19. Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde Samsun’da, 24-27 Haziran 2014’ te düzenlenecektir. Kongre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecektir.
UPOK (Ulusal Psikoloji Öğrencileri Kongresi) Nedir?
Her sene bir üniversitenin üstlendiği bu bilimsel etkinlik TPÖÇG’ün en çok ilgi gören ve en kapsamlı organizasyonudur. Yaz döneminde gerçekleşir ve dört gün sürer. Ev sahipliği yapacak olan üniversite, öğrencilerden oluşan kongre düzenleme kurulu ve akademisyenlerden oluşan kongre akademik kurulu oluşturulur. Çeşitli üniversitelerden çok sayıca akademisyen kongrenin çeşitli etkinliklerinde öğrencilere faydalı olabilmek için görev alır. Bu kongrelerde psikolojinin hangi dalıyla ilgili olursanız olun muhakkak size hitap eden bir şeyler bulabilirsiniz.
Kongrelerdeki aktiviteler
Konferanslar
Çalışma Grupları
Öğrenci Sunumları (Sözlü Bildiriler)
Poster Bildirileri
Tartışma Platformları
Kokteyller, partiler, geziler…
Çalışma grupları, belli bir konu üzerinde bir veya birkaç akademisyen tarafından bir sınıfa (20-25 öğrenci) verilen eğitimdir. Bu sayede çalışma grubu süresince ilgi duyduğunuz konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Kongrede gerçekleşecek olan çalışma grupları internet üzerinden ilan edilir. Kongreye katılacak olan öğrenciler arasında çalışma gruplarında yer almak isteyenler, kongre tarihinden bir müddet önce yine internet üzerinden istedikleri çalışma gruplarına başvuru yapar. Kongreye başvuru yapmak çalışma grubuna dâhil olmak anlamına gelmez. Kongre süresince başka çalışma grubunda yer almayan öğrenciler önceliklidir.
Sözlü bildiriler ve poster bildirileri, öğrenciler tarafından yapılan araştırmaların sözlü veya poster şeklinde sunulmasıdır. Sunum yapmak isteyen öğrenciler, araştırmalarını kongreyi düzenleyen üniversite tarafından duyurulan kriterlere uygun şekilde gönderir. Kongre akademik kurulu bu sunumları değerlendirir ve kongrede yer alacak bildirileri belirler. Böylelikle henüz öğrenciyken yapmış olduğunuz bir araştırmayı psikoloji öğrencilerine sunma imkânı elde etmiş olursunuz.
Tartışma platformları ise belli bir konuda akademisyenlerin veya öğrencilerin görüşlerini bildirdiği ve bu görüşlerin üzerine tartışıldığı aktivitedir. Konusunda uzman veya tecrübeye sahip kişilerin bilgilerini ve tecrübelerini aktardığı, yeni fikirler üstüne ortak konuşmaların gerçekleştiği oturumdur.
TPÖÇG, öğrencilerin akademik açıdan gelişmesi kadar sosyal açıdan da gelişmesini hedefler. Bu doğrultuda ulusal psikoloji öğrencileri kongresi, tüm psikoloji öğrencilerinin birbirleriyle tanışması için kokteyl, parti ve gezi gibi etkinlikleri içerir. Kongrenin üçüncü günü konferanslar, çalışma grupları, bildiriler ve tartışma platformları son bulur. Dördüncü günde ise kongrenin düzenlendiği şehrin doğal ve tarihi yerlerini gezmek için etkinlikler düzenlenir. Bu etkinlikler öğrencilerin sosyal ve kültürel zenginliğinin artmasına katkıda bulunur.
Kongreye katılmak isteyen öğrenciler için herhangi bir şart aranmamaktadır. Katılımcılardan o yıl kongreyi düzenleyen üniversitenin belirlediği kongre katılım ücreti alınmaktadır. Düzenleyen üniversitenin koşullarına uygun olarak kongre boyunca yemek ve aperitifler sunulabilir. Kongre düzenleme kurulu öğrenciler için çeşitli konaklama imkânları sunar (öğrenci yurtları, oteller) ve buralarda konaklamanın ücreti kişinin kendisine aittir. Farklı şehirlerden gelen öğrencilerin şehirlerarası ulaşımına kongre düzenleme kurulu karışmaz; fakat belirlenen noktalarda (havaalanlarında, otobüs terminallerinde veya limanlarda) öğrencileri karşılayarak üniversitenin sunduğu konaklama yerlerine ücretsiz ulaşım sağlar.
UPOK19 Düzenleme Kurulu
Aslıhan Meral (Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı)
Beren Göz
Cenk Sözen
Damla İzgi
Esra Duran
Mehmet Çoğal
M. Emin Mansurgüler
Merve Ergun
Mücella Seylan
Nisa Bendeş
Özlem Öztürk
Sümeyye Bulut
Yeşim Sırçalı
Zeynep Çalbıyık
Koordinatör:
Yrd. Doç. Dr. Murat KURT
Akademik Kurul
Prof. Dr. Kerim Edinsel , Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu
Doç. Dr. Belma Bekçi, Okan Üniversitesi
Doç. Dr. Bozkurt Koç, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Doç. Dr. Canani Kaygusuz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Doç. Dr. Emel Erdoğan Bakar, Ufuk Üniversitesi
Doç. Dr. Mert Teközel, Ege Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Taş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr. Handan Can, Uludağ Üniversitesi
Yrd. Doç. Dr. Murat Kurt, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Dr. Arzu Özkan Ceylan, Hacettepe Üniversitesi