ÖĞRETİM ÜYELİĞİNE YÜKSELTİLME VE ATANMA KRİTERLERİ
AMAÇ
Madde 1.Batman Üniversitesi’nde görev yapan tüm öğretim elemanlarının, 2547 Sayılı Yasanın 4. maddesinde belirtildiği gibi, eğitim hizmetlerinin yanı sıra,
- Ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel çalışmalar ve araştırmalar yapmak,
- Çağdaş düzeyde bilgi ve teknoloji üretmek,
- Bilginin, gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeylerde toplanacak kongre, sempozyum ve benzeri toplantılara katılarak ya da bu toplantıları tertipleyerek yaygınlaşmasına hizmet etmek,
- Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanacak dergi, kitap, sergi, elektronik ortam ve radyo-televizyon yayınları yardımıyla bütün insanlığın bilgilendirilmesine hizmet etmek,
- Ulusal sanayi ve hizmet sektörüne, yurdun her anlamda gelişmesine, ulusal kültürün korunmasına ve yüceltilmesine yardımcı olmak,
- Yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yaparak bilim dünyasının seçkin ve saygın bir üyesi olmak, görevleri ile yükümlüdürler. Bu yükümlülüğü, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de, şevkle ve başarı ile yerine getireceklerdir. Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerinin amacı, 2000’li yıllarda Batman Üniversitesi öğretim elemanı olarak çalışacak kişilerin, çeşitli kademelerdeki atama işlemlerinde ilgili kanun ve yönetmeliklerin öngördüğü koşulları eşitlik ve tarafsızlık ilkesi çerçevesinde uygulamak ve çağdaş ölçütlere yükseltmektir.
TEMEL KRİTERLER
Madde 2.Yönetim Kurulu esaslarında belirlenenYükseltilme ve Atanma Kriterleri, Batman Üniversitesi’nin tüm akademik yapısı için geçerli olan ortak en düşük düzeyi belirler. Bu düzey her birim için yeterlilik anlamı taşımaz.
Madde 3.Adayların başvurularında belgeledikleri bilimsel çalışmaları ve diğer akademik faaliyetleri, nicelikleri yönünden, ayrıntıları Ek 1’de belirtilen bir puanlama sistemi uyarınca Rektörlükçe oluşturulan bir komisyon tarafından ön değerlendirmeye tâbi tutulur. Aşağıda belirtilen en az puanların altında kalan adayların başvurular değerlendirilmeye alınmaz.
Madde 4. Yardımcı doçent, doçent ve profesör kadrolarına başvuran adayların araştırmaları, sanatsal faaliyetleri ve diğer akademik çalışmaları ve bunlara bağlı yayımlarında süreklilik esastır.
Madde 5. Öğretim üyeliğine ilk defa atanacak adayların deneme dersi/seminer vermesi zorunludur.Aday, ilgili yönetim kurulunun görevlendireceği, en az üç kişiden oluşan bir komisyonun huzurunda ve izleyicilere açık bir toplantıda seminer veya deneme dersi verir. Bu seminer veya deneme dersi değerlendirmeye alınır. Adayın teklif ettiği beş konu arasından, komisyonun kabul ettiği bir konu seminer veya deneme dersi olarak seçilir.
DERGİLER
Madde 6.Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre değerlendirilen makalenin yer aldığı dergilerin, bilimsel/sanatsal özgün makaleleri matbu veya elektronik ortamda yayımlayan hakemli dergilerden oluşması gerekir.
KİTAPLAR VEYA KİTAP BÖLÜMLERİ
Madde 7.Matbu veya elektronik olarak yayımlanan kitapların ISBN numarasının alınmış olması gerekmektedir.
YAYINLARDA PUANLANLAMA
Madde 8. Ek 1’de yer alan maddelerden 4, 5, 9, 25 ve 26 numaralılar hariç olmak üzere;
Yayın tek yazarlı ise……………………………………………………………………………………………… % 100
Yayın iki kişi tarafından yayımlanmış ise her birine…………………………………………………….. % 80
Yayın üç kişi tarafından yayımlanmış ise her birine…………………………………………………….. % 50
Yayın dört kişi tarafından yayımlanmış ise her birine…………………………………………………… % 30
Yayın beş kişi tarafından yayımlanmış ise her birine…………………………………………………… % 20
Yayın altı veya daha fazla kişi tarafından yayımlanmış ise her birine…………….. puan/yazar sayısı
Çoklu yazarlarda 1. yazara % 10 ilave edilir.
YARDIMCI DOÇENTLİĞE BAŞVURMA VE ATANMA KRİTERLERİ
Yayınlar, Akademik Çalışmalar:
Madde 9.Yayınlar
- Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında
EK 1’de yer alan puanlama listesinden en az 15 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 35 puanı almak.
