2018 yılının en iyi 25 Eğitim uygulamasından biri : CoSpaces Edu!

cospaces edu
cospaces edu

Merhaba Geleceğin Bilim-Teknoloji Öncüleri,

Bir önceki yazımızda Merge Cube yani Holografik Öğrenme Nesnesi (HOLO-N) ile tanışmıştık. Bu sefer bir adım daha ileriye giderek, içerikleri nasıl oluşturabileceğimize bakalım isterseniz. Bunun için CoSpaces Edu programını kullanacağız. Sanal Gerçeklik veya Artırılmış Gerçeklik teknolojilerini kullanarak, 3D nesnelerla 360 derece ortamlarda derslerinizi yapılandırabileceğiniz, öğrencilerin kendi içeriklerini hazırlayarak tam öğrenmelerine imkan sağlayan 2018 yılında Dünyanın En iyi 25 Eğitim uygulamasından biri CoSpaces Edu! CoSpaces ile Virtual Design yapılırken arka planında yer alan CoBlocks ile objeleri kodlayarak hareketlendirebilir, aynı zamanda Merge Cube eklentisi ile 3D hologram olarak avuçlarınızda canlandırabilirsiniz.

Hesabınız yok ise; ücretsiz yeni bir hesap alalım ve Ambassador kodumuzu kullanarak 1 ay ücretsiz PRO hesabınızı başlatalım.

CoSpaces Edu Aktivasyon
2018 yılının en iyi 25 Eğitim uygulamasından biri : CoSpaces Edu! 1

 

Aktivasyonu sağladık. Şimdi uygulamada eğitim içeriklerini nasıl hazırlayacağız? Öncelikle sizler için hazırladığım en temel seviyede CoSpaces kullanımı ile ilgili 2 adet video kaydını inceleyelim.

Eğitimde Değişim 1 – CoSpaces Giriş
Eğitimde Değişim 2 – CoSpaces & Merge Cube Eklentisi

Afete hazırlık farkındalığı için oluşturduğum AKILDAŞ çalışmasının linkini sizlerle paylaşmak istiyorum. İçerikleri “Kızılay’la GÜVENLİ BİR YAŞAM ÖĞRENİYORUM” kitabına dayanarak oluşturulmaktadır.

Kızın görüntüsü tıpkı Bilim Kurgu filmlerindeki gibi yavaşça beliriyor. Akıldaş’ını Seç’e basarak bir bilgisayar oyunundaymış gibi Karakterimizi de belirliyoruz. 22 Temmuz tarihinde içerikleri tamamlanacak olan çalışmayı artık bize belirlediğimiz karakterimiz gösterecek 🙂 https://youtu.be/HwzMOngeIF8

Henüz Merge Küp yok ise https://cospac.es/kJ3E adresinden çalışmayı bilgisayarınızdan da izleyebilirsiniz.

Sonrası sizlere kalmış, oluşturacağınız çalışma örneklerini sabırsızlıkla bekliyorum…

Bir sonraki yazımızda buluşmak üzere….

Kucak dolusu sevgiler…