2015 Sinema Yazokulu

Tarih: 7 – 13 Eylül 2015 (Köy’e geliş 6 Eylül, Köy’den çıkış 13 Eylül)

Amaç: Geniş kitleler tarafından sadece hoş vakit geçirmeye yarayan kültürel bir etkinlik olarak algılanan sinemanın, aslında yüz yılı aşkın tarihi boyunca kendini sürekli geliştiren sanatsal bir dil olduğunu, bu bağlamda biçim ve içeriğiyle yaşamın ve bilimin her alanıyla yakın ilişki içerisinde olduğunu kavratmak, değişik disiplinlerle ilişkisi içerisinde filmlerin çok katmanlı yapılarını çözümlemek, ayrıca atölye katılımcılarının, fikirden öyküye, öyküden senaryoya, senaryodan çekim ve kurguya kadar bir filmin üretimindeki bütün süreçleri deneyimleyerek filmin doğasına dair ufuklarını genişletmek ve akademik düzeyde sinema eğitimi ile tanışmalarını sağlamak.

Hedef kitle: Lise 3 ve 4’üncü, üniversite 1 ve 2’nci sınıf öğrencileri (17 – 21 yaş aralığındaki öğrenciler). İzleyicilerin sinemaya ilgi duymaları ve web sitesinde daha sonra ilan edilecek olan okumaları yazokuluna gelmeden önce yapmaları  beklenmekte, ancak sinema ve sinema tarihi konusunda akademik bilgiye sahip olmaları gerekmemektedir.

Eğitmenler
EYZ: Prof. Dr. Ertan Yılmaz – Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölüm Başkanı
ESO: Yrd.Doç.Dr Emrah Suat Onat – Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölümü
UT: Öğr.Gör. Ufuk Tambaş – Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölümü
EYN: Öğr.Gör. Emel Yuvayapan : Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölümü
BB: Öğr.Gör. Burak Bakır : Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölümü
ZZ: Ar.Gör.Dr. Zehra Zıraman : Dokuz Eylül Üniversitesi GSF Film Tasarım Bölümü

Ücret: Yazokulunun ücreti, dört öğün yemek, konaklama, dersler ve her türlü temel ihtiyaçlar dahil koğuşlar için günlük 90 TL, çadırlar için günlük 65 TL’dir. Geziler ücrete dahil değildir.

Kontenjan: 32 kişi

Sorularınız için: Çiğdem Şahin (cigdemsahin@nesinvakfi.org)

 

Kayıt: Belli aralıklarla başvurular değerlendirilir ve sonuçları e-postayla iletilir. Ödeme ve kayıtla ilgili tüm işlemler başvurunuz kabul edildikten sonra yapılacaktır.

Program

Sabah saat 8-12 arası her biri 2 saatlik iki seminer dersi yapılacak. Öğleden sonra saat 16-18 arası sabah yapılan dersler çerçevesinde, seminer ve tartışma seansları düzenlenecektir. Atölyenin 3. günüden itibaren senaryo yazım ve film uygulama dersleri 16’şar kişilik iki grup halinde yürütülecektir. Katılımcıların bu sitede daha sonra ilan edilecek olan okumaları yazokuluna gelmeden önce yapmaları  beklenmektedir. Akşamları 21-23 arası film gösterileri yapılması planlanmaktadır.

7.Eyl.15 8.Eyl.15 9.Eyl.15 10.Eyl.15 11.Eyl.15 12.Eyl.15
08:00 – 10:00 Sinema Nedir (UT) Hollywood Tarihi (ESO) Film Yönetimi (ZZ/ESO) Senaryo Yazımı  (EYN/UT) Film Çekim Uygulama (UT/TA) Filmlerde Post-Prodüksiyon (UT/TA)
10:00 – 12:00 Sinema Tarihi (BB) Film Öyküsü ve Senaryo* (EYN) Görüntü Yönetimi(UT) Çekim Senaryosu (UT/ZZ) Film Çekim Uygulama (UT/TA) Film Kurgusu Uygulama
(UT/TA)
12:00 – 16:00 Ara
16:00 – 18:00 Modernist Sİnema(EYZ) Kısa-Orta-Uzun Metraj Film (UT) Sinema, İdeoloji, Politika(EYZ) Filmlerde Prodüksiyon (UT/TA) Film Çekim Uygulama (UT/TA) Film Kurgusu Uygulama
(UT/TA)
21:00 – 23:00 Film gösterimi** Film gösterimi Film gösterimi Kısa Film gösterimi Film gösterimi Atölye Kısa Filmlerinin Gösterimi

*Atölye Katılımcıları kampa katıldıklarında film olarak çekmeyi düşündükleri öykünün özetini yazılı bir şekilde getirmelidirler.
** Gösterilecek filmler daha sonra ilan edilecektir.