TRAFİK KONULU BİLGİ YARIŞMASI 2012

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Trafik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen “Trafiği Ne Kadar Biliyoruz?” Bilgi Yarışması’nın başvuruları okullara asılan afişlerle öğrencilere duyuruldu.
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yarışmada, İstanbul geneli ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencileri yarışmaya katılabilecek. Öğrencilerin; trafik kurallarını öğrenerek bilinçli ve daha duyarlı bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan yarışmada, öğrenciler trafik bilgilerini bir kez daha gözden geçirebilecekler.
“Trafiği Ne Kadar Biliyoruz?” Bilgi Yarışması, İstanbul geneli 1.666 ilköğretim okulları 6. sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek. Başvurular, 13-28 Şubat 2012 tarihleri arasında okul müdürlüklerine yapılacak. Okullar 3 asil 1 yedek öğrenciden oluşan grubunu belirleyecek ve ilçeler arası yarışmaya hak kazanan grupla yarışmaya katılacak. İBB Trafik Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek yarı finalde, gruplar final için yarışacak.
Final ve ödül töreni, 8 Mayıs 2012 tarihinde saat 13.30 da Güngören Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Finale kalan öğrenciler birincilik için yarışacaklar. Birinci, ikinci, üçüncü gruba ve dereceye giren bütün grup öğrencilerine çeşitli ödüller verilecek.
Birincilik Ödülü (1 Grup – 4 Öğrenci)    : Ipad + 1 yıllık Ücretsiz Dershane Eğitimi
İkincilik Ödülü : (1 Grup – 4 Öğrenci)   : Notebook + 1 yıllık Ücretsiz Dershane Eğitimi
Üçüncülük Ödülü: (1 Grup- 4 Öğrenci): Dijital Fotoğraf Makinesi + 1 yıllık Ücretsiz Dershane Eğitimi
Dördüncülük, Beşincilik, Altıncılık Ödülü: (1 Grup- 4 Öğrenci): Dershane ücretinde % 50 indirim (10 eşit taksit ile) + 300 TL değerinde hediye çeki
Yedincilik, Sekizincilik ve Dokuzunculuk Ödülü: 300 TL değerinde hediye çeki