Son başvuru tarihi: 27 Eylül 2015
Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği ve Samsung ülkemizdeki mobil yazılımcı sayısını arttırmak ve mobil yazılım alanında girişimciliği desteklemek için bir araya gelerek Bilişim Mucitleri projesini hazırlamıştır.
Son zamanlarda hızla gelişen mobil dünyada akıllı cep telefonları için uygulama yazma konusunda teknik eleman ihtiyacının artması sektöre olan ilgiyi de artırmıştır. Proje kapsamında gençlerin bulut bağlantılı mobil uygulamaları yaratma becerisi kazanarak mobil uygulama geliştirmesinin altında yatan tüm prensipleri öğrenmesi hedeflenmektedir.
Gençler bu proje kapsamında mobil cihazlarda sadece tüketici olmayıp üretici konuma geçecektir.
Bilişim Mucitleri Projesi’nin 4-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek eğitmen eğitimine, proje kapsamında, pilot uygulama illerinden gelen başvurular kabul edilecektir. Kontenjan 30 kişiyle sınırlıdır.
Proje İlleri: Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Malatya ve Samsun
Sen de Java Programlama Dili’ne hakim, nesne tabanlı programlama konusunda bilgi sahibi, XML, JSON gibi data formatlarına yabancı olmayan ve mobil uygulama programlamaya hevesli isen hemen başvur.
BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar programlama, bilişim sistemleri, bilgisayar ve öğretim teknolojileri bölümlerinden veya dengi bölümlerinde öğrenci olan veya yazılım konusunda bilgi sahibi ve geliştirmeye açık,
Meslek Yüksekokullarının bilgisayar öğretmenliği, bilgisayar programlama, bilişim sistemleri bölümlerinde öğrenci,
Java programla dili konusunda bilgi sahibi,
İlişkisel (Relational) veritabanı yönetim sistemleri hakkında bilgi ve yetkinlik sahibi,
Mobil uygulama geliştirme konusunda meraklı ve hevesli,
Gönüllü proje eğitmeni olma motivasyonuna sahip 15-30 yaşları arasındaki gençlerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.
Eğitmenlerin sorumlulukları nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle işbirliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde 15-30 Yaş arasındaki yazılım konusunda bilgi sahibi ve mobil yazılım geliştirmeye hevesli en az 30 gence ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Gönüllü eğitmenlerin ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.
Yerelde yürütülecek eğitimler kapsamında eğitmenler gençlere 32 Saat yüz yüze temel eğitim, 24 Saat online eğitim ve 8 Saat online mentörluk & vaka analizi çalışmaları ile birlikte toplam 64 Saatlik müfredatı yaygınlaştıracaklardır.
Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?”
Eğitmen eğitimi, 4-9 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.
www.habitatkalkinma.org web sitesinden duyurulacaktır.
Katılımcıların konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları tarafımızdan karşılanacaktır.
Eğitmenler, 48 Saatlik yüz yüze eğitim sonrasında 12 Saat online advanced eğitim ve 20 Saatlik online mentörlük ve vaka çalışması ile birlikte 72 Saatlik bir eğitim alacaklardır.
Eğitmen eğitimi sonrasında her katılımcının en az 2 adet Mobil Uygulama geliştirmesi sağlanacaktır.
Eğitim sonrasında katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.
Her türlü sorunuz için bilisimmucitleri@habitatkalkinma.org adresinden bilgi alabilirsiniz.