BİLMER MeGeP Projesinde, Bilim Merkezlerinde heyecan verici gerçek dünya objeleri ile öğrencilerin bilime yönelik meraklarının ateşlendiğini, bilimsel sorgulama ve bilgi seçme gibi becerilerinin geliştiğini gösteren çalışmalardan hareketle Bilim Merkezlerinin etkili bir öğrenme ortamı olarak okul müfredatlarına nasıl entegre edilebileceği ve verimli bir Bilim Merkezi-Okul İşbirliğinin nasıl olması gerektiği hakkında bilimsel araştırmalar yürütülmektedir.
BİLMER MeGeP Projesinde Türkiye‘de ilk defa, bilim müzesi ve bilim merkezlerinde görevli eğitmenlerin profilini ve ihtiyaçlarını bilimsel olarak araştırmak amacıyla ülkenin şartlarına uygun bir eğitmen anketi geliştirilmektedir. Anketin ülke çapında uygulanmasıyla Türkiye’deki eğitmenlerin demografik profili ve mesleki eğitim ihtiyaçları ortaya çıkarılmış olacaktır.
BİLMER MeGeP Projesinde, Türkiye’de hızla yaygınlaşmakta olan bilim merkezlerinde çalışacak bilim eğitmenleri için özellikle bilim merkezi okul işbirliğine yönelik ve yeni öğretim yaklaşımlarıyla entegre edilmiş, modüler yapıda BİLMER Eğitmen Mesleki Gelişim Programları ve bilim merkezlerinin zengin ve eğlenceli imkanlarının sınıf öğretimine entegrasyonuna yönelik BİLMER Öğretmen Mesleki Gelişim Programları hazırlanacak ve uygulama çalıştayları yapılacaktır.
BİLMER MeGeP Projesinin paydaşları ve proje çıktılarının potansiyel kullanıcıları öğretmenler, öğretmen adayları, öğrenciler, bilim merkezi eğitmenleri ve yöneticileri, MEB yetkilileri ve akademisyenlerdir. Siz değerli paydaşlarımıza projemiz faaliyetlerine gösterdiğiniz İlgi ve sağlamakta olduğunuz destekler için çok teşekkür ediyoruz. Saygılarımızla.
Prof. Dr. Fitnat Köseoğlu
BİLMER Proje Ekibi adına
BİLMER Eğitim Modeli
Modül 1: Bilim Toplum İletişimi ve Önemi
Modül 2: Bilim Merkezleri ve Bilim Merkezlerinde Öğrenme
Modül 3: Okul Dışı Ortamlarda Öğrenme Teorileri ve Öğretim Stratejileri
Modül 4: Bilim Nedir? Bilimin Doğası ve Bilim Öğretimi
Modül 5: Söylem Analizi ve İletişim Becerileri
Modül 6: Bilim Merkezi Modeli Deney Sistemleri ve Bilim Şovları Geliştirme
Modül 7: Bilim Merkezlerini Modelleyen Etkinliklerle Ders Nasıl Yapılır?
Modül 8: Bilim Merkezlerinde Öğrenme ve Öğretim Uygulamaları
Modül 9: Bilim Merkezlerinde Öğrenme İle İlgili Ders Planları Geliştirme ve Uygulama
Adres:Gazi Üniversitesi,Gazi Eğitim Fakültesi, Kimya Eğitimi Ana Bilim Dalı,06500 Teknikokullar ANKARA/TÜRKİYE
E-posta: bilmer@gazi.edu.tr
Telefon: 0 312 202 16 21