Değerli Velimiz,
Çağdaş, bilimsel düşünceye inanan, akademik başarısı yüksek, kültürüne ve evrensel değerlere hakim, mutlu, özgüveni yüksek, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirme amacıyla 21 yıldır eğitim veren bir okul olarak, eğitimde gerçek başarıya ancak okul-aile işbirliği ile ulaşabileceğimize inanmaktayız.
Bu bağlamda her yıl siz değerli velilerimize ve öğretmenlerimize ışık tutacağını düşündüğümüz eğitim konularını Prof. Dr Acar Baltaş, Prof. Dr. Üstün Dökmen, Prof. Dr. Bengisu Semerci gibi alanında uzman konuşmacılar ile Okul-Aile İşbirliği Sempozyumu’nda ele almaktayız.
Bu yıl “Eğitimde Yeni Arayışlar” başlığı altında 24 Ekim 2015 Cumartesi günü 11. Okul-Aile İşbirliği Sempozyumu’nu düzenleyeceğiz. 11. Okul-Aile İşbirliği Sempozyumu kapsamında;
10.00 – 10.30 saatleri arasında Doruk Ülgen “İletişimin Sihirli Etkisi” başlıklı konuşması ile bizlerle paylaşımlarda bulunacaktır.
“Çocuk eğitiminde ailenin ve okulun çeşitli sorumlulukları vardır ve kuşkusuz ki hem aile hem okul bunu en iyi şekilde gerçekleştirebilmek için elinden geleni yapmaktır. Bu yolda hem aileler hem de okullar kendilerini sürekli geliştirmek, en iyi yöntemleri bulmak ve uygulamak için sonsuz çaba sarf etmektedir. Ancak unutulmamalıdır ki bir çocuğun potansiyelinin en üst seviyesine ulaşması için eğitim, standardizasyon getirilemeyecek bir süreçtir. Çünkü sürecin kalbindeki en önemli etken çocuğun kendisidir. Bu sebeple çocukla doğru iletişim kurmak, onu anlamak, ayrıca merak duygusunu ve motivasyonunu doğru yönlendirmek, çocuğun potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmesi için gerekli anahtarlardır.” diyen Doruk Ülgen ‘in konuşmasında çocuğunuzu anlamak ve doğru iletişimi kurabilmek için önemli ipuçları edinecek, çocuğunuzun kendi motivasyonunu üretmesini sağlayacak teknikler öğreneceksiniz.
10.45 – 12.30 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Yrd. Doç. Dr. Tamer ERGİN “Çocukların Düşünme Becerilerinde Ebeveyn Rolü, Eğitim ve Yaşam Deneyimleri” başlıklı konuşması ile bizlerle olacak.
Bilişsel Değerlendirme Sistemi (CAS), Öğrenme Üzerine Nöropsikolojik Yaklaşımlar ve PASS Teorisi, Öğrenme Psikolojisi, Öğrenme Problemlerine Yönelik Bilişsel Müdahale Programı-PREP gibi alanlarda çalışmaları bulunan Tamer Ergin, yine bu alanlarda eğitim ve dersler vermektedir.
“Çocukların doğumlarından itibaren gördükleri, işittikleri, dokundukları şeylerle ilgili olmaları, bu şeylere dikkatlerini daha uzun süre yoğunlaştırabilmeleri, biz yetişkinlerin onlara yarattığı uyarıcı ortamla ilgilidir. Uyaran zenginliği olan bir ortam yaratıldıkça, bu ortamın bilişsel içerikli tepkilerin yoğunluğunu arttırması beklenir. Oluşturulan bu yaşam deneyimi yoğunluğu sayesinde çocuklarımıza; keşfetmeye meraklı, hızlı öğrenen olma ve bundan hoşlanma, canlı bir hayal gücü, kolaylıkla kavram oluşturabilme becerisi ve güçlü bir kavram formasyonuna sahip olma gibi özellikler kazandırabiliriz.” diyen Yrd. Doç. Dr. Tamer Ergin sunumunda ayrıca;
- Düşünme becerilerinin gelişiminde ailenin etkisi nedir, neler yapılmalıdır?
- Çocukla kurulan iletişimde düşünme becerilerini geliştirme nasıl olmalıdır?
