10-14 yaş aralığındaki çocuklara online Arduino Eğitimi

Arduino Eğitimi
Arduino Eğitimi

Daha önce arduino eğitimi almış öğrencilerimizle birlikte her gün projede ki sensörlerin kullanımı tekrar edip proje geliştireceğiz.

1.gün, Arduino ve Ultrasonik sensör yardımıyla sesin havada yayılma hızı bilgisini kullanarak gönderdiğimiz ses dalgasıyla yankı yaparak geri dönen ses dalgası arasında geçen süreyi hesaplayıp ses kaynağı ile karşıdaki nesnenin arasındaki mesafeyi tespit edeceğiz, bir diğer tabir ile mesafe ölçer uygulaması üzerinde çalışacağız.

2.gün, Hareket sensörü, buzzer ve LED kullanarak bir hırsız alarmı uygulaması yapacağız. Hareket sensörlerinin yapılarında bir fresnel lens bulunur. Bu lens sayesinde ortamdaki nesnelerden gelen ışınlar sensörün odaklanmasını sağlar. Ortamda bir dalga değişimi olduğunda sensör algılama işlemi gerçekleştirir bu sayede kuracağımız devrede hareket sensörü bir hareket algıladığında bu bilgiyi Arduino’ya aktaracak ve Arduino’nun çıkışına bağlı olan LED ve buzzerı tetikleyecektir. Aynı zamanda hareket algılama işlemini seri port ekranından da takip edebileceğiz.

3.gün, LM35 sıcaklık sensörünü kullanarak bir yangın alarmı yapacağız. LM35 sensörü sıcaklığı okuyarak analog veriye dönüştürür. Okunulan değerler dereceye çevrilerek kullanılır. Sıcaklığın belli bir dereceden sonra fazla olarak kabul edip bir yangın alarm sistemi tasarlayacağız. Uyarı verirken hem buzzer hem led kullanacağız.

4.gün, Gaz sensörü kullanarak gaz alarmı yapacağız. Gaz sensörü 300 – 10.000ppm aralığında gaz ve sigara dumanı algılamaya yarar. Ev içinde ve endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır. LPG, propan, bütan, metan, alkol, hidrojen ve sigara dumanını algılar. Gaz sensöründen dönen değeri seri portta okuyup öğrencilerimizle beraber sınır değere karar vereceğiz. Verdiğimiz sınır değerinin üstünde bir gaz miktarı varsa buzzer ve led kullanarak uyarı vereceğiz.

5.gün son gün birden fazla sensör kullanarak bir proje çıkarmayı hedeflemekteyiz. Bu projemizde yer alacak sensörler: ldr , servo motor, led, buzzer, PIR ve mesafe sensörüdür. Bu sensörler ile apartman kapısına biri yaklaştığında otomatik açılan bir kapı ve eğer karanlıksa otomatik yanan bir ışık sistemi tasarlamaktır.

5 günlük proje tasarlama eğitiminde amacımız daha önceden öğrenilen konuları projeye dökerek sensörlerin kullanımını pekiştirmek ve kodlamayı hatırlamak. Sorunlara çözüm üretmek hedefiyle oluşturulan bu eğitimde sadece teknolojiyi kullanan değil teknolojiyi geliştiren bireyler yetiştirilmesini hedeflemekteyiz. Bu uygulamalar içerisindeki problem analizi, analizi yapılan problemin bir algoritma karakteristiği içerisinde düzenli ve sistematik olarak ifade edilmesi, meydana getirilen algoritmanın akış şeması içerisinde görsel olarak ve işlevleri önceden tanımlanmış simgelerle şekillendirilmesi öğrencilerin düşünme becerilerini geliştiren ve etkileyen işlem adımları olarak öne çıkmıştır.

Etkinlik Başlıkları:

DİJİTAL METRE YAPIMI
HIRSIZ ALARMI YAPIMI
YANGIN ALARMI YAPIMI
GAZ ALARMI YAPIMI
APARTMAN OTOMASYON SİSTEMİ
Etkinlik Tarihi: 26-27-28-29-30 Ekim 2020

Etkinlik Saati : 11.00-13.00 Yeni Saat : 17.00-19.00

Etkinlik Yeri : Zoom üzerinden online yapılacaktır.

Katılımcı Niteliği:

10-14 yaş aralığında
Daha önce kodlama eğitimi almış
Arduino ile proje geliştirmiş
Yazılıma ilgisi olan
Devre kartlarına ve elektrik elektroniğe ilgisi olan herkes katılabilir.
Eğitimlere Başvururken Unutmamanız Gerekenler:

Eğitim ve etkinlikler tamamen ücretsizdir.
Eğitim ve etkinlikler online platformlar üzerinden gerçekleştirilecektir.
Online eğitim salonları eğitimden 15 dk. önce açılmaktadır.
Eğitimler başlamadan önce katılım durumunuzla ilgili e-mail ve sms üzerinden bilgilendirme yapılacaktır. E-mailinizi ve özellikle Spam kutunuzu kontrol etmeyi unutmayınız. ( Aktif kullandığınız e-mail adresinizi yazınız.)
Katılımcı yoğunluğu olduğu durumunda saat ve tarih değişikliği yapılabilir.
Eğitimi tamamlayan kişilere katılım belgesi verilecektir.
Lütfen katılım sağlayamayacağınız eğitim/etkinliklere başvuru yapmayınız.

Başvuru Link:
https://basaksehir-livinglab.com/BLL/blog/2020/10/21/arduino-egitim-serisi