4007 TÜBİTAK BİLİM ŞENLİKLERİ KAPSAMINDA PROJE BAŞVURUMUZ KABUL EDİLMİŞTİR

Uzay ve Astronomi
TÜBİTAK 4007

TÜBİTAK tarafından bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılması amacıyla düzenlenen Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nın 2020/1 çağrı dönemi sonuçlandı.

 

    Ulubey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde hazırlanan “Bilimin Yıldızı Ulubey’de Parlıyor”  proje çalışması ülke genelinde desteklenmesine karar verilen 53 projeden birisi olmayı başardı. Ulubey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürütücülüğünü yapacağı “Bilimin Yıldızı Ulubey’de Parlıyor” adlı TÜBİTAK 4007 projesi Uşak’ta 4007 programları içerisinde destek alan tek proje olmuştur.

 

    Teması “Uzay ve Astronomi” olan projemizde planetaryum gösterisine, gökyüzü gözlemlerine, deneysel çalışmalara, akademisyen sunumlarına, kültürel ve sanatsal etkinliklere, tematik bilim gösterilerine, yarışmalara, bilişim ve yazılım teknolojilerine, zeka oyunları ve drone gösterilerine yer verilecektir. Hedef kitlesi okul öncesinden lise düzeyine kadar ve genel halkı da kapsayan her yaş grubuna hitap edecek faaliyetler hazırlanmıştır.

    Projemiz 23-24-25 Eylül 2021 tarihlerinde Ulubey Kanyonları’nda uygulanacaktır.

 

    Ulubey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ilçemizde ilk kez düzenlenecek bilim şenliği projesinde eğitimin niteliğini artırma çalışmaları kapsamında uygulamalı eğitim sağlayacak, teşvik edici ve ilham kaynağı olacaktır.