BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU PROGRAMI 7 – 9 YAŞ

Üstün zekalılar enstitüsü olarak yaz okulu programı içerisinde öğrencilerimize 8 tane zorunlu, 5 tane fen bilimleri ve sosyal bilimler seçmeli olmak üzere toplamda 16 farklı ders seçeneğini öğrencilere sunacağız. Öğrenciler ilgi alanları doğrultusunda Fen bilimleri ve Sosyal bilimler seçmeli derslerinden birer tane toplam 2 ders seçerek eğitimlerine devam edeceklerdir

Tarih                        :     2.dönem 1-19 Ağustos                                                                            

Eğitim                                :   Hafta içi her gün 9.30 – 16:30 saatleri arasında

Temel dersler                   :   9.30-12.30 arası

Seçmeli Dersler              :   13.00-16.30 arası

Yer                                      :   Bilgi Üniversitesi Santral kampüsü

Yaş Grupları                     :   7 – 9 yaş

Ücret Temel Dersler       :   750 TL

Ücret Seçmeli Dersler    :   550 TL

Banka                                 :   Garanti Bankası

Hesap adı                           :   ZEKA YAZILIM TEKNOLOJİLERİ VE EĞİTİM AŞ

IBAN NO                              :    TR41 0006 2000 8460 0006 2997 83

Ücretin Kapsamı         :    Akademik program + kitap, eğitim materyalleri + Sertifika Karne ve Öğrenci Değerlendirme

Katılım Koşulu           :  Ülkemizde standardizasyonu yapılmış zeka testlerine göre üstün zihin düzeyine sahip çocuklarprograma kabul edilecektir. Aileler ücret dekontunu ve test sonuç raporlarını bize göndermekle yükümlüdür. Bilim sanat merkezine devam eden öğrencilerden herhangi bir belge istenmeyecektir. Daha önce zeka testi yaptırmamış olan aileler enstitümüze başvurarak ücret karşılığında zeka testi yaptırabilirler.

Aile Kanaat ve Başvuru Formu : İndirmek için Tıklayınız

Servis                             :      Servis imkanı bulunmaktadır.Servis ücrete dahil değildir

İletişim                           :     info@ustunzekalilar.orgBu e-Posta adresi istenmeyen postalardan korunmaktadır, görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Tel                                  :     0216 408 12 12

Fax                                 :     0216 408 12 13

Cep                                 :     0507 668 80 80-81

TEMEL DERSLER

YARATICI SORUN ÇÖZME

Hayatımızın her alanında çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Bu sorunlara etkili çözümler bulabildiğimizde hayatımız kolaylaşıyor. Bazen oluyor ki sorunlarımızın yanında bunları çözememek daha büyük bir sorun oluşturabiliyor. İşte size, etkili sorun çözer bireyler olmanıza katkıda bulunacak bir atölye çalışması: yaratıcı sorun çözme atölyesi. Bu atölye, günlük hayatta karşınıza çıkabilecek sorunları ele alarak bunların üstesinden gelebilmek için sistematik bir düşünme becerisi göstermenize yardım edecek. Sorunların gelişimini görmek ve tanımlanmasını sağlamak için temel düşünme becerilerinizi, çözümler üretmek için yaratıcı düşünme becerilerinizi ve alternatif çözümleri değerlendirip en etkili çözüm yollarını bulmak için sorgulama yeteneğinizi kullanmanız gerekecek. Sorun çözmek artık sorun değil. Haydi, yaratıcı sorun çözme atölyesine!
 

