Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması, İnternet üzerinde dönüşüm sağlamış veya iş yapısını İnternet ortamına taşımış farklı web projelerinin daha iyi tanıtılması ve e-dönüşüme olan ilginin artmasını sağlamak amacıyla TBD yapısı altında gerçekleştirilen bağımsız bir organizasyondur.
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması 2009 yılında, TBD desteği ile hayata gözlerini açmıştır. Profesyonel olarak görev alacak uzman ve tecrübeli jürilerin önderliğinde Türkiye’de oluşturulan başarılı internet e-dönüşüm çalışmalarını değerlendirmeyi hedeflemektedir.
Bilişim Yıldızları İnternet e-Dönüşüm Yarışması’nda, jüri değerlendirmesinin yanı sıra, halk oylaması da değerlendirmeye katılmaktadır. Böylece etkinliğe, her seviyeden, daha büyük bir İnternet kullanıcısının aktif olarak katılması sağlanmaktadır.
Başvuruları 24 Ekim 2010 tarihine kadar yapabilirsiniz.
Katılım Şartları ve Ücret
Katılım Kurum Uyumluluğu
Bilişim Yıldızları E-dönüşüm Yarışmasına katılım yapacak site adaylarının;
Devlet İşleri
Ticari Kurumlar
Finans Kurumları
Sağlık Kurumları
Eğitim Kurumları
Bu yapılar sadece kendileri adına yapılan ya da yaptıkları e-dönüşüm projeleriyle katılabilirler.
Diğer kurumlar, özel şirketler ve şahıs siteleri için de yapılacak başvuruların başvuruyu yapan kişinin ya da kurumun ilgili siteyi temsil etme yetkisi olması gerekmektedir.
Kategori Uygunluğu
Bilişim Yıldızları E-dönüşüm Yarışmasına katılım yapacak site adaylarının, yarışmaya katılabilmesi için belirtmiş olduğu e-dönüşüm projesi ile başvurduğu kategorinin uyumlu olması gerekmektedir.
Adayların başvurdukları kategori sayısında bir kısıtlama olmadığı gibi, başvuru adetlerinde de bir kısıtlama yoktur. Bir aday birden farklı site için başvurabilir. Böyle bir durum için yeni bir hesap oluşturması gerekmektedir.
Başvuru tarihleri içinde, başvuru formu eksiksiz olarak doldurulan ve son başvuru tarihine kadar başvuru ücreti ödenen tüm başvurular, değerlendirmeye alınacaktır.
Son başvuru tarihine kadar, başvurusu yapılan sitelerin başvuru kategorisi, başvuru sahibi tarafından yine internet üzerinden değiştirilebilir.
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması jüri üyeleri, uygun gördükleri takdirde yapılan başvuruların kategorilerini değiştirme hakkını saklı tutar.
Herhangi bir kategoride yeterli sayıda başvuru olmaması halinde jüri üyeleri tarafından alınan karar ile kategori iptal edilebilir.
İçerik Bakımından Uygunluk
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na katılım yapacak site adaylarının, yasa dışı faaliyetlerle ilgili içerik bulunduran, pornografi, hakaret mesajları içeren, herhangi bir kurum, kuruluş ya da şahsı karalama amaçlı beyanat içeren içerikli önerileri olmaması gereklidir.
Değerlendirilebilir Yapı Sağlama
Bilişim Yıldızları e-Dönüşüm Yarışması’na katılım yapacak e-dönüşüm site adaylarının, katılım için önerdikleri projelerin doğru şekilde değerlendirilebilmesi için sunulan projeyi internet üzerinden ulaşılabilecek ve değerlendirilebilecek sadece jüriler için özel hesap oluşturmalıdır.
Belli bir ücret karşılığında ziyaret edilebilen siteler, jürinin değerlendirme yapabilmesi için ücretsiz deneme süresi önermeleri durumunda organizasyona katılabilecektir.
Bilişim Yıldızları Kategorileri
1. e-engelsiz
Engelli vatandaşlar için hazırlanmış e-dönüşüm web siteleri bu kategoriden başvuruda bulunabilirler.
2. e-kadın
Kadınlarla ilgili hizmet veren web siteleri bu kategoriye dahildir.
3. e-medya
Güncel haberleri bildirmek için geliştirilmiş siteler bu kategoriye başvurabilir. Sadece haber sitesi olarak hazırlanmış sitelerin yanı sıra, habercilik alanında çalışan ve geniş kitlelere ulaşan herhangi bir kuruluşa veya sektör haberlerine ait web siteleri de bu kategoriye dahildir.