- Sosyal Bilimler Alanında
EK 1’de yer alan puanlama listesinden en az 10 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 30 puanı almak.
c. Güzel Sanatlar Alanında
1. Kuramsal Alanlar
(b) bendindeki esaslar uygulanır.
2. Uygulamalı Alanlar
EK 1’de yer alan puanlama listesinden, en az 10 puanı 39, 40, 41, 45, 46, 47, 58, 59 ve 60 numaralı maddelerden olmak üzere, toplam 30 puan almak.
d. 1. Müzik Sanatçılığı Alanında
EK 1’de yer alan puanlama listesinden, en az 10 puanı 58, 59, 60 ve 61 numaralı maddelerden olmak üzere, toplam 30 puan almak.
2. Müzik Kompozisyonu Alanında
EK 1’de yer alan puanlama listesinden en az 10 puanı 44numaralı maddeden olmak üzere, toplam 30 puan almak.
Süre Sonunda Yeniden Atanma:
Madde 10.Her iki veya üç yılın sonunda atama, yabancı dil hariç ilk atama kurallarına göre yapılır. Tekrar atanmak üzere başvuran adaylar, bir önceki atanma dönemlerinden sonra en az ikisi yayın veya sanatsal faaliyeti olmak üzere toplam 20 puanlık bilimsel çalışma yapmış olmalıdırlar.
DOÇENTLİK KADROSUNA ATANMA KRİTERLERİ VE UYGULAMA ESASLARI
Yayınlar, Akademik Çalışmalar:
Madde 11. Yayınlar:
a. Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında
Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 60 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 70 puan almak.
b. Sosyal Bilimler Alanlarında
Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 50 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 60 puan almak.
c. Güzel Sanatlar Alanında
1. Kuramsal Alanlar
(b) bendindeki esaslar uygulanır.
2. Uygulamalı Alanlar
- Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 50 puanı 39, 40, 41, 45, 46, 47, 58, 59 ve 60 numaralı maddelerden olmak üzere, toplam 60 puan almak.
- Adayın (a) bendindeki yayınlarına ek olarak yardımcı doçentlikten sonra yayımlanmış ve yardımcı doçentlik başvuru dosyasında yer almayan, çalıştığı alandaki araştırmalarına ait veya çalıştığı alanın eğitimi ile ilgili, ilk üç isim içerisinde yer aldığı, en az üç yayını olmalıdır.
d. 1. Müzik Sanatçılığı Alanında
- Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 50 puanı 58, 59, 60 ve 61 numaralı maddelerden olmak üzere toplam 60 puan almak.
- Adayın (a) bendindeki yayınlarına ek olarak, yardımcı doçentlik başvuru dosyasında yer almayan, çalıştığı alandaki araştırmalarına ait veya çalıştığı alanın eğitimi ile ilgili, ilk üç isim içinde yer aldığı en az üç yayını olmalıdır.
2. Müzik Kompozisyonu Alanında
- Doçent kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla Ek 1’de yer alan puanlama listesinde en az 50 puanı 44numaralı maddeden olmak üzere, toplam 60 puan almak.
- Adayın (a) bendindeki yayınlarına ek olarak yardımcı doçentlikten sonra yayımlanmış ve yardımcı doçentlik başvuru dosyasında yer almayan, çalıştığı alandaki araştırmalarına ait veya çalıştığı alanın eğitimi ile ilgili, ilk üç ismin içinde yer aldığı en az üç yayını olmalıdır.
Lisansüstü Tez Yönetimine Katılım:
Madde 12.Aday, lisansüstü/tıpta uzmanlık tez yönetiminden en az 18 puan almalıdır. Ancak lisansüstü/tıpta uzmanlık tez yönetme imkanı bulamamış adayların, bu koşul yerine, belirtilen zorunlu maddelerden Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında 60 yerine 80puan ve Sosyal Bilimler Alanlarında 50 yerine 70 puan alması gerekir.
PROFESÖR KADROSUNA ATANMA KRİTERLERİ VE UYGULAMA ESASLARI
Yayınlar, Akademik Çalışmalar:
Madde 13.Yayınlar:
- Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında
Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların, doçent unvanını aldıktan sonra yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını yeniden sağlamak kaydıyla (Başlıca yazar şartlı makaleden muaf tutularak) Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 110 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 140 puan almak.
- Sosyal Bilimler Alanlarında
Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların, doçent ünvanını aldıktan sonra yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını yeniden sağlamak kaydıyla (Başlıca yazar şartlı makaleden muaf tutularak) Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 100 puanı 1, 2, 6a, 10, 14, 15, 23, 24, 25 ve 26 numaralı maddelerden olmak üzere (10 ve 14 nolu yayınların zorunlu puanlar kısmında değerlendirilebilmesi için ilgili kongre kitapçığında tam metninin yayımlanmış olması gerekir), toplam 120 puan almak.
