Aliağa Bilim Şenliği Başlıyor

TUBİTAK destekli 4007 Bilim Şenliği programı çerçevesinde Aliağa Gazi Ortaokulu Fen Bilgisi öğretmeni Cemal ÖNDER olarak ilçemizde geniş kitlelere hitap edecek şekilde 4-5-6 Ekim 2018 tarihlerinde bilim şenliği yaparak ilçemizin bilime karşı olumlu tutum geliştirmesini amaçlamaktayız. Ancak bilime duyarlı bireyler yetiştirerek geleceğin dünyasında var olunabileceğinin bilincindeyiz. Geleceğin uzay teknolojilerinde olduğunu bildiğimiz için Astronomi ve Uzay temalı bilim şenliği yapmaya gayret ettik. Projemiz ile örencilerimiz, öğretmenlerimiz ve katılım sağlayan vatandaşlarımızın bilime olan ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz. Her yaş grubu kitlesine uygun etkinliklerin yanında; astronomi, evrenin oluşumu, yaşam tarzı ve beslenme kültürü, yaban hayatı, erken yaşlarda bilim ve matematik eğitim,bilim ve felsefe gibi değişik birçok alanda uzman kişilerce sunumlar yapılacaktır.

Astronomi ve uzay teması ile yola çıktığımızdan atölyelerimizin çoğu 10-14 yaş gruplarına hitap etse de; 7’den 70’e tüm yaş gruplarına da hitap eden atölyelerde katılımcılara yaparak yaşayarak öğrenme fırsatları tanınacaktır. Şenliğimize ortalama 20000 insanın katılmasını beklemekteyiz. Atölyelerde doğa bilimleri, fizik kanunları, astronomi ve uzay bilimleri, kimyasal değişmeler, matematiksel zeka, robot ve yazılım teknolojileri, enerji ve geri dönüşüm gibi konular işlenecektir. Sunum ve atölyelere ek olarak belediye iş birliği ile içeriğe uygun konserler, sanatsal faaliyetler, eğitici oyunlar, yarışmalar ve bilim şovları ile ideal bir şenlik ortamı oluşturmayı planlamaktayız.

Projemize Kaymkamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediyemiz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, İlçe Sağlık Müdürlüğü, ve özel teşebbüsler işbirliği protokolü ile, Aliağa Ticaret Odası, İlçemiz ve ilimizdeki birçok resmi kurumda destek mektupları ile destek verdiklerini beyan etmişlerdir. Başvurduğumuz kurum ve kuruluşların neredeyse tamamının desteğini almış olarak proje ekibimiz çalışma gayretini arttırmıştır. Projemizde öncelikli hedefimiz ilçemizde yer alan okul öncesi ve engelli rehabilitasyon merkezlerimiz dahil olmak üzere tüm öğrencilerimize ulaşarak b

ilimsel bilginin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Velilerimizin de çocuklarıyla beraber etkinlik yapabilecekleri atölyeler hazırlayarak projemizin internet sayfasından ortak başvuru yapma imkanlarını sunacağız. Böylece başvuru aşamasından, değerlendirme aşamasına kadar çocuklarımız velileriyle birlikte ortak bilimsel tutum geliştirme olanağı bulacaktır.

Proje ekibimizde daha önce birçok ulusal ve uluslararası projelerde yer almış arkadaşlarımız bulunmaktadır. Ben ve proje ekibimiz sahip olduğumuz yetkinlik ile bu projeyi başarılı bir şekilde yürüteceğimize inanmaktayız.