“Hedefe Tek Atış” temasıyla gerçekleşecek Buluş Şenliği 7 Aralık’ta santralistanbul’da.
Buluş Şenliği Nedir?
Buluş Şenliği, JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında eğlence amaçlı düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma esas alınarak, aynı format ve içerikte düzenlenmektedir ve ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır.
JPL-NASA’nın düzenlediği “Invention Challenge” yarışması ile ilgili olarak daha fazla bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Yarışma Kuralları
Buluş Şenliği yarışması 2013 problemi hazır. 2004’ten beri onuncu kez düzenlenecek olan yarışmanın bu yılki probleminin adı “HEDEFE TEK ATIŞ”. Kurallar aşağıda belirtilmiştir. Yarışma ve kurallar ile ilgili her türlü sorunuzu Tamer Kaplan’a sorabilirsiniz. 0530 5134750 tamer@savior.com.tr
Yarışma tarihi ve zamanı: 7 Aralık 2013 Cumartesi, saat 10:00
Yer : Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Yerleşkesi.
Amaç : öyle bir cihaz yapınız ki bir golf topunun 1,5 metre yatay uzaklıkta bulunan hedefin içine girmesini sağlasın. Her yarışmacıya tek bir şans verilecek ve bu görevi en kısa sürede başaran ekip yarışmayı kazanacaktır.
YARIŞMA PROSEDÜRÜ
Yarışma sırası hazırda bulunanın yarışması şeklinde olacaktır. Her yarışmacıya kurulum için 2 dakikalık sure verilecek ve tüm yarışmacıların yarışma şansı bulması amacıyla zaman sınırlaması hassasiyetle uygulanacaktır. Kurulum başlamadan yarışmacıya bir golf topu verilecek ve yarışmacı bu topu cihaza kendisi yerleştirecektir.
Her ekibin sözcüsü kurulum sırasında cihazın çalışma prensibi ile ilgili izleyici topluluğa kısaca bilgi verecektir. Sözcü, kurulum hazırlığına katılmayacaktır.
Kurulum tamamlanıp, hazır olduğunun onayı alındıktan sonra hakemin geri sayım ve “başla” komutuyla kronometre çalışmaya başlayacaktır. Bilerek veya kaza ile “başla” komutundan once başlatılan cihaz başarısız sayılacak ve elenecektir. Top hedefe girdiği and hakem “dur” diye bağıracak ve kronometreler durdurulacaktır. Yarışmanın kurallara uygun yapılıp yapılmadığı kararı hakeme aittir. Hakem kararları tartışılmaz olacaktır.
Üç kronometre ile ölçüm yapılacak ve üç ölçümün ortalaması alınıp süre en yakın 0,01 saniyeye yuvarlanacaktır.
Yarışmayı tamamlayan cihaz derhal alanı boşaltacak ve gözlem için ayrılan yere koyulacaktır.
Skor eşitliği olduğu taktirde daha küçük cihaz, o da eşitse daha hafif cihaz sıralamada önde olacaktır.
ÖDÜLLER
Skorlara gore her iki kategoride ilk üç dereceyi alanlara birer kupa, en yaratıcı, en sıra dışı, en artistik, en küçük ve en hafif cihazlara birer plaket verilecek, tüm yarışmacı ve ekip üyelerine katılım sertifikası verilecektir.
Yarışma ve başvurular ile ilgili her türlü sorularınız için;
İlgili : Tamer Kaplan
Telefon : 0530 513 47 50
Email : tamer@savior.com.tr
Adres : Bilgi Üniversitesi Santralistanbul Yerleşkesi.