Sivil Toplum Kuruluşları ve Yurttaş Girişimlerini Desteklemek Üzere Sonbahar 2016 Dönemi Başvuruları Başladı!
2014 Aralık’ından beri İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi bugüne kadar İstanbul’daki STK’ların ve yurttaş girişimlerinin kurumsal gelişimlerine destek olmak üzere çeşitli faaliyetler organize etti ve programlar düzenledi. Merkezin sağladığı çeşitli hizmetlerden yararlanan sivil kuruluşların listesine buradan ulaşabilirsiniz.
Sosyal Kuluçka Merkezi İstanbul’daki STK’ların ve diğer tür sivil girişimlerin finansal sürdürülebilirlik, gönüllülerle işbirliği, iletişim stratejisi geliştirme ve ağ kurma temelinde desteklenmesi amacıyla 3. dönem programına başlıyor.
I. PROGRAMIN AMACI
Katılımcı kuruluşların kendi kurumsal ihtiyaçlarını belirleyerek yukarıda sayılan temel alanlardan ( finansal sürdürülebilirlik, gönüllülerle işbirliği, vb.) birinde yetkinliklerini artırmalarıdır.
II. YAKLAŞIM VE SAĞLANACAK İMKANLAR
Program boyunca katılımcı kuruluşlarla bir ihtiyaç belirleme toplantısı düzenlenecek, bu toplantı sonrası ortaya çıkacak temel ihtiyaç alanı ile ilgili bir çalışma planı belirlenerek kurumlara çeşitli öğrenme olanakları sağlanacaktır. Ayrıca sivil toplumda çeşitli uzmanlıklara sahip kişilerden oluşan mentor havuzundan uygun mentorlar ilgili STK’larla eşleştirilecek ve sürece destek olacaktır. Kurumlar İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Santral Kampüsü’ndeki Sosyal Kuluçka Merkezini ofis alanı olarak kullanabilecek, ayrıca çeşitli atölyeler ve kuruma özel tasarlanan eğitimlere katılabileceklerdir.
Program her sivil girişimin kendi ihtiyaçlarına özgü oluşturduğu stratejiler kapsamında ilgili kuruma özel yürütülecektir.
Programa en fazla 6 sivil girişim kabul edilecektir.
III. PROGRAMIN TARİHİ VE ZAMANI
2016 Ekim – 2017 Şubat
V. KATILIMCILARDA ARANAN ÖZELLİKLER
– Bir Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmak ya da tüzel kişiliğe sahip olmayan ancak yakın zamanda bir tüzel kişiliğe sahip olmak için çalışmalar yapan bir yurttaş girişimi olmak,
– Eğer tüzel kişiliği olmayan bir sivil girişimse ekipte en az 5 kişinin bulunması,
– Tüzel kişiliği bulunsun ya da bulunmasın ilgili sivil girişim bünyesindeki ekibin en az bir senedir beraber çalışıyor olması,
– Program döneminde İstanbul’da bulunulması (çalışılan konu/hedef kitle İstanbul dışında olabilir),
– Tüm ekibin kurumsal kapasite üzerine çalışacak motivasyon, zaman ve kapasiteye sahip olması,
– Hak temelli bir yaklaşımla sosyal sorunların çözümüne odaklanılması.
VI. BAŞVURU
İlgilenenlerin ekteki başvuru formunu doldurarak 22 Eylül 2016 sabahına kadar göndermeleri gerekmektedir. Sonuçlar 26 Eylülde açıklanacaktır.
Ekim 2016 – Şubat 2017 Dönemi Başvuru Formu
Bilgi Sosyal Kuluçka Merkezi