4. e-eğitim
Toplumun her kesiminden çocuk veya yetişkinlere yönelik her konuda eğitimsel içerik veya eğitim sağlayan siteler bu kategoriden başvurabilirler. Üniversite, lise, ilkokul, meslek yüksek okulu, özel eğitim kurumları, internet üzerinden e-eğitim sunan kuruluşlar, kurslar ve ders ve ödev paylaşımı amaçlı öğrenci topluluklarının siteleri bu kategoriye dahildir.
5. e-tr (e-devlet)
Kamu veya kuruluşlara ait, e-vatandaşlara yönelik bilgi (elektirik, su vb fatura işlemleri, pasaport başvurusu, ehliyet çıkartma vb hakkında), form veya dokümanların sunulduğu web siteleri bu kategoriden aday olabilir. Belediye ve bakanlıklar gibi kamu kurumlarına ait web siteleri de bu kategoriye dahildir.
6. e-iletişim
Kurum , kuruluş ve bireylerin iletişimini sağlayan web siteleri bu kategoriden başvurabilirler. CRM ve sosyal network alanında geliştirilmiş web siteleri de bu kategoriye dahildir.
7. e-ticaret
Kendine ait ürün ve hizmetlerin elektronik ortamda satışını yapmak amacıyla hazırlanmış siteler bu kategoriye dahildir. E-ticaret kategorisi, başka amaçlar doğrultusunda hazırlanmış fakat, bünyesinde e-ticaret modülü bulunduran siteleri de kapsamaktadır.
8. e-hizmet
Başkasına ait olan ürün ve hizmetlerin çeşitli aktivitelerle elektronik ortamda kullanıcıya ulaşımını sağlayan ve böylece farklı hizmet seçenekleri de sunan web siteleri bu kategoriye dahildir. Örneğin bilet satış, kuru temizleme, çiçek gönderme gibi hayatı internetle kolaylaştıran çeşitli hizmetleri sunan web siteler bu kategoriden başvuruda bulunabilirler.
9. e-innovasyon / e-girişimcilik
Türkiye’de ve/ veya bulunduğu şehirde bir ilki gerçekleştiren, yaratıcılıkla farklılaşan siteler bu kategoriye dahildir. Girişimciliği ve yaratıcılığı destekleyen, yol gösteren siteler de bu kategoriye başvurabilirler.
10. e-mobil
Mobil cihazlarda kullanılan uygulamaları içeren siteler bu kategoriye dahildir. Sitelerin mobil cihazlar için özel arayüzleri varsa da bu kategoriye başvurulabilirler.
11. e-genç
26 yaş ve altındaki katılımcıların oluşturduğu, geliştirdiği, yönettiği siteler bu kategoriye başvurabilir.
12. e-çevre (yeni)
Çevre konusunda hizmetler sunan siteler bu kategoriye başvurabilir.
13. e-blog
İnternet ortamındaki blog uygulamarı bu kategoriye dahildir.
14. e- sanat / e-dizay
Sanat ve dizayn konusunda hizmetler sunan siteler bu kategoriye başvurabilir.
15. e-spor
Hertürlü spor faliyetleri konusunda hizmet sunan siteler bu kategoriye başvurabilir. Profosyönel veya amatör takımların e-dönüşüm çözümleri de bu kategoriden başvuru yapabilir.
16. e-oyun
İnternet üstünde oyun hizmeti sunan siteler bu kategoriye başvurabilir.
17. e-çocuk
0-15 yaş arasındaki çocuklara hizmet sunan siteler bu kategoriye başvurabilir.
18. e-STK
Sivil Toplum Kurumların siteleri bu kategoriye başvurabilir.
19. e-ihracat
Web sitesini yabancı dilde (ödeme ve sipariş alma kısmı olmasa da) b2c e-ticaret mantığı ile kurmuş veya ürün özelliklerini etkileyici şekilde sergileyerek yurt dışından önemli müşterileri bu kanalla bulduğunu kanıtlayan üretici/dış ticaret firmalar katılabilir.
Ücret
Tüm kategorilere yapılan başvurular ücrete tabi olup, her kategori üzerinden başvuru fiyatı 50 TL’dir.
Türkiye İş Bankası
Selamiçeşme Şubesi
1108 – 398612
IBAN NO TR920006400000111080398612
Başvuru ücretleri için ödemenizi, kredi kartı ya da Havale/EFT ile yapabilirsiniz. Havale/EFT ile yapılan ödemelerde alıcı bilgisi “Türkiye Bilişim Derneği” olarak belirtilmeli ve yapılan ödemelerin dekontlarının üzerinde referans numarası mutlaka belirtilerek, 0216 337 70 09 ‘a fakslanmalıdır. Elektronik dekontlarınızı başvuru sırasında iletilmiş olan referans numaranızı belirterek adresine e-posta olarak da gönderebilirsiniz. Referans numarası belirtilmeyen dekontlara ait başvurular, işleme alınmayacaktır.