- Çocuğun karşılaştığı öğrenme ve yaşam deneyimleri nasıl olmalıdır?
- Çocukta planlama ve organizasyon nasıl gelişir?
- Çocukta dikkat becerisinin gelişimi nasıldır? Neler yapılabilir? sorularına yanıtlar verecek.
13.30 – 14.15 saatleri arasında gerçekleştirilecek eş zamanlı sunumlarda okulumuz öğretmenleri anne, baba ve eğitimcilerle türkçe, fen, matematik, sosyal bilimler, yabancı dil ve sanat alanlarına dair çeşitli bilgiler ve uygulama örnekleri paylaşacaklardır. Küçük grup çalışması şeklinde aşağıdaki başlıklarda gerçekleştirilecek olan atölyeler hakkındaki içerik bilgisini okul internet sayfasında bulabilirsiniz.
- Anlayarak Hızlı Oku-Yorum
- Kitaplarla Oynu-Yorum
- Cumhuriyet’i Ritimle, Sesle ve Sözle Anlamak
- Başarısız Çocuk Yoktur, Çoklu Zeka Vardır
- Sanal Dünya & Gerçek Yaşam
- Math Their Way
- The Way We Leap
- Sınıf Serüvenim: Okuma ve Yazmaya İlk Adım
- Dünya Nüfusu Nereye Gidiyor?
- Renklerin Dansı “Ebru Sanatı”
- Akran Zorbalığı; Ne Yapmalı?
- Oyunlarla Düşünme Becerilerinin Geliştirilmesi
- Beslenmenin Öğrenme Üzerine Etkisi
Bu çalışmalara katılmak isteyen velilerimizin isimlerini, sempozyum günü 09.15-09.45 saatleri arasında kayıt masalarına bildirmeleri gerekmektedir.
14.30 – 16.30 saatleri arasında gerçekleşecek kapanış oturumunda ise Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın “Çocuklarda Kapasite Geliştirme Teknikleri, Sağ ve Sol Beyin”” başlıklı konuşmasıyla aramızda olacaktır.
“Son 20-30 yılda beyinle ilgili yapılan araştırmalar, bir çok açıdan ufuk açıcı niteliktedir. Öyle ki, insanı anlamak beyni bilmek demektir diyebiliriz. Günümüzde artık nöropazarlama, nörohukuk, nöroeğitimden söz edilmektedir. Eğitimcilerin de, beyin hakkındaki bilgilerini artırmaları ve beyni bilerek eğitim hizmeti vermeleri gerekir. Öğrencinin davranışlarının arkasındaki ana güç beyindir. Dolayısıyla, öğretmenlerin ve anne-babaların, çocuğun beyin özelliklerini ve beynin davranışlarını nasıl etkilediğini bilmesi, onlardan neyi bekleyip neyi beklememesi gerektiğini daha iyi anlamasını sağlayacaktır.”
Bu genel çerçevede Yrd. Doç. Dr. Oktay Aydın sunumunda, beynin yapısı, beynin temel fonksiyonları, beynin bölümleri, alt-orta-üst beyin, sağ-sol beyin, beynin bölümleri arasındaki ilişkiler, beynin davranışlarımızla ve öğrenme süreçlerimizle ilişkisi, beyin temelli eğitimde dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde duracak; beyni geliştirecek etkinliklerden örnekler verecektir.
Sempozyum programı hakkında ayrıntılı bilgiyi gönderdiğimiz sempozyum davetiyesinde bulabilir; sempozyuma mskolej.k12.tr sayfasında yer alan sempozyum kayıt formunu doldurarak ya da 881 36 30 dahili 123’ü arayarak kayıt yaptırabilirsiniz.
Sempozyum günü çeşitli yayınevi ve eğitici oyun, oyuncak, materyal stantlarının olacağını, bu stantlardan alışveriş yapabileceğinizi hatırlatır, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirerek geleceği birlikte şekillendirmeye çalıştığımız tüm anne, baba ve eğitimcileri 24 Ekim 2015 Cumartesi günü “Eğitimde Yeni Arayışlar” başlıklı 11. Okul-Aile İşbirliği Sempozyumu’na bekleriz.
Detaylı Program için tıklayınız