2010 AVRUPA BECERİ YARIŞMASI

09-11 Aralık 2010 tarihinde Lizbon şehrinde 31 Avrupa ülkesinin katılımıyla gerçekleşen Avrupa Beceri Yarışması (Euroskills) büyük coşkuyla gerçekleşmiştir.
Bu yarışmaya Türkiye; MEB Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü Türkiye Beceri Yarışmaları Organizasyonu (SkillsTürkiye) ile katılmıştır.
Türkiye Beceri Yarışmaları Organizasyonu (SkillsTürkiye); Avrupa Beceri Yarışmasına (Euroskills), Aşçılık ve Servis, Ayakkabıcılık, Çiçekçilik, Çoklu Medya Yayın, Elektronik, Hareketli Robotlar, Hasta Bakım, Kuaförlük, Kuyumculuk, Mekatronik, Nalbantlık, Otomotiv, Moda Tasarım ve Ürün Geliştirme, Motorsiklet Teknolojisi gibi 14 mesleki alanında 24 yarışmacı ile katılmıştır.
2010 Lizbon Avrupa Beceri Yarışmasına (EuroSkills), 31 meslek alanında 31 üye ülkeden yaklaşık olarak 500 yarışmacı, 350 hakem, 100 teknik personel, 650 gözlemci ve 100.000’ne yakın ziyaretçi katılmıştır.
Yarışmalar boyunca, belirlenen mesleklerde 17-25 yaş aralığındaki gençler; becerilerini istenilen kriterlerde uygulamalı olarak sergileme, farklı yetenekleri aktif halde izleme, sunulan meslekler hakkında ek bilgiler edinme ve bunu yaparken farklı kültürlerden meslektaşlarıyla karşılaşma ve tanışma imkânı bulmuşlardır.
İlk defa Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü koordinesinde Avrupa Beceri Yarışmasına (EuroSkills) katılan ülkemiz, yarışmalar sonucunda Moda Tasarım ve Ürün Geliştirme alanında bronz madalya almaya hak kazanmıştır.
Ayrıca ülkemizi tanıtmak amacıyla hazırlanan tanıtım standı da büyük ilgi görmüş, yarışma platformuna gelen her ziyaretçi Türkiye standına büyük ilgi göstermiştir.
Sayın Bakanımızın değerli katkılarıyla gerçekleşen bu faaliyet, ülkemizin yarışmaya katılan ülkelerce daha iyi tanınmasına ve mesleki eğitimde deneyim kazanmamıza imkân sağlamıştır.