DİKKAT DİKKAT

Dikkat atölyesine hoşgeldiniz. Ne kadar dikkatlisinizdir? Başladığınız işi sonuna kadar sabırla bitirebiliyor musunuz? Bu soruların cevabını dikkat atölyesinde bulmaya ne dersiniz? Bu atölye, akademik başarıda çok önemli etkiye sahip olan dikkat etme, konsantre olma ve görev bitirebilme becerilerinizi geliştirmek için iyi bir fırsat. Basitten zora doğru hazırlanmış, görsel ve işitsel dikkat becerilerinizi destekleyen ve görev bitirebilme potansiyelinize katkıda bulunan etkinlik ve uygulamalar dikkat atölyesinde sizleri bekliyor. Başarmak için önemli bir adım: dikkat atölyesi

ZİHİN JİMNASTİĞİ

Egzersiz yaparak bedenimizi güçlendiririz. Zinde bir yapıya, sağlıklı bir beden görünümüne sahip oluruz. Bedenimizi egzersizle güçlendirdiğimiz gibi, beynimizi başka deyişle zihnimizi de güçlendirebiliriz.
Beden jimnastiği, belirli kurallar içinde yapıldığında beden sağlığımızı her anlamda nasıl yükseltiyorsa, zihin jimnastiği de zihin sağlığımızı yükseltir. Bu amaçla zihnimizi çalıştırmalıyız. Çocuklarımızın hem eğlendiği hem öğrendiği serbestçe oynayabilecekleri bir çok zeka oyunu sizleri bekliyor.

MEKATRONİK-ROBOTİK

Çocuklarımızın pratiğe dayalı robot yapma ve elektronik cihazlar yapma becerilerini geliştirmek ve elektronik devrelerin nasıl çalıştığını öğretmek amacı ile verilen bir eğitimdir. Çocuklarımızın elektroniğin ve mekaniğin temelini yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Çocuklar kendi bedenlerini keşfedip bir makine gibi algılayacak, elektronları yakından tanıyacak, elektriğin sihirli dünyasına yolculuk yapacak, mıknatıslar, kablolar, piller, ışıklar, robotlar ve pek çok bilimsel araç gereçle yaşayarak öğrenmenin keyfini yaşayacaklardır.

DRAMA

Drama, eğitim ve öğretimde yeni bir oluşumdur. Ezbere dayalı bir eğitim çocuğun zihinsel gelişimini, araştırmasını, paylaşmayı öğrenmesini engeller. Drama ise, çocuğu geliştiren yetiştiren başlı başına bir eğitim alanıdır. Aynı zamanda yaratıcılığı geliştiren etkili bir yöntemdir. Drama; tiyatro, sinema, dans gibi kişiyi aktif kılan bir alandır. Bu aktiflik kişinin bilişsel, duyuşsal, devinişsel ve toplumsal yönlerini etkiler ve geliştirir. Drama içerisinde barındırdığı Tiyatrosal boyutları dolayısıyla da katılımcıların ” eğlenme ve haz alma ” gereksinmesini doyurur. Gruptakilerin paylaştığı bu haz, estetik bir hazdır. Drama çalışmaları çocuğu bağımsız davranmaya, hoşgörülü olmaya, demokratik olmaya ve yaratıcı bir kişilik kazanmaya yöneltir.
Bu ders kapsamında yapılacak olan çalışmalar; Üstün Potansiyelli Çocukların en belirgin özelliklerinden birisi olan  “Liderlik” alanı odaklı yürütülecektir. Program,  çocuklarımızın her birinin sahip olduğu, liderlik yeteneklerinin nasıl kullanılabilecekleri, nasıl iletişim kurabilecekleri, çatışmaları ne şekilde yönetebilecekleri, takım çalışmalarının önemi ve kendine ve diğerlerine güven gibi konularda kazanım sağlamayı amaçlamaktadır.   

•  Kendini ifade etmede güven kazandırmak.
•  Kendinde bulunan özelliklerle başkalarını karşılaştırabilmeyi sağlamak.
•  Sanat formlarına duyarlılık göstermeyi sağlamak.
•  Etik değerlerin gelişmesine olanak sağlamak.
•  Katılımcıların, var olan liderlik özelliklerini korumalarını ve güçlendirmelerini sağlamak
•  Liderlik özelliklerinin grup içerisinde doğru kullanılmasını sağlamak
•  Ekip çalışmasının önemini vurgulamak
•  Konsantrasyonlarını yükseltmek
•  Motive olmalarını sağlamak
•  Gözlem yeteneklerini güçlendirmek
•  Grup içinde kendini ifade etmelerini sağlamak
•  Grup içinde etkin rol oynamalarını sağlamak
•  Ekip arkadaşlığının önemini vurgulamak
•  El, göz ve vücut koordinasyonunu güçlendirmek.
•  Farklı düşüncelerin önemini fark ettirmek.