- Güzel Sanatlar Alanında
1. Kuramsal Alanlar
(b) bendindeki esaslar uygulanır.
2. Uygulamalı Alanlar
Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların, doçent ünvanını aldıktan sonra yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını yeniden sağlamak kaydıyla (doçentlik için gerekli olan başlıca yazar şartlı makaleden muaf tutularak) Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 100 puanı 39, 40, 41, 45, 46, 47, 58, 59 ve 60 numaralı maddelerden olmak üzere toplam 120 puan almak.
- 1. Müzik Sanatçılığı Alanında
Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların, doçent ünvanını aldıktan sonra yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını yeniden sağlamak kaydıyla (doçentlik için gerekli olan başlıca yazar şartlı makaleden muaf tutularak) Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 100 puanı 58, 59, 60 ve 61 numaralı maddelerden olmak üzere toplam 120 puan almak.
2. Müzik Kompozisyonu Alanında
Profesör kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan adayların, doçent ünvanını aldıktan sonra yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile 01.09.2001 tarih ve 24157 sayılı resmi gazetede yayımlanan Doçentlik Sınav Yönetmeliği’nin eki Temel Alanları ile ilgili asgari başvuru koşullarını yeniden sağlamak kaydıyla (doçentlik için gerekli olan başlıca yazar şartlı makaleden muaf tutularak) Ek 1’de yer alan puanlama listesinde, en az 100 puanı 44 numaralı maddeden olmak üzere toplam 120 puan almak.
Lisansüstü Tez Yönetimine Katılım:
Madde 14.Aday lisansüstü tez yönetiminden en az 18 puan almalıdır. Ancak lisansüstü tez yönetmemiş adayların, bu koşul yerine, belirtilen zorunlu maddelerden Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri Alanlarında 110 yerine 130puan; Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Müzik Sanatçılığı ve Müzik Kompozisyonu Alanlarında 100 yerine 120 puan alması gerekir.
Başlıca Araştırma Eseri:
Madde 15.Adaylar sundukları eserlerden birini “Başlıca Araştırma Eseri” olarak gösterirler. Adayların “Başlıca Araştırma Eseri” olarak gösterdikleri çalışma, doçent unvanı aldıktan sonra yaptıkları özgün araştırmalardan kaynaklanmış bir yayın olmalıdır.
Atıflar:
Madde 16.Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri alanlarında, adayın yayınlarına AHCI (Arts and Humanities Citation Index) ve SCI-Expanded (Science Citation Index) içinde tanımlanan dergilerde en sekiz atıf yapılmış olma şartı aranır. Kendisinin yaptığı atıflar göz önüne alınmaz.
Sosyal Bilimler alanlarında ise uluslararası atıfı bulunmadığı takdirde adayın yayımlanmış bir kitabının bulunması ve eserlerine tezler dışında en az sekiz ulusal atıf olması gerekir.
Ek 1’de, 4 ve 5 numaralı olarak belirtilen puanlama dışında yapılan atıfların en fazla 20 puanı dikkate alınır.
Yazarların kendi eserlerine yaptıkları atıflar, yurt içi yayınlarda da değerlendirilmeye alınmaz.
Muafiyet:
Madde 17. Üç öğretim üyesi bulunmayan bölümlerde öğretim üyesi atamalarında bu kriterler uygulanmaz. Ancak ilan edilen kadroya birden fazla müracaat olması halinde bu kriterlere göre belirlenen puan sıralaması esas alınır.
