YILMAZ GÜNEY KÜRT FİLM SENARYO YARIŞMASI 2016

KATILIM KOŞULLARI

Yarışma kurmaca türündeki senaryolara açıktır.
Yarışmaya katılacak senaryolar Kürtçe yazılmak zorundadır. Senaryoda Kürtçe dışında kullanılan diyaloglar varsa bu diyalogların oranı toplam diyalogların yüzde otuzunu geçemez. Kürtçe olmayan diyalogların parantez içinde Kürtçeleri de yazılmalıdır.

Senaryo yarışmasına temel insan haklarına, evrensel insanlık değerlerine aykırı olan, herhangi bir etnik, dinsel, cinsel kimliği aşağılayan eserler değerlendirmeye alınmaz.

Yarışma senaryoların gerçekleştirilmesini amaçladığından, başvuran senaryoların prodüksiyon açısından çekilebilir özelliklere sahip olması önemli bir değerlendirme unsurudur.

Yarışmaya katılan eserler, senaryo formatına uygun yazılmalıdır. Sadece özet, sinopsis, tretman, film öyküsü şeklinde yazılmış eserler, değerlendirmeye alınmazlar. Yarışmacılar, Fransız veya Amerikan senaryo formatlarından istediklerini tercih edebilirler.

Yarışmaya gönderilen senaryoların en fazla 20 dakikalık (en fazla 20 sayfa) bir filme denk gelecek uzunlukta olması gerekmektedir. Yazı büyüklüğü 12 punto olmalı ve senaryo Times New Roman fontuyla yazılmalıdır.
Senaryo 3 kopya halinde gönderilmelidir. Senaryonun bir kopyası da CD’ye kaydedilmelidir.

Başvurular kapalı zarf içinde teslim edilmelidir. Zarfların üzerine yazarın adı soyadı, adres, telefon bilgileri ile senaryo için seçilen rumuz yazılmalıdır. Zarf içinde ayrıca bir A4 dosya kağıdı üzerinde “yarışma şartlarını okudum ve kabul ettim” beyanı, beyanın altında isim soy isim, tarih ve imza bulunmalıdır. Bu kabul beyanı olmayan zarflar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Senaryonun her sayfasında yazarın seçtiği rumuz bulunmalıdır. Senaryonun üzerinde isim soy isim gibi kişisel bilgiler yer almamalıdır. Birden fazla senaryo ile yarışmaya katılacaklar, her bir senaryo için ayrı bir rumuz ve zarf kullanmalıdır.

Bir yarışmacı, en fazla 2 senaryo ile yarışmaya başvurabilir. Yarışmaya, tek kişi veya bir gurup tarafından hazırlanan senaryolar başvurabilir. Ancak ödül başvuran kişiye ödenir. Ödülün paylaşımından doğan sorunlardan, festival yönetimi sorumlu değildir.

Yarışma amatör, profesyonel ayrımı yapılmaksızın herkese açık olup, başvuru için yaş sınırı bulunmamaktadır.
Daha önce başka yarışmalara başvurmuş olmak, yarışmaya katılım için engel değildir.
Yarışmaya başvuran senaryoların daha önce filme çekilmemiş olması gerekmektedir. Daha önce çekilmiş olduğu belirlenen senaryolar değerlendirme dışı bırakılır.
Yarışmada yalnızca bir senaryoya ödül verilecektir. Jüri ödülü paylaştıramaz.
Senaryolar herhangi bir yerli veya yabancı yapıttan aktarma ya da uyarlama olmamalıdır. Edebiyat uyarlaması senaryolar yazarın/yayınevinin imzalı onayını festival komitesine sunmak zorundadırlar. Yarışmaya gönderilen senaryoların tamamının veya bir kısmının başka eserlerden alınmış olduğunun anlaşılması halinde verilen ödül iptal edilir, ödül bedelinin verilmiş olması durumunda ödül geri alınır. Eser sahipliğiyle ilgili tüm hukuksal ihtilaflardan yarışmacı sorumludur.
Yarışmaya başvuran senaryolar iade edilmez, ticari amaçlarla kullanılmamak ve tüm hakları katılımcılarda kalmak kaydıyla Ortadoğu Sinema Akademisi arşivinde saklanır.
Yarışmada seçilecek eserin, 1 yıl içinde filme çekilmesi gerekmektedir. Para ödülü, senaryonun filme dönüştürülmesi sırasında yarısı ve filmin Batman Belediyesi’ne teslim edilmesinin ardından diğer yarısı ödenir.
Festival tertip komitesi ,festival ön jurisi,juri üyeleri yarışmaya başvuramaz

Yarışmaya başvuran katılımcılar bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Başvuru Adresi

Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği Selahattin Eyyubi mah. 315 sokak B/15 Blok No:6/11 Bağlar Diyarbakır 21080

yilmazguneyfilmfestival@gmail.com