Akarsu Havzası Yönetiminin Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi Projesi

Akarsu Havzası Yönetiminin Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi Projesi

Akarsu Havzası Yönetiminin Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” isimli projemiz “2229-Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı” kapsamında TÜBİTAK tarafından 3. kez desteklenmeye değer görülmüştür.
Projeye üniversitelerin örgün öğretim coğrafya bölümü, lisans öğrencisi olup, 6. yarıyılını tamamlamış, 7. yarıyıl öğrencileri başvuru yapabilir. Başvuru formuna ve detaylara web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Proje: 14-21 Ağustos 2017 tarihleri arasında Bartın’da gerçekleştirilecektir. Son başvuru Tarihi: 30 Haziran 2017

Hedef Grup ve Katılım Koşulları
Etkinlik; ülke genelindeki Üniversitelerin örğün öğretim Coğrafya Bölümü, 6. Yarıyılını tamamlamış, 7. Yarıyıl lisans öğrencilerinin başvurusuna açık olacaktır. Eğitim programına 24 lisans öğrencisi kabul edilecektir. Bu öğrencilerin seçimi; aşağıdaki katılım koşulları esas alınarak, oluşturulacak sıralamada ilk 24 adayın daveti ile gerçekleştirilecektir. Bu öğrencilerin seçimi; aşağıdaki katılım koşulları esas alınıp, başarı kriteri gözetilerek oluşturulacak sıralamada ilk 24 adayın daveti ile gerçekleştirilecektir.

Başvurular; öğrencinin aldığı dersler ve başarı durumları transkriptlerinden incelenerek sıralamaya alınıp, sıralamadaki ilk 24 öğrenci asil, sonrakiler yedek liste olarak belirlenecek ve asil listedeki 24 öğrenci eğitim etkinliğine davet edilecektir. Seçilen öğrenciler ve yedek liste web sayfasından ilan edilecektir. Seçilecek katılımcıların farklı okul ve şehirlere göre dengeli dağılımı da göz önüne alınacaktır. Projenin TÜBİTAK tarafından kabul edilmesi halinde, etkinliğe davet edilecek katılımcılara TÜBİTAK desteği kullandırılacak olup, katılımcılardan herhangi bir ad altında para talep edilmeyecektir.

Katılım Koşulları ve Seçim Ölçütleri

Etkinliğe katılmak için başvuracak adayların aşağıdaki koşullara sahip olması gerekmektedir.

1-Üniversitelerin örgün öğretim coğrafya bölümü, lisans öğrencisi olup, 6. yarıyılını tamamlamış, 7. yarıyıl öğrencisi olması,

2-6. yarıyıl sonunda AGNO en az 2,8 (CB-BB) olması,

3-Temel coğrafya derslerinin yanı sıra; özellikle jeomorfoloji, hidrografya, klimatoloji, doğal afetler gibi konulara ait fiziki coğrafya seçmeli derslerini ve en az 2 yarıyıl Coğrafi Bilgi Sistemleri derslerini alıp, başarılı olması,

4-“Coğrafi Bilgi Sistemleri uygulamaları” ve “Bilgisayar teknolojileri“ temel yeterliliklerine sahip olmaları,

5-Daha önce aynı eğitimi almış olmamaları,
Etkinlik başvurusunda, Fakülte onaylı, Haziran 2017 tarihli alınmış olan 6. yarıyıl transkript belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Prof. Dr. Hüseyin TUROĞLU
Etkinlik Koordinatörü

Başvuru Sayfası için Tıklayınız

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.