GO
Go nedir?

Go, şans öğeleri içermeyen bir zeka oyunudur. 19×19 yatay ve dikey çizgileri olan bir tahtada siyah ve beyaz taşlarla oynanır. Her iki oyuncu da diğerinden daha büyük bir alanı ele geçirmek ister.
Birkaç basit kural üzerine kurulu olan Go, aşama kaydedildikçe karmaşıklaşmaya ve derinleşmeye başlar. Yapay zekanın insanı alt edemediği tek oyun olan Go zeka oyunlarının zirvesinde sayılır. Uzak Doğu’da milyonlarca insan Go oynar, televizyonda 24 saat yayın yapan Go kanallarını izleyebilir. Profesyonel Go oyuncularıysa birer milli kahraman haline gelirler.

Çocuklar için Go

Go oyunu tüm derinliğine rağmen öğrenmesi en kolay zeka oyunlarından birisi olması sebebiyle kolaylıkla çocuklara anlatılabilir. Çocuklar Go’ya ‘’Atari Go’’ adı verilen özel bir versiyonla başlarlar, beceri ve eğitim yoğunluklarına göre ustalaşarak yetişkinleri kolaylıkla mağlup edebilirler.

Go’nun çocuklara faydası

• Analitik düşünme ve hesaplama yeteneklerini geliştirirler. Dikkatlerini daha iyi yoğunlaştırabilmeye başlarlar.
• Yaratıcılıklarını sergileme şansı bulurlar. Farklı pozisyonlarda avantaj elde edebilmek için esnek ve stratejik düşünmeyi öğrenirler.
• Kendilerini rakibin yerine koymaya başlayarak empati yeteneklerini geliştirirler.
• Önceki oyunlarını, taktikleri, benzer pozisyonları hatırda tutarak ve oyun esnasında geri çağırarak belleklerini daha iyi kullanmayı öğrenirler.
• Özel bir arkadaş ortamının ve sosyal bir etkinliğin içinde yer alırlar. Yenmeyi, yenilmeyi ve rakibe saygı duymayı öğrenirler.

 

EĞLENCELİ SAYILAR

Sayıların arkasındaki hikâye nedir? Çevremizi, dünyamızı anlamlandırmak, mantığımıza oturtmak için sayıları kullanır. Zaman ve paranın matematiksel kavramını araştırmak. Her gün gördüğümüz şekil ve örüntülerle geometriyi keşfetmek. Matematiksel gruplama becerilerini ve sayı kavramını geliştirmek. Matematik etkinlikleriyle düşüncemizi genişletmek ve bir problemin farklı çözüm yollarını bulmak için güzel bir fırsat. Gerçek yaşamdaki problemlere çözüm bulmak için bu fırsatı kaçırmayın

SPOR

Spor etkinlikleri, öncelikli olarak bedensel gelişime katkıda bulunan çalışmalar olarak değerlendirilse de, çocuğunuzun hem eğitim hayatına hem de gelecek yaşantısına büyük katkıda bulunur. Antrenman yapmak, zamanında oyuna başlamak, kurallara uymak, çocuğunuzun tüm hayat kalitesini etkileyecek davranışlar kazanmasını sağlar. Yenilgiyle, rekabetle baş etme, tekrar deneme; hakemle, koçla, takım arkadaşlarıyla ilişki, belli bir amaca yönelme, hedefe ilerleme gibi durumlar, çocuğunuzun ileride, yetişkin bir birey olduğunda, hayatında kullanacağı önemli ve gerekli yetilerdir. Spor etkinliklerinin kazandırdığı sosyal ve fiziksel beceriler, çocuğunuzun toplum içindeki kabulünü artırır, sağlıklı olmasını destekler, kötü alışkanlıklardan uzak durmasına yardımcı olarak, sorumluluk duygusunu besler.
Öğrencilerimiz Öğretmenleri gözetiminde fiziksel egzersizler sayesinde günün yorgunluğunu atacak ve enerjik bir şekilde evine doğru yola koyulacak.

