Beton Kano Nedir?
Her iki ucu sivri, düz dipli, hafif, elde taşınabilen, küreklerle kontrol edilen ve yürütülen tekne kano olarak adlandırılır. Bu tarife uygun olarak yapılan ve betondan üretilecek olan kanolar yarıştırılacaktır.
Günümüzde spor ve eğlence maksadıyla kullanılan kanolar, çoğunlukla sert ağaçtan, kalıplanmış plastikten, alüminyumdan, cam elyaftan veya ahşap üzerine gerilmiş çadır bezinden yapılır. Beton kano ise spor ve eğlence dalında yeni bir soluk olarak karşımıza çıkacaktır.
Yarışmayı neden yapıyoruz?
Betondan kano yapma aşamasında çeşitli inovasyon yöntemleri araştırmaya yönelten yeni fikir edinmeye açık mühendisler yetişmesine katkı sağlamak,
Ulusal kapsamdaki yarışma sayesinde inşaat mühendisliği öğrencilerinin bir araya gelerek mesleki kaynaşmasını sağlamak,
Avrupa’da ve Amerika’da şimdiye kadar yapılan bölgesel yarışlara İTÜ olarak önümüzdeki senelerde ev sahipliği yapmak ve ülkemizin ve okulumuzun itibarını uluslararası platforma taşımak,
Yarışmaya katılacak olanlar için kuracakları takımlarda ekip çalışması, proje yönetimi ve sunum deneyimi kazandırmak,
İnşaat Mühendisliği okuyan öğrencilere yapı malzemeleri, uygulamaları ve mühendislik testleri konusunda deneyim kazandırmak,
Yarışmamıza gruplar şeklinde katılım olacaktır ve gruplarda en az iki inşaat mühendisi olması kaidesiyle yarışmaya katılım tüm mühendislik lisans ve yüksek lisans öğrencilerine açıktır.
Kurallar
Takımlar minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşabilir.
İnternet kaydı yapılan takımlara yeni ekip üyesi eklenemez.
Yarışma başta inşaat mühendisleri olmak üzere mimarlık ve diğer ilgili tüm mühendisliklere açıktır.(Takımlarda en az 2 inşaat mühendisi bulunmalıdır.)
Takım üyeleri farklı üniversitelerden oluşabilir.
Takımlarda yer alan öğrenciler lisans veya yüksek lisans öğrencisi olabilir.
Takımlar kendi buldukları sponsor firmalardan ve üniversite öğretim üyelerinden teknik destek alabilirler. Takımlar maliyetlerini karşılamak için sponsor bulmakta serbesttirler.
Yapılan kanoların yarışma alanına getirilmesinden ve yarışma bitiminde taşınmasından yarışmacı takımlar yükümlüdür.
Yarışma; Tasarım Raporu, Jüri Sunumu, Nihai Ürün Sergisi ve Sürat ve Dayanıklılık Yarışları olmak üzere 4 aşamadan oluşmaktadır.
Yarışma Web Sitesi :