BESİN PİRAMİDİNİ ÖĞRENELİM

İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE ÇALIŞMASI

Bu Benim Eserim Matematik ve Fen Bilimleri Proje Yarışması

Projenin Amacı: Bu projede doğadaki canlılar arasındaki besin zincirini model üzerinde göstermek   amaçlanmıştır. Projenin Hedefleri: Projede doğadaki canlıların besin piramidindeki yerini göstermek, canlıların piramidin hangi katmanında yer aldığını ve birbirleriyle kurdukları beslenme ilişkisini göstermek hedeflenmiştir.

Literatür Taraması: fenokulu.net genbilim.com makaleler.com

Gerçekleştirilen Faaliyetler: 4 tane üçgen şeklinde cam kestirildi.Bu 4 tane üçgenin etrafı yapıştırıldı.Üçgenlerin iç kısmına cam kestirildi ve 3 tane kat oluşturuldu.Her kata özelliğine göre canlılar yerleştirildi.

Ulaşılan Sonuçlar:Projede Besin Piramidi yapılmıştır.

Projenin Özeti: Doğada canlılar başka bir canlıyı besin olarak kullanırken kendileriden başka canlıların besini olurlar. Canlıların birbirlerini tüketmelerine göre sıralanmaları ile oluşan zincire besin zinciri denir. Zincirin her halkası ayrı bir tür tarafından oluşturulur. Ancak hiçbir zaman doğada tek sıralı zincire rastlanmaz. Bir canlı besin olarak birden fazla türü besin olarak kullanırken kendiside birden çok türün besini olur. Bu durum zincirlerin birbirine karışıp beslenme ağları oluşturmasına neden olur.  Besin zincirleri ile canlılar arasında organik madde ve enerji akışı gerçekleşir.Besini Zincirinde  Üreticiler, Birincil tüketiciler (otçullar), İkincil tüketiciler(etçil-otçullar) , Üçüncül tüketiciler (etçiller) ve  Ayrıştırıcılar bulunmaktadır. Besin zincirinin ilk grubunu (basamağını) üreticiler, son grubunu da (basamağını da) 3. dereceden tüketiciler oluşturur. Projemizde besin Piramidinin modelini yaparak, canlıların ekosistemde birbirleriyle ilişkisini göstermek amaçlanmıştır.                                                                           : 15 TL

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.