Sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek, farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak, kısa film yapımcılığının uluslararası alanda gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak festivalin temel amacıdır.
Festivalin bir diğer amacı da sinema ile ilgilenen öğrenciler, akademisyenler ve sinema alanında üretim yapan profesyonelleri uluslararası bir platformda bir araya getirip, düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği üretken bir ortam hazırlamaktır.
Festival kapsamında, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dalında yarışmaya katılan ve ön elemeyi geçmiş olan filmlerin gösterimleri yapılacak ve filmler yarışacaktır. Ayrıca kısa film ve sinema üzerine çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlenecektir. Festivalimize Polonya Uluslararası Krakow Çevre Filmleri Festivali (Krakow International Green Film Festival) ekibi katılacaktır.
Festivalde her yıl açılış filmi olarak önemli bir yönetmenin eseri gösterilmekte ve onur ödülü verilmektedir. 18. Kısa-ca Film Festivali’nde sanatçı Cahit Berkay’a onur ödülleri verilmiştir. Festivalde “Belgesel Sinema” ve “Türk Sineması” konulu, sinemacıların ve akademisyenlerin katılacağı söyleşiler gerçekleştirilecektir. Ayrıca katılımcı öğrencilerle çeşitli alanlarda film atölyesi çalışmaları yapılacaktır.
Başvuru Koşulları
Yarışmaya katılacak filmler istenilen formatta üretilebilir.
Filmler, MPEG2, MOV, H.264 formatında teslim edilebilir. (Tek format yeterlidir.)
Başvuruda bulunacak kısa filmlerde tür ve tema sınırlaması yoktur.
Filmler kurmaca, deneysel, belgesel, animasyon türde olabilir.
Başvuruda bulunan filmlerin süresi 30 dakika ile sınırlıdır.
Yarışmaya ön lisans, lisans veya lisansüstü eğitim alan öğrencilerin yanı sıra, ayrıca yurtdışında okuyan tüm öğrenciler katılabilir.
İlgili bölümünden veya e-devlet üzerinden alınacak öğrenci belgesi.
Yarışmaya katılmak üzere başvuran filmler, bir ekip tarafından üretilmiş olsa da, başvuru filmin yönetmeni tarafından yapılmalıdır.
Katılımcılar birden çok filmle yarışmaya katılabilirler.
Yarışmaya katılan adaylar, şartnamede yer alan koşulları kabul etmiş sayılırlar.
Başvuruda bulunan katılımcılar, filmleri ile birlikte aşağıdaki doküman ve materyalleri; en geç 04 Ekim 2019 tarihine kadar; Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat Kampüsü İletişim Fakültesi Kısa-ca Film Atölyesi adresine, kisacafilmfestivali@gmail.com e-mail adresine www.filegoes.com üzerinden veya kargo ile evraklar ve film tek zarf içerisinde gönderilebilir.
Ödüller
En İyi Kurmaca Film
En İyi Belgesel Film
En İyi Deneysel Film
En iyi Animasyon Film
Aykut Oray Özel Ödülü (Kurmaca Dalı)
Erim Gözen Özel Ödülü (Animasyon Dalı)
Prof. Dr. Âlim Şerif ONARAN Özel Ödülü (Deneysel Dalı)
Süha ARIN Özel Ödülü (Belgesel Dalı)
Belgesel Dalı Jüri Özel Ödülü
Kurmaca Dalı Jüri Özel Ödülü
Kısa-ca Film Atölyesi Kurmaca Dalı Özel Ödülü
Kısa-ca Film Atölyesi Belgesel Dalı Özel Ödülü
İletişim Bilgileri
Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Kısa-Ca Film Atölyesi Kampus / Konya
Kısaca Film Atölyesi: 0(332) 223 36 99 fax: 0332 241 01 87