Yürürlülük:
Madde 18. Bu kriterler Batman Üniversitesi Senatosunca kabul edildiği 18.09.2012 tarihi itibariyle YÖK Yürütme Kurulu tarafından uygun görüldükten sonra yürürlüğe girer
EK 1
AKADEMİK ATAMALARDA DİKKATE ALINACAK PUANLAMA SİSTEMİ
No | ÇALIŞMA TÜRÜ | Puan |
1 | SCI-Expanded (Science Citation Index), SSCI (Social Sciences Citation Index) ve AHCI (Arts and Humanities Citation Index) içinde tanımlanan dergilerde yayımlanmış review ve araştırma makaleleri | 25 |
2 |
|
20
15
8 |
3 | SCI-Expanded (Science Citation Index), SSCI (Social Sciences Citation Index) ve AHCI (Arts and Humanities Citation Index) içinde tanımlanan dergilerde yayımlanmış diğer çalışmalar (vaka takdimi, teknik not, editöre mektup, özet, yorum vb. gibi) | 15 |
4 | SCI-Expanded (Science Citation Index), SSCI (Social Sciences Citation Index) ve AHCI (Arts and Humanities Citation Index) içinde tanımlanan dergilerde çıkan yazılarda adayın ismine ve çalışmalarına ait her atıf için | 5 |
5 | SCI-Expanded (Science Citation Index), SSCI (Social Sciences Citation Index) ve AHCI (Arts and Humanities Citation Index) kapsamı dışındaki yabancı hakemli dergiler ile yabancı tezlerde ve kitaplarda adayın ismine ve çalışmalarına ait her atıf için | 2 |
6 | Yurt içi hakemli dergilerdeki yayınlar
|
10 5 |
7 | Uluslararası bilimsel ve ders kitabı niteliğindeki kitaplarda adayın adı ile anılan formül, şema, şekil, grafik, tablo, buluş ve görüşlere yer verilmesi | 15 |
8 | Yurt içinde basılmış bilimsel ve ders kitaplarında adayın adı ile anılan formül, şema, şekil, grafik, tablo, buluş ve görüşlere yer verilmesi | 8 |
9 |
|
4
2 |
10 | Yurt dışındaki uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulan bildiriler:
a.Tam metni yayımlanmış bildiriler b.Özeti yayımlanmış bildiriler c.Özeti yayımlanmış poster bildiriler |
12 10 8 |
11 | Yurt dışındaki uluslararası bilimsel toplantılarda panel yöneticiliği ve oturum başkanlığı yapmış olmak | 5 |
12 | Yurt dışındaki uluslararası bilimsel toplantılarda panelist olmak. | 10 |
13 | Yurt dışındaki uluslararası kongre ve sempozyumlarda davetli konuşmacı olmak. | 15 |
14 | Yurt içi uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulan bildiriler:
a.Tam metni yayımlanmış bildiriler b.Özeti yayımlanmış bildiriler c.Özeti yayımlanmış poster bildiriler |
7 6 5 |
15 | Yurt içi uluslararası kongre ve sempozyumlarda davetli konuşmacı olmak | 10 |
16 | Ulusal bilimsel kongre ve sempozyumlarda sunulan bildiriler:
a.Tam metni yayımlanmış bildiriler b.Özeti yayımlanmış bildiriler c.Özeti yayımlanmış poster bildiriler |
6 5 4 |
17 | Ulusal bilimsel toplantılarda panel yöneticiliği yapmak | 4 |
18 | a. Ulusal bilimsel toplantılarda panelist olmak.
b. Ulusal kongre ve sempozyumda oturum başkanlığı yapmak. |
3
2 |
19 | Ulusal kongrelerde ve sempozyumlarda davetli konuşmacı olmak. | 8 |
20 | a. SSCI (Social Sciences Citation Index), AHCI (Arts and Humanities Citation Index) ve SCI-Expanded (Science Citation Index) kapsamındaki dergilerde hakemlik yapmak (her dergi için).
b. (a) maddesi kapsamı dışındaki yabancı dergilerde hakemlik yapmak (her dergi için). |
6 3 |
21 | Yurt içinde çıkan dergilerde hakemlik yapmak (her dergi için) | 2
|
22 | Uluslar arası hakemli dergilerde editörlük (her dergi için) | 20 |
23 | Yurt içinde çıkan hakemli dergilerde editörlük yapmak (her dergi için). | 10 |
24 | Yayımlanmış kitaplar (ISBN almış olmak):
|
10 15 30 |
25 | Yurt dışında yabancı dilde yayımlanmış kitaplar (ISBN almış olmak):
|
12 17 35 |
26 | Yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarlığı (ISBN almış olmak):
Aynı kitapta 1 bölümden fazlası dikkate alınmaz. |
5 8 15 |
