17. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi

Türk Dünyası’nı soğuk savaşın sona ermesine paralel olarak Avrupa’nın doğusundan Uzak Asya’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada ortaya çıkan başlıca jeopolitik unsur olarak ifade etmek yanlış olmayacaktır. Türk Dünyası’nı oluşturan ülke ve toplulukların demokratik birer ulus olarak gelişmeleri, reel egemenliklerinde artış sağlayabilmeleri ve dünya barışına katkıda bulunabilmelerinin başlıca hamlesi bilgi toplumu doğrultusunda işbirliğine dayalı atılacak adımlardır. Son çeyrek asra bakıldığında bu geniş coğrafyadaki ilişkilerin giderek arttığı görülmektedir. Artık kurumsallaşan ve bu yıl 17.’si düzenlenecek olan Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’ni; bilimsel işbirliği ve paylaşımın kolaylaştığı daha da önemlisi bir zorunluluk haline geldiği küreselleşme şartlarında Türk Dünyası’nda artan işbirliğini bilimsel alanlara da taşıma gayretinin bir tezahürü olarak ifade etmek mümkündür.

Ortak bilimsel kongre ve sempozyumların başta ekonomi, yönetim, kültür ve eğitim gibi sahalar olmak üzere birçok alanda; iletişim ve işbirliği süreçlerinin de başlangıcı olacağı düşünülmektedir. Bu anlamda üniversiteler arası yapılan bu faaliyet hacmini aşarak kurulan irtibatlar ve iletişim köprüleri sayesinde başta yerel yönetimler ve bürokrasi olmak üzere ticaret ve sivil toplum gibi alanlarda da yeni işbirliği sahaları oluşturmaktadır. İşbirliği platformlarındaki bilimsel çalışmalar; gelişme, sınır aşan sorunlara yönelik çözümler üretme, siyasi ve kültürel yakınlaşmayı arttırma, yeni ortaklıkların tesisi noktasında önemli rol oynayacaktır.

KONGRE KONULARI
Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’ne sosyal bilimlerin aşağıdaki alanlarından her hangi birinde özellikle Türk Dünyası ile ilgili olarak yazılmış bildiriler beklenmektedir. Gönderilen bildiriler aşağıdaki başlıklar altında ele alınıp değerlendirilecektir:

Antropoloji

Arkeoloji

Bilim Felsefesi ve Yöntembilim

Coğrafya

Çeviribilim

Kentleşme ve Çevre Sorunları

Din Bilimleri

Eğitim Bilimleri

Ekonomi

Felsefe

Finans

Girişimcilik ve Küçük İşletmeler

Hukuk

İletişim

İstatistik

Kamu Yönetimi

Maliye

Muhasebe

Pazarlama

Psikoloji

Siyaset Bilimi

Sosyoloji

Spor

Tarım Ekonomisi ve Politikaları

Tarih

Töre Bilim ve Ahlaki Değerler

Turizm

Türk Dili ve Edbiyatı

Türk Kültürü

Uluslararası İlişkiler

Üretim

Yönetim Bilişim Sistemleri

Yönetim ve Organizasyon

TAKVİM
13 Eylül 2019 Cuma : Bildiri geniş özetlerinin gönderilebileceği son tarih
11 Ekim 2019 Cuma: Kongreye kayıt için son tarih
30 Ekim – 01 Kasım 2019 : Kongre tarihleri

http://turkkongre.com