“A STEM TALE” eTwinning Projesi

STEM eğitimi
STEM eğitimi

STEM eğitimi, bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş disiplinler arası ve uygulamalı bir öğretim modelidir. Bu projede Değerler Eğitimi ve STEM’i harmanlıyor ve masallarla süslüyoruz. Masallarda bazen güldüren bazen de kahramanlarımızı düşündüren sorunları STEM Yöntemleri ile çözüyoruz. Ürettiğimiz ürünlerde Sıfır Atık konusuna dikkat çekiyoruz.

Projemizde Türkiye’den 8, Hırvatistan’dan 2, Yunanistan’dan 2,Polonya’dan 1 ve Bulgaristan’dan 1 ortağımızla birlikte çalışıyoruz. Kuruculuğunu Türkiye’den Funda KURNAZ ve Raziye ÇAVDAR’ın yaptığı projeye Türkiye’den Elazığ Palu İlkokulu’ndan Bahar TİRYAKİ ve Leyla PELVANOĞLU’da öğrencileriyle katıldı.

Projemizin Hedefleri

1- Öğrencilerin STEM etkinlikleriyle geliştirdikleri beceriler, okuldaki ve ötesindeki başarılarının temelini oluşturacaktır. Yenilikçi, yaratıcı, sorunlardan vazgeçmeyen, her soruna çözüm odaklı bakan bireyler yetiştirmektir.

2- Farklı düşünebilen ve karşılaştığı sorunları farklı bir bakış açısıyla çözebilen bireyler yetiştirmek.

3- Öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak.

4- Soru sorma, eleştirel düşünme ve analiz etme becerilerini geliştirmek.

5- Takım çalışması, araştırma ve buluş becerilerini geliştirmek.

6- Öğrencilerin erken yaşlardan itibaren fen, matematik, fen, mühendislik ve sanata olan ilgilerini artırmak.

7- Girişimci, yeniliklerden korkmayan, kurallara uyan, değerlere saygılı, iletişim becerisi yüksek bireyler yetiştirmek.

8- Toplumda sorumluluk alan, kendini iyi ifade eden, uyumlu, başarısızlıklar karşısında mücadelesini sürdüren bireylere katkı sağlamak.