27 | Yurt dışında yabancı dilde yayımlanmış kitaplarda bölüm yazarlığı (ISBN almış olmhttp://www.google.com.tr/ak):
Aynı kitapta 1 bölümden fazlası dikkate alınmaz. |
7 10 20 |
28 | Yabancı dilde yazılmış bilimsel veya ders kitaplarında editörlük:
|
20 10 |
29 | a. Türkçe yazılmış bilimsel veya ders kitaplarında editörlük
b. Çeviri, bilimsel kitaplarla ders kitaplarında editörlük |
10
5 |
30 | Yurt dışı bilimsel ödül (TÜBİTAK kriterlerine göre olup, SCI vb. makaleleri için verilen teşvik ve para ödülleri kabul edilmez) ve burslar | 20 |
31 | Yurt içi ödüller:
Bilimsel kuruluşlar tarafından verilen bilim, hizmet ve teşvik ödülleri (TÜBİTAK kriterlerine göre olup, SCI vb. makaleleri için verilen teşvik ve para ödülleri kabul edilmez) |
10 |
32 | Yüksek lisans tezi yönetmiş olmak (Her tez için) | 3 |
33 | Doktora veya tıpta uzmanlık tezi yönetmiş olmak (Her tez için) | 5 |
34 | Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yürütülen veya desteklenmiş araştırma ve geliştirme projelerinde (Her bir proje için):
|
10 5 |
35 | Yurt dışı Projeler (Her bir proje için):
|
12 6 |
36 | Ansiklopedilerde madde yazarlığı (her madde için) | 5 |
37 | Kongre, sempozyum düzenlemek:
1. Uluslararası
2. Ulusal
|
20 15 5
15 8 3 |
38 | Yurt içi sergiler:
|
15 10
5
|
39 | Yurt dışındaki sergiler:
|
20 10 5 |
40 | Uluslararası sergiler:
|
25 15 5 |
41 | Koleksiyon hazırlığı ve sunumu: | 15 |
42 | Müzik Teknolojisi-Uygulama:
|
20 15 5 |
43 | Müzik Kompozisyonları:
ç. Düzenlemeler
|
25 20 15 10 15 |
44 | Uzun Metrajlı Film:
ç. Özgün film müziği |
25 25 20 15 |
45 | Kısa Film ve Belgeseller:
c. Senaryo yazarı ç. Özgün film müziği |
10 10 10 10 |
46 | TV Filmleri / Diziler:
|
15 10 10 |
47 | TV Programları:
|
10 5 5 |
48 | Reklam / Tanıtım Filmleri:
|
5 3 3 |
49 | Festival Çalışmaları:
ç. Ulusal film festivali düzenleme |
20 15 10 5 |
50 | Geleneksel Türk El Sanatları ile ilgili Başbakanlık Arşivi, Topkapı Sarayı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi kamu kuruluşlarında muhafaza edilen belgelerin çözümlenmesi ve yayımlanması. | 15 |
51 | Gösteriler:
|
10 10 |
52 | Sanatsal Ödüller:
ç. Ulusal özel ödüller |
20 15 10 5 |
53 | Tiyatro Çalışmaları:
|
10 5 |
54 | Oyun Yazarlığı:
|
20 10 |
55 | Sahne Tasarımı:
|
20 10 |
56 | Kostüm Tasarımı:
|
20 10 |
57 | Yurt içi Sanatsal Etkinlikler:
ç. Orkestra, opera, balede solist olarak yer almak
|
20 15 15 20 15 5 10 20 |
58 | Yurt dışı Sanatsal Etkinlikler: 58 numaralı maddede yer alan etkinlikler yurt dışında yapıldığı taktirde verilecek ek puan |
5 |
59 | Yurt içinde Yönettiği Sanatsal Faaliyetler:
ç. Orkestra, opera, balede etkinliklerini hazırlama
|
15 10 5 3 10 5 15 |
60 | Yurt dışında Yönettiği Sanatsal Faaliyetler: 60 numaralı maddede yer alan etkinlikler yurt dışında yapıldığı takdirde verilecek ek puan. | 5 |
61 | Endüstride kullanılan patentler | 20 |
62 | Yurtiçi hakemli dergilerde çıkan kitap tanıtım ve değerlendirme yazıları | 5 |
63 | Yurtiçi hakemli olmayan dergilerde çıkan kitap tanıtım ve değerlendirme yazıları | 3 |
64 | Öğrenci topluluklarına danışmanlık yapmak (Her yıl için) | 2 |
EK 2
YARDIMCI DOÇENTLİK KADROSUNA BAŞVURU DOSYALARI İÇERİSİNDE YER ALACAK BİLGİ VE DÖKÜMANLAR
1. ÖZ GEÇMİŞ (Aşağıdaki alt başlıklar halinde düzenlenecektir.) 1.1. Adı Soyadı 1.2. Doğum Yeri ve Tarihi 1.3. Eğitimi (Tarihleriyle birlikte) 1.4. Çalıştığı Kurumlar (Tarihleriyle birlikte) 1.5. Aldığı Ödüller 1.6. Üyesi Olduğu Meslek Kuruluşları
|
|
ANABİLİM DALLARI İÇİN
|
ANASANAT DALLARI İÇİN |
