredeyse bahsedilmedi tabletlerin eğitime nasıl katkı sağlayacağı konusunda hiç konuşulmadı bence en önemli kısım burasıydı.

 

     İletişim konusuna gelindiğinde 3G den sonra 4G’nin de ülkemize geleceği haberi verildi androit işletim sistemli telefonların dünya genelinde sayısının artmasıyla yeni iş sahalarının ortaya çıktığı belirtildi.

 

    Ek olarak Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın konuşmasını video konferans yolu ile yapması zirvenin sonraki adım olarak arayışlarını uygulamalı bir şekilde gösterdi.

 

    Zirve boyunca yerli ve yabancı bir çok firma kendi standların da görsel ve yazılı olarak ürünlerini tanıttı.