SEÇMELİ DERSLER 7-9 YAŞ

Fen Bilimleri Seçmeli

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ

Bilgisayar okur yazarı olmadan geleceğin başarılı bilim insanı olmak zor. Bu ders de temel bilişim teknolojilerine giriş konularını işleyeceğiz. Bilgisayarlaşmanın kısa tarihçesi, bir sistem olarak bilgisayarlar ve temel bileşenleri, Bilgisayar sistemini oluşturan parçalar, donanım ve yazılım, virüsler ve zararlı yazılımlar, güvenli bilgisayar kullanımı, antivirüs programları,antispam programları,ip adresleri,mail,e-posta
 

DOĞA BİLİMLERİ

Doğa Bilimleri evren ve Dünya’daki düzene şekil veren kanunları incelemektedir. Konusu doğal gerçekliktir.İnsan düşüncesinden bağımsız olarak var olan her şey doğal gerçekliktir. Tabiat, çevre, maddesel dünya ya da evren. Doğa; kendini sürekli olarak yenileyen ve değiştiren, canlı ve cansız maddelerden oluşan varlıkların hepsini kapsar.
 Bu alandaki çalışmaların tarihi milattan öncesine kadar uzanmasına karşın; bugüne kadar hep “zor” ve “karmaşık” zannedilmiş ve bu nedenle hak ettiğinden daha az rağbet görmüştür. Oysaki etrafımızdaki canlılar, Dünya’mız ve bu hayat dolu gezegenimizin içinde süratle yol aldığı Evren pek çok insanın ilgisini çekmekte ve merakını cezp etmektedir.
Yapacak olduğumuz deneyler sayesinde doğamızı çok daha iyi anlayıp doğa olaylarının altındaki gerçekliği keşfe çıkacağız.Yaşadığımız dünya ve evren ile temel bilimlerin ilişkisini gözlemleyebilmek çok daha zevkli olacak..

Sosyal bilimler Seçmeli

SİNEMA – TV – SENARYO YAZARLIĞI

Bir filmin nasıl çekildiğini hiç merak ettiniz mi? Film setinde acaba neler oluyor? Senaryo nasıl yazılır? Küçük yapımcı ve yönetmenlerimizle belki de küçük bir film çekeriz. Bu programda sinema filmi çekilirken uygulanacak tüm aşamalar sizlere uygulamalı olarak öğretilecektir. Yönetmenlik – Sinema Tarihi –Senaryo yazımı- Kurgu Yönetimi – Işık Yönetimi Geleceğin Oscar adaylarını belki de siz olacaksınız

YABANCI DİL

Çocukların çok kolay bir şekilde dil öğrenebilme yetenekleri çoğu kişinin dikkatini çekmiştir. Niçin çocuklar kolay bir şekilde dil öğrenme yeteneğine sahiptirler? Çocuklar için çocukluk çağı yabancı dil öğrenme açısından hayati öneme sahiptir. Doğumdan itibaren çocuğun beynindeki nörofizyolojik mekanizma çok faaldir ve bu mekanizmanın yardımıyla dil otomatik olarak beyne kaydedilmektedir. Çocuk duyduklarını adeta bir kasete kaydedercesine beynine kaydetmektedir. Çocukluk döneminden sonra bu mekanizma özelliğini kaybetmekte ve kayıt özelliği sona ermektedir. 3 haftalık yaz okulu programında öğrencilere 2 farklı dil seçeneği sunulmaktadır. Öğrenciler bu iki yabancı dilden birini seçerek temel düzeyde konuşma becerileri gelişecek farklı yabancı dillere olan ilgisi artacaktır.
Eğitim Kapsamında Seçmeli Yabancı Dil Seçenekleri

•        İngilizce

•        İspanyolca