21. Yüzyıl Öğretmenlerine WEB 2.0 Araçları Eğitimi

21. Yüzyıl Öğretmenlerine WEB 2.0 Araçları Eğitimi

21. YÜZYIL ÖĞRETMENLERİ İÇİN YENİ NESİL WEB 2.0 ÖĞRENME ARAÇLARI

8-9 Temmuz 2017, Saat 10.00 – 17:00
TBD İstanbul -Şubesi Eğitim Salonu/Kadıköy

Eğitimin Amacı:
Bu eğitim 21. yüzyıl öğrencilerini yetiştirecek, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilecek bir öğretmen olmanızı hedefler. Bu eğitimle öğrencilerinizin tüketen değil, üreten ve gerçek yaşam problemlerini çözebilen bireyler olarak yetiştirebilir ders ortamınızı zenginleştirebilirsiniz.

Kimler Katılabilir
Yaratıcı düşünen ve üreten bireyler yetiştirmeyi amaçlayan, profesyonel gelişime inanan ve kendini geliştirmek isteyen bilgisayar ve branş öğretmenleri katılabilir. Temel düzeyde bilgisayar kullanım ve internet kullanma becerisine sahip olunması, kendi bilgisayarı ile katılması beklenmektedir.

Kazanımlar

Toplum, okul, öğretmenler ve öğrenciler arasındaki iş birliğini, bilgi teknolojileri araçlarını kullanarak geliştirmek,
Öğrenme ortamlarını zenginleştirerek, eğitim yazılımları, elektronik referanslar, uygulama yazılımları ve eğitsel oyunlarla desteklemek, eğitimin kalitesini artırmak,
Bilgi Teknolojisi araçları ile bilgiye ulaşma, problem çözme, bilginin işlenmesi ve sunulması becerilerini kazandırmak ve günlük hayatta bilgi teknolojisi ve araçlarını etkin olarak kullanabilmelerini sağlamak.
EĞİTİM İÇERİĞİ

1. GÜN
1.1. Sanal Sınıf Kurup Yönetmek
1.2. Online Sınıf Panosu Oluşturmak
1.3. Kavram Haritası ve Zihin Haritası Oluşturmak
1.4. Etkileşimli Videolar, Sunum ve Resim Hazırlamak
1.5. Bloglar ile çalışmak, Blogger Olmak,
1.6. Sınav ve Yarışma Düzenleme Sınıf içi Etkileşim Araçları

2. GÜN
2.1. Kelime Bulutu Hazırlamak
2.2. Dijital Hikâye Kitapları Hazırlamak
2.3. Grafik Tasarım Araçları
2.4. Animasyon ve Çizgi Roman Hazırlama
2.5. Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları
2.6. Mobil Teknolojiler: QR Kod, Yoklama, Öğretmen Araç Çantası, Nasıl Kullanılır?

Katılım
Önceden kayıt olmak gerekmektedir. Program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır.
TBD İstanbul gerektiğinde eğitim mekanını veya eğitmeni değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutmaktadır.

TBD Üyesi katılım bedeli 400 TL
TBD Üyeleri dışında katılım bedeli 500 TL

Ödeme İçin Hesap Bilgileri
Hesap Adı: Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi
Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi 1166 – 0343544
IBAN No: TR180006400000111660343544

Başvuru Formu için Tıklayınız

TBD Istanbul Şubesi Tel: 0216 337 70 41 e-posta: ist@tbd.org.tr
Adres: Caferağa Mahallesi Gn. Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy İstanbul

EĞİTMENLER
Cahit CENGİZHAN, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra Uşak Endüstri Meslek Lisesi’nde Teknik öğretmen olarak göreve başladı. 1991 Yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalara başladı. 1998 yılında M.Ü. Teknoloji Eğitimi Yüksek Lisansı, 1999 yılında İ.Ü. İşletme Davranış Bilimleri Yüksek lisans tezlerini vererek başarıyla mezun oldu. 2001 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Yürüttüğü dersler arasında temel bilgisayar eğitimi, bilgisayar donanımı, bilgisayar ağları ve haberleşme, işletim sistemleri, web tabanlı programlama, açık kaynak kodlu yazılımlar, uzaktan eğitim, içerik geliştirme, eğitim yönetim sistemleri dersleri yer almaktadır. 2011-2016 yılları arası Atatürk Eğitim Fakültesi ve birimleri internet sayfaları, 2013-2015 yılları arasında Marmara üniversitesi internet sayfaları ve akademik idari birimler web sayfaları koordinatörü olarak görev yapmıştır. Çok sayıda seminer ve konferansta bildiri sunmuş, konuşmacı olarak katkı sağlamış, düzenleme ve yürütme kurullarında görevler almıştır. Akademik dergi, kongre, sempozyum, kurumsal ve kişisel web sayfaları hazırlayarak yayınlamıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçi Sertifikası sahibidir.

Ebru KURTOĞLU, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde tamamlamıştır. 2013 – 2016 yılları arasında Marmara Üniversite’sinde öğrenci asistanlığı yapmıştır. 2015 – 2016 yılları arasında TED İstanbul Kolejinde yarı zamanlı öğretmenlik yapmıştır. 2014 yılından bu yana profesyonel olarak web tasarım, seo ve sosyal medya konularında çalışmalar yapmaktadır. Şu anda TabX Okul ve Öğretim Yönetim Sistemi projesinde Eğitim Teknolojileri Uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. İlgi alanları arasında Eğitim İçerik Geliştirme, Eğitim Yönetim Yazılımları Geliştirme, Eğitim Teknolojileri ve Uygulamaları, Ölçme ve Değerlendirme, Uzaktan Eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim, Sosyal Medya Analizi yer almaktadır.