2. YAYINLAR (Aşağıdaki alt başlıklar halinde düzenlenecektir. Aynı yayın bildiri ve makale olarak verilmiş ise belirtilmelidir) 2.1 Doktora veya İhtisas Tezinin Özeti 2.2 Doktora veya İhtisas Tezinden Yayımlanmış Makaleler 2.2.1. Ulusal veya uluslararası dergilerde 2.2.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildirileri 2.3. Doktora veya İhtisas Tezi dışında Yayımlanmış Makaleler 2.3.1. Ulusal veya uluslararası dergilerde 2.3.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildirileri 2.4. Diğer Yayınlar (Kitaplar vs)
|
2. YAYINLAR (Aşağıdaki alt başlıklar halinde düzenlenecektir. Aynı yayın bildiri ve makale olarak verilmiş ise belirtilmelidir) 2.1 Sanatta Yeterlik Tezinin Özeti 2.2. Sanatsal Etkinlikler 2.2.1. Yurt dışı 2.2.2. Yurt içi 2.3. Müzik Kompozisyonları 2.4. Sanatta Yeterlik Tezi Dışında Yayımlanmış Makaleler 2.4.1. Uluslararası dergilerde 2.4.2. Ulusal dergilerde 2.4.3. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildirileri 2.5. Diğer Yayınlar (Kitaplar vs) |
3. VERDİĞİ SEMİNERLER, KONFERANSLAR (Konu, Tarih, Yer, Kurum) |
|
4. PROJELER (Kamu kurum ve kuruluşları tarafından desteklenmiş araştırma ve geliştirme projelerinde koordinatör, yürütücü, raportör ve araştırmacı olarak görev almak). |
|
5. SEMİNER VEYA DENEME DERSİ: Konferans veya deneme dersi en az 45, en fazla 90 dakika içinde sunulacaktır. |
|
6. YABANCI DİL (Batman Üniversitesinin açacağı yabancı dil sınavından başarılı olduğunu gösterir belge) |
Her dosyaya çalışmaların isimlerinin yazılı olduğu birer CD veya DVD konulacaktır.
Dosyanın ilk sayfasına ek 6’da örneği verilen puanlama tabloları aday tarafından eklenecektir.
EK 3
DOÇENTLİK KADROSUNA BAŞVURU DOSYALARI İÇERİSİNDE YER ALACAK BİLGİ VE DÖKÜMANLAR
ÖZ GEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ
ÖZ GEÇMİŞ
Adı Soyadı:
Doğum Tarihi:
Doğum Yeri:
Ünvanı:
Öğrenim Durumu:
Derece | Alan | Üniversite | Yıl |
Lisans | |||
Yüksek Lisans | |||
Doktora/S.Yeterlik |
Görevler:
Görev Unvanı |
Görev Yeri |
Yıl |
Arş. Gör. | ||
Dr. Arş. Gör. | ||
Yrd. Doç. Dr. |
Yönetilen Yüksek Lisans Tezleri :
Sert, T., “Gözenekli Ortamlarda Isı Transferi”, Atatürk Üniversitesi, 1990.
Yönetilen Doktora Tezleri / Sanatta Yeterlik Çalışmaları :
Mert, K., “Ayrı Merkezli Borularda Akış ve Isı Transferi”, Gaziantep Üniversitesi, 1995.
Projelerde Yaptığı Görevler :
AyrıMerkezliBorulardaAkışveIsıTransferi,TÜBİTAKProjesi,MAG-188, ProjeYöneticisi,1990.
İdari Görevler :
BölümBaşkanlığı ……………… Üniversitesi 20…/20…
Bilimsel Kuruluşlara Üyelikler :
Ödüller :
Son iki yılda verdiği lisans ve lisansüstü düzeydeki dersler (Açılmışsa,yaz döneminde verilen dersler de tabloya ilave edilecektir):
Akademik Yıl | Dönem | Dersin Adı | Haftalık Saati | Öğrenci Sayısı | |
Teorik | Uygulama | ||||
Güz | |||||
Bahar | |||||
Güz | |||||
Bahar |
ESERLER
Yüksek lisans tezinin adı ve özeti:
Doktora tezinin adı ve özeti:
Doktora veya uzmanlık tezinden yayımlanmış makaleler:
Uluslararası hakemli dergilerde
Ulusal hakemli dergilerde
Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildirileri
Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
1. Sert, M. ve C. Txxxxxx, “A Heat Transfer Correlation for Solid-Liquid Flows in Horizontal Pipes,” Int. J. Heat Mass Transfer, 54, 778-786 (1997).
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler:
2. Txxxxxx, C., Z. Mxxx ve H. G. Kemal, “Boundary Vorticity Method for Convective Heat Transfer with Secondary Flow,” Proc. 4th Int. Heat Transfer Conference, Paris, Vol. IV, 851-877, Elsevier, Amsterdam, 1994.
Yazılan uluslararası kitaplar veya kitaplarda bölümler :
3. Txxxxxx, C., Principle of Heat Transfer in Porous Media, Springer-Verlag, New York, 1991.
4. Txxxxxx, C. ve L. Gümüş, “Convective and Radiative Heat Transfer in Porous Media”, Advances in Applied Mechanics, ed. J.W. Hutchinson and T.Y. Wu, Vol. 27, 225-281, Academic Press, Boston, 1989.
Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler :
5. Sert, T. ve C. Txxxxxx, “Gözenekli Ortamlarda Isı Transferi”, Isı Bilimi ve Tekniği, 5, 23-28 (1981).
Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:
6. Txxxxxx, C., “Isı Pompalarının Ekserji Analizi”, 2. Ulusal Termodinamik Kongresi, Cilt I, 17-25, Antalya, 1989.
Diğer yayınlar (Kitaplar vs.):
Atıflar:
Verdiği seminerler, konferanslar (konu, tarih, yer, kurum):
Doçentlik belgesi:
Not: Her dosyaya bilimsel yayınlar ve akademik faaliyetler listesi ile özgeçmiş CD veya DVD’ye kaydedilerek dosyaya eklenecektir. Dosyanın ilk sayfasına ek 6’da örneği verilen puanlama tabloları aday tarafından eklenecektir.
EK 4
PROFESÖRLÜK KADROSUNA BAŞVURU DOSYALARI İÇERİSİNDE YER ALACAK BİLGİ VE DOKÜMANLAR
1. ÖZ GEÇMİŞİ |
2. YABANCI DİL DURUMU |
3.1. Tezler: 3.1.1. Yüksek Lisans Tezi (varsa) 3.1.2. Doktora Tezi 3.1.3. Profesörlük Başlıca Araştırma Eseri
3.2. Kitaplar 3.2.1. Doçentlik Öncesi 3.2.2. Doçentlik Süresince 3.3. Makaleler ve Bildiriler 3.1.2. Doçentlik Öncesi 3.3.1.1. Uluslararası dergilerde 3.3.2.1. Ulusal dergilerde 3.3.1.2.1. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans kitaplarında tam metin olarak basılmış olanlar. 3.3.1.2.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildiri özetleri. 3.3.1.2.3. Diğer yayınlar (kitaplar, ders notları vs.). 3.2.2. Doçentlik Süresince 3.3.2.1. Uluslararası dergilerde 3.3.2.2. Ulusal dergilerde 3.3.2.2.1. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans kitaplarında tam metin olarak basılmış olanlar. 3.3.2.2.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildiri özetleri. 3.3.2.2.3. Diğer yayınlar (kitaplar, ders notları vs.). |
4. ATIFLAR (Atıf yapılan ve atıf yapan eserler yazarları ile birlikte belirtilir). |
5.1. Lisans ve lisansüstü eğitimde verdiği dersler, 5.2. Yönettiği tezler 5.2.1. Yüksek lisans 5.2.2. Doktora |
6. VERDİĞİ KONFERANS VEYA SEMİNERLER (Konu, Tarih, Yer ve Kurum) |
|
8.1. Desteklenen Araştırma Projeleri
8.2. Mesleki Uygulamalar |
9. BİLİMSEL VE MESLEKİ BİLİRKİŞİLİK GÖREVLERİ |
10. ALDIĞI ÖDÜLLER (SCI vb’lerine giren dergilerde yayın yapması nedeniyle TÜBİTAK tarafından verilen ödüller bu grupta değerlendirilmez). |
11. ÜYESİ OLDUĞU MESLEK KURULUŞLAR |
Not: Her dosyaya bilimsel yayınlar ve akademik faaliyetler listesi ile özgeçmiş CD veya DVD’ye kaydedilerek dosyaya eklenecektir. Dosyanın ilk sayfasına ek 6’da örneği verilen puanlama tabloları aday tarafından eklenecektir.
EK 5
BATMAN ÜNİVERSİTESİ PROFESÖRLÜĞE YÜKSELTİLME VE ATANMA İLE İLGİLİ RAPOR YAZIM DÜZENİ
KİŞİSEL RAPOR
Hazırlayan : Prof. Dr. ………………………………………………
T.C.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
REKTÖRLÜK MAKAMINA
İLGİ : Personel Dairesi Başkanlığının, ……………………. tarih ve ……………………. sayılı, Doç.Dr./Prof.Dr. …………………………….. ‘nın …………………… sayılı Yasanın ……………….. maddesi uyarınca, ……………………………….anabilim dalında profesörlüğe yükseltilmesine ilişkin olarak dosyasının incelenmesi ve görüş bildirilmesi hakkındaki yazısı.
1. ÖZ GEÇMİŞ
Adayın yükseköğrenimine kadarki öz geçmişi kısaca; yükseköğrenim ve sonrası daha detaylı olarak belirtilir.
2. YABANCI DİL DURUMU
Adayın bildiği yabancı diller ve başarmış olduğu sınavlar belirtilir.
