7.NOKTA

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE YARIŞMASI
Bu Benim Eserim Proje Yarışması

İLİ:İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE

OKUL ADI: Özel Uğur İlköğretim Okulu

HAZIRLAYAN ÖĞRENCİ: Attila Utkucan – Melih Üstünel

DANIŞMAN ÖĞRETMEN: Aslı Güngör

PROJE AMACI:
Çeşitli araç gereçler yaparak, görme engellilerin matematiği ve geometriyi daha iyi öğrenebilmelerini ve günlük hayatlarında daha verimli ve etkin kullanabilmelerini sağlamak.

PROJE HEDEFİ:
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİN MATEMATİK EĞİTİMİ İÇİN,KABARTMALI VE SESLİ HESAP MAKİNESİ,KABARTMALI DAİRE DİLİMLERİ(DOKUN-AÇI),KABARTMALI KESİR BLOKLARI,ÜÇGEN ÇEŞİTLERİ,İLETKİ,KABARTMA YAZI İLE EĞLENCELİ MATEMATİK KİTABI,SESLİ CETVEL,KABARTMALI SAYI DOĞRUSU (SAY-DO),İŞLEM TABLOSU,CEBİR TAHTASI,GÖRÜNMEZ ELLER İSİMLİ ARAÇ GEREÇLERİ YAPMAK.

PROJE ÖZETİ:
İstanbuldaki görme engelli ilköğretim okulları ziyaret edildi,ülkemizdeki ve dünyadaki durum araştırıldı.Var olan ve gerek duyulanlar saptandı.Veri toplama ve karar verme sürecinden sonra kabartmalı ve sesli hesap makinesi,kabartmalı daire dilimleri(DOKUN-AÇI), kabartma yazı ile MATEMATİK ENGEL TANIMAZ-Eğlenceli Matematik adlı kitap ,SESLİ CETVEL ve daha bir çok araç gereç yapıldı.Yapılanların, görme engelli öğrenciler tarafından kullanılması sağlandı,anket uygulandı.

GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER:
KONU:Görme engelli öğrencilere yönelik matematik araç gereçleri yapma KAYNAK TARAMASI: http://www.touchmath.com/index.cfm?fuseaction=visuallyimpaired.welcome http://www.6nokta.org.tr/ http://www.altinokta.org.tr http://tr.wikipedia.org/wiki/Braille_alfabesi#Braille.27den_.C3.B6nce YÖNTEMLER:Araştırma-veri toplama,karar verme,model oluşturma,anket,değerlendirme. BÜTÇE: 300 TL GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER VE TAKVİM : 22 EKİM-23 KASIM Proje öğrencileri ile,Türkan Sabancı Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Veysel Vardar Görme Engelliler İlköğretim Okulu ziyaret edildi,aldıkları matematik eğitimi ve kullandıkları araç gereçler hakkında bilgiler toplandı.Dünyadaki ve Türkiyedeki görme engelli öğrencilerin,matematiği nasıl öğrendikleri,hangi araç gereçleri kullandıkları,nelere gereksinim duydukları saptandı. 23 KASIM-30 KASIM Araç gereçlerin, nasıl ve ne zaman yapılacağına karar verildi. 30 KASIM-23 ARALIK Kabartmalı ve sesli hesap makinesi,iletki,daire dilimleri(DOKUN-AÇI),kabartmalı kesir blokları,kabartmalı üçgen çeşitleri,kabartma yazı ile?MATEMATİK ENGEL TANIMAZ?EĞLENCELİ MATEMATİK kitabı,SESLİ CETVEL,kabartmalı sayı doğrusu (SAY-DO), İŞLEM TABLOSU,CEBİR TAHTASI,GÖRÜNMEZ ELLER yapıldı. 23 ARALIK-18 OCAK Ayrıca var olan ve derslerde kullanılan araç gereçler de daha verimli ve etkin kullanılır hale getirildi.Hazırlanan bu araçlar ve gereçler,çeşitli yaş gruplarından öğrencilere kullandırıldı ve yorumları alındı. ULAŞILAN SONUÇLAR VE DEĞERLENDİRİLMESİ: Yapılan yeni matematik araç gereçleri ile görme engelli öğrenciler matematiği kolay,zevkli öğreniyor, özellikle açıları kavrayabiliyor,artık tangram yapabiliyor,sesli cetvel ile uzunluk kavramına yeni bakış açısı geliştiriyorlar.

İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİ PROJE YARIŞMASI
Bu Benim Eserim Proje Yarışması
Proje Yarışması
Bu Benim Eserim
Fen ve Teknoloji Projesi
Matematik Projesi

Editör
Türkiye Eğitim Kampüsü - İlkokul ortaokul lise üniversite eğitim etkinlikleri duyuruları.