Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi 2015

KONGRE GÜNLERİ
07-10 EYLÜL 2015

Değerli Kimya Eğitimcileri ve Kimya Öğretmenleri,
İlki Türkiye Kimya Derneği tarafından 2007 yılında İstanbul’da, ikincisi 2011 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi tarafından Erzurum’da; üçüncüsü de 2013 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi’nin ev sahipliğinde Trabzon’da düzenlenen Ulusal Kimya Eğitimi Kongresinin dördüncüsü 7-10 Eylül 2015 tarihlerinde Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Kimya Derneği işbirliğinde Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenecektir.

Ülkemizdeki Kimya Eğitimi alanındaki öğretim elemanlarını, lisansüstü öğrencileri ve öğretmenlerimizi bir araya getirerek tanışma ve karşılıklı etkileşimi sağlamayı amaçlayan kongremize davet edilen alanlarında tanınmış çağrılı konuşmacılar kongre süresince bizlerle olacaklardır. Çağrılı konuşmacılarımızın dışında, kongremiz sürecinde sözel ve poster bildiri, çalıştay, mini sempozyum ve panel şeklinde düzenlenecek etkinliklerle ülkemiz kimya eğitimi çalışmalarının yönelimi hakkında bir fikir oluşturmamıza ve bu durumu dünyadaki kimya eğitiminin çalışma alanı eğilimleri ile karşılaştırmamıza ortam yaratılacaktır. Kongremizin sonunda kimya eğitiminde gelinen noktanın ve geleceğe yönelik neler yapılması gerektiğinin bir değerlendirilmesinin yapılması da sağlanabilecektir. Ayrıca, Ortaöğretimde görev yapan öğretmenlerimizin kongreye katılımı ile kimya eğitimi çalışmaları ile Ortaöğretimdeki kimya eğitiminin durumunun karşılaştırılması ve öğretmenlerimize bir bakış açısının kazandırılması da hedeflenmektedir.

Kongremiz sürecince her gün için çeşitli sosyal etkinlikler de planlanmıştır. Bu çerçevede Ayvalık ve Cunda adasında yer alan tarihi mekânlar, müzeler ve Şeytan Sofrası gibi doğal güzelliklere geziler, tekne turu ile Ayvalık adaları gezisi ve Kaz dağları-Sarıkız gezisi yer alacaktır. Sizleri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış gerek kültürel gerekse turizm açısından her biri ayrı güzelliği barındıran 19 ilçesi ile son derece zengin bir potansiyele sahip Balıkesir ilimizin, mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzellikler diyarı, zeytin ve turizm cenneti Ayvalık-Cunda’da ağırlamaktan ve Edremit körfezi diye anılan bu yöremizi sizlere tanıtmaktan mutluluk duyacağız.

IV. Ulusal Kimya Eğitimi Kongresi Düzenleme Kurulu Adına

Prof. Dr. Canan NAKİBOĞLU