3. BİLİMSEL ÇALIŞMALAR VE YAYINLARI
3.1. Tezler
3.1.1Yüksek Lisans Tezi (varsa)
3.1.2Doktora Tezi
3.1.3Profesörlük Başlıca Araştırma Eseri
(Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri bibliyografik yazım düzeninde belirtilir; Profesörlük Başlıca Araştırma Eseri analitik olarak irdelenir).
3.2 Kitaplar
3.2.1 Doçentlik Öncesi
3.2.2 Doçentlik Süresince
3.3 Makaleler ve Bildiriler
3.3.1 Doçentlik Öncesi
3.3.1.1. Uluslararası dergilerde
3.3.1.2. Ulusal dergilerde
3.3.1.2.1. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans kitaplarında tam metin olarak basılmış olanlar.
3.3.1.2.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildiri özetleri.
3.3.1.2.3. Diğer yayınlar (kitaplar, ders notları vs).
3.3.2 Doçentlik Süresince
3.3.2.1. Uluslararası dergilerde
3.3.2.2. Ulusal dergilerde
3.3.2.2.1. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans kitaplarında tam metin olarak basılmış olanlar.
3.3.2.2.2. Ulusal ve uluslararası sempozyum, kongre veya konferans bildiri özetleri.
3.3.2.2.3. Diğer yayınlar (kitaplar, ders notları vs).
4. ATIFLAR
5. LİSANS VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİME KATKI
5.1. Lisans ve lisansüstü eğitimde verdiği dersler,
5.2. Yönettiği tezler
5.2.1. Yüksek lisans
5.2.2. Doktora
6. VERDİĞİ KONFERANS VEYA SEMİNERLER (Konu, Tarih, Yer ve Kurum)
7. İDARİ GÖREVLERİ
Adayın üstlendiği idari görevleri tarih sırası ile belirtilir.
- ÇEŞİTLİ KURUMLARCA DESTEKLENEN ARAŞTIRMA PROJELERİ VE MESLEKİ UYGULAMALARI
8.1. Desteklenen Araştırma Projeleri
8.2. Mesleki Uygulamalar
9. BİLİMSEL VE MESLEKİ BİLİRKİŞİLİK GÖREVLERİ
Adayın üstlendiği büyük önemi olan bilirkişilik ve danışmanlık görevleri belirtilir.
10. ALDIĞI ÖDÜLLER
11. ÜYESİ OLDUĞU MESLEK KURULUŞLAR
- SONUÇ :
Batman Üniversitesi ………………………………….. Fakültesi …………………………………. Anabilim dalı profesörlük kadrosuna yükseltilerek atanmak üzere başvuruda bulunan Doç.Dr./Prof.Dr. ………… …. ………………….. ’nın dosyası, ……… ……….. ………………………………………….. sayılı Kanunun ……………………………………. maddeleri uyarınca tarafımdan incelenmiştir.
Buna göre :…………………………. …………………………………….. ……………….. ………………………. ……………. ………………………… …………………………….. …………………….. ………………. ………………… ……………. ………. .. …. ……… …………………….. ……………………………… ……………………………….. …………………… ………….. .. …. ……… …………………….. ……………………………… ……………………………….. …………………… …………….. ……………………………. ………………………………… ……………………………… ………….. ………………..
Sonuç Bölümünde: Kişisel Raporun ilgili maddelerinde yapılan açıklamalar gerekçe gösterilerek, adayın profesörlüğe yükseltilmesinin uygun olup olmadığı yönünde kanaat bildirilir.
Tarih ve İmza
Jüri Üyesi: Ünvan-Adı-Soyadı
Üniversite ve Fakültesi
Anabilim Dalı
EK 6
PUANLAMA ŞABLONU
Yayın no | Yayın yılı | Yazar sayısı | Ek 1’e göre yayının grup nosu | Yayının puanı | Adayın aldığı puan |
- Öğretim üyeliğine atamaların tamamında gereklidir. Aday ilave olarak, akademik durumuna göre ekteki tabloyu da dolduracaktır.
- Derginin hangi sınıf bir dergi olduğunu aday, dosyası ile birlikte belgeleriyle sunacaktır.
Yardımcı Doçentlik için;
Zorunlu puanlardan | Toplamda | ||
Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı | Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı |
|
Doçentlik için;
Zorunlu puanlardan | Lisans üstü | Toplamda | ||
Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı | Adayın puanı | Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı |
|
Profesörlük için;
Zorunlu puanlardan | Doçentlik süresince Zorunlu puanlardan | Lisans- üstü | Atıf | Toplamda | |||||
Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı | Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı | Adayın puanı | Adayın SCI’e giren dergilerde atıf yapılan eser sayısı | Sosyal Bilimler için | Alınması gerekli asgari puan | Adayın puanı | |
Atıf sayısı | Kitap sayısı | ||||||||
|
———— | ——— |