ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
“1. ULUSAL ERZURUM KLASİK MÜZİK FESTİVALİ”
Bu etkinlik Atatürk Üniversitesi’nin 55. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenmektedir.
AMAÇ
Geriye dönüşü olmayan yaklaşık yüz yıllık aydınlanma serüvenimizin bugünkü konjonktürel durumu göz önüne alındığında, oldukça önemli kazanımların sağlandığı, buna karşın değişen ve gelişen dünyanın koşullarına paralel ulusal kimliğin nitelik ve sağlamlığının, ideal olanın uzağında olduğu görülecektir. Hemen her alanda varlığına gereksinim duyulan ulusal kimlik, özellikle sanatsal yaratı ve etkinliklerde varlığını kanıtlaması gerekirken, bunun yoksunluğu, sanatla doğrudan veya dolaylı ilişkide olan tüm yaşam katmanlarının aydınlanma bilinciyle yeteri oranda etkileşimde bulunmadığına kanıt teşkil edecektir.
Bu kapsamda insanlar arasında en etkili iletişim aracı olan müzik sanatı da toplumun estetik eğitiminde son derece önemli rol oynamış ve oynamaktadır. Bütün bilim dallarında olduğu gibi Müzik Biliminin de amacı, insanın kendinden yola çıkarak evreni daha iyi tanıma ve anlama çabasıdır.
Bu düşünceden hareketle, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü de düzenleyeceği “Klasik Müzik Festivali” etkinliği ile bu ışık huzmesine ortak olmayı amaçlamaktadır. Ayrıca Türk bestecilerinin eserlerinin tanıtılmasında da büyük rol oynayacağı düşünülmektedir.
Bunun yanı sıra etkinliğin, Erzurum’ da yapılması da, kentin tarihsel süreç içinde oynamış olduğu rolden dolayı oldukça önemlidir. Böyle bir faaliyetin sanat kimliğimizin netleşmesine sağlayacağı katkı da büyük önem taşımaktadır.
Ayrıca etkinliğin diğer amaçları, Türkiye genelinde Güzel Sanatlar Fakülteleri Müzik Bilimleri Bölümleri, Eğitim Fakülteleri Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Öğretmenliği Bölümleri ve Konservatuarlarda çalgı eğitimi alan öğrencilerin seviyelerini tesbit etmek, bu tür etkinliklerde öğrenciler arasındaki etkileşimi incelemek, müziğin evrensel olma ilkesinden yola çıkarak, gençlerin klasik müziğe olan ilgilerinin devamlılığını sağlayıp geliştirmek, dikkati yoğunlaştırmak, gözlem yeteneğini güçlendirerek bellekte tutma ve izleme kavramlarını pekiştirmek, sahne kültürünü öğrenciye aşılamak, öğrencilerin aralarındaki sevgi ve dostluk bağlarını güçlendirmektir.
İLETİŞİM ADRESİ:
Atatürk Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Müzik Bilimleri Bölümü, P.K. 25240 ERZURUM
İLETİŞİM TELEFONLARI:
0442-2315110 Yrd. Doç. Dr. Koray ÇELENK
0442- 2315113 Arş. Gör. Ş. Özer AKÇAY
DÜZENLEME KOMİTESİ:
Doç. Dr. Naile MİRZAZADE
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi
Doç. Dr. Hakikat MUHARREMOVA
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Koray ÇELENK
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi
Yrd. Doç. Dr. Hasan Tahsin SÜMBÜLLÜ
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi
Arş. Gör. Ş. Özer AKÇAY
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı
Arş. Gör. Köksal BİLİRDÖNMEZ
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Öğretim Elemanı
E-mail:
alla8.am@bk.ru Doç. Dr. Hakikat MUHARREMOVA
koraycelenk@atauni.edu.tr Yrd. Doç. Dr. Koray ÇELENK
htsumbullu@yahoo.com Yrd. Doç. Dr. Hasan Tahsin SÜMBÜLLÜ
akcay_ozer@yahoo.com Arş. Gör. Ş. Özer AKÇAY
BAŞVURU VE KATILIM KOŞULLARI
1. Bu etkinliğe Güzel Sanatlar Fakülteleri Müzik Bilimleri Bölümü, Konservatuar Müzik Bölümü ve Eğitim Fakülteleri’nin Müzik Eğitimi Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri katılabilir.
2. Etkinlik tarihi 07-09 Kasım 2012’dir. Katılımcıların aşağıda belirtilenleri en geç 20 Ekim 2012 Cumartesi gününe kadar posta, kargo ya da belirtilen e-mail adresleri aracılığı ile göndermeleri gerekmektedir.
· Özgeçmiş
· Başvuru Formu
· 2 Adet vesikalık fotoğraf
· Çalınacak eserlerin (programın) süreleri ve notaları (Çalınacak eserlerin (programın) süresi 10-15 dakikayı geçmeyecektir.)
· Çalınacak eserlerin (programın) kayda alınmış CD’si (20 Ekim 2012 Cumartesi gününe kadar posta ya da kargo aracılığı ile gönderilecektir.)
· İnternet üzerinden yapılacak başvurularda fotoğraf ve eser notalarının dijital ortama aktarılması gerekmektedir.
3. İl dışından katılacak olanların 07-09 Kasım 2012 tarihlerindeki konaklama giderleri (oda ve kahvaltı) tarafımızdan karşılanacak, yol ve yemek giderleri kendilerine ait olacaktır.
4. Katılımcılar etkinliğe en çok 4 eserle başvurabilirler. Eserlerin bir tanesi Türk ve Türk Dünyası Bestecileri’nin eseri, bir tanesi de virtüozite gerektiren etüt ya da piyes olmalıdır. Çalma süresi 10-15 dakikayı geçmemeli, eserler ezbere çalınmalıdır.
5. Prova tarihi 06 Kasım 2012 Salı günü saat 08:00-17:00 arasıdır. Provalar Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgi düzenleme komitesinden alınabilir.
6. Katılımcıların tümü katılımlarından dolayı belgelendirilecektir.
7. Etkinlik 07-09Kasım 2012 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda gerçekleştirilecektir. Katılımcılar konser giysileri ile sahneye çıkacaklardır.