Tarih: 31 Ağustos-9 Eylül 2015
Yer: santralistanbul Kampüsü, Mimarlık Fakültesi
Eğitmenler: Cemal Koray Bingöl, Gamze Gündüz, Deniz Tümerdem, Metin Şahin
IntoMotion // Reflections of Space atölyesi, mekan ve parametreleri ile olan ilişkisini 1:1 ölçekte, çevresiyle sürekli etkileşimde olacak bir pavyonla irdelemeyi hedefler. Çevresel etkenlerin mekanın tasarım ve oluşumuna etkisi yanı sıra sensörler ve kinetik sistemler yardımıyla söz konusu etkenlere uyum sağlarken, tasarlanmış hareket setleriyle değişkenleri kullanıcıya ve çevresine yansıtan bir sistem kurgusu çalışma konusunu oluşturacaktır. Adaptability / uyum sağlama ve responsiveness / cevap verme konseptleri farklı senaryolar üzerinden tartışılacak ve katılımcıların bu senaryolar üzerinden farklı sensör ve kinetik sistemleri tanıması sağlanacaktır. Etkileşimli sistemlerin incelenmesinin yanı sıra, kendi kendine ayakta durabilen ve tasarlanmış hareketlerin eklemlenebileceği bir sistem yaratmak için gerekli dijital biçim bulma deneyleri de tasarım süreci döngüsünde yer alacaktır.
Atölyenin ilk üç günü / Tutorial seansları, Grasshopper ve Arduino gibi dijital araçlar üzerine yoğunlaşacak çalışmalara ayrılmıştır. Grasshopper seanslarında, katılımcılar dijital biçim bulma çalışmaları için Kangaroo (GH için fizik motoru eklentisi) alıştırmaları yapacak öncesinde Grasshopper’a dair temel bilgileri alacaklardır. İki gün sürecek Arduino seanslarında ise temel kodlama bilgisi yanısıra sensör, motor gibi araçlar tanıtılacaktır. Üçüncü günün sonunda katılımcılar gruplara ayrılıp kendi etkileşimli modüllerini, olası etki potansiyelleri çerçevesinde biçim bulma deneylerini göz önünde bulundurarak geliştirecek ve sunacaklar. Final tasarım 1:1 ölçeğinde, dijital fabrikasyon araçlarıyla (lazer kesim, cnc, 3D print, vakum vs.) üretilerek atölye haftası içinde montajı sağlanacaktır.
Gereklilikler:
Temel Rhinoceros bilgisi. Grasshopper ve Arduino bilgisi gerekmemektedir. Katılımcılar atölyeye kendi lap-topları ile ve programlar kurulmuş şekilde gelmeliler. (programları edinmek için gerekli linkler başvuru onayı sonrası paylaşılacaktır).
Ücret:
300 Euro (20.08.2015’e kadar olan erken başvurularda 200 Euro)
Başvuru:
Kayıt için: epitomeconet@gmail.com
Detaylı bilgi için: epitomeco.net