Bilim ve teknolojinin hızla geliştiği, topluma ve çevreye etkilerinin gittikçe arttığı çağımızda fen ve teknoloji okuryazarı olmak bir gereklilik haline gelmiştir. Gelişmiş ve gelişmeyi hedefleyen ülkelerin fen eğitimi programlarında bireylerin fen ve teknolojinin doğasını ve fen- teknoloji- toplum- çevre arasındaki etkileşimleri anlayabilmeleri, fene karşı olumlu tutum geliştirebilmeleri hedeflenmiştir.Yapılacak olan “Bilim-Tasarım-Teknoloji Hikayeleri 4: Sucul Ekosistemleri Yaşatalım” isimli proje çalışmasında katılımcıların fen ve teknoloji okuryazarlıklarına katkıda bulunmak, gezi, gözlem, yaratıcı drama, proje tasarımı gibi etkileşimli yöntem ve tekniklerin kullanıldığı etkinliklerle onların fen ve teknolojinin eğlenceli yüzüyle buluşmalarını sağlayarak bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.
Proje; Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)’in Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi’nden hizmet almakta olan ilköğretim 5. ve 6. sınıf öğrencileri arasından kurum tarafından belirlenecek 20 öğrenci ile 2 Eylül – 5 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
Çalışma sonucunda öğrencilerin:
• Bilim, teknoloji ve tasarım konularında bilgilerinin artmasını,
• Mühendislik ve mühendislik tasarım süreci ile ilgili bilgi kazanmalarını,
• Kazandıkları bilgi ve becerileri kendi tasarımlarına uygulayabilmelerini,
• Ekosistem ve Sucul Ekosistemler, Çevre mühendisliği nedir ve ne iş yapar, sürdürülebilir yaşam konularında bilgilenmelerini ve duyarlılık geliştirmelerini
• Çevre ile ilgili olarak kendilerine verilen problemleri uzman rolü üstlenerek çözmeleri ve bu yolla problem çözme becerilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.
Proje çıktılarını değerlendirmede; değerlendirme yapraklarından, tutum ve ekosistem ölçeklerinden yararlanılacaktır. Proje ile ilgili ayrıntılı program adresinden yayınlanacaktır.
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜ
HÜLYA YILMAZ
PROJENİN YÜRÜTÜLDÜĞÜ KURUM/KURULUŞ
EGE ÜNİVERSİTESİ ÇOCUK EĞİTİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