TEDxIstanbul 2015

TEDxIstanbul
21 Kasım 2015 09:00
Volkswagen Arena, İstanbul

TED lisansıyla TEDxISTANBUL, 21 Kasım’da Volkswagen Arena’da!

İlk konuşmayı fenomen haline gelen Emin Çapa’nın yapacağı etkinlikte, yazar Ece Temelkuran, masal anlatıcısı Judith Liberman, efsanevi CEO Şahin Tulga, TBWA Ajans Başkanı ve CEO’su Cem Topçuoğlu, Davranış Bilimci Emre Soyer ve daha birçok önemli konuşmacı noktaları birleştirip ilham olacak.

19 Mayıs 2015’te, 2.054 kişilik rekor katılımla gerçekleşen TEDxIstanbul, dünyadan ve Türkiye’den önemli isimleri “Connecting The Dots/Noktaları Birleştirmek” teması etrafında 21 Kasım’da tekrar Volkswagen Arena’da bir araya gelmeye çağırıyor!

“Technology”, “Entertainment” ve “Design” sözcüklerinin baş harflerinden oluşan TED, “Paylaşmaya Değer Fikirler” sloganıyla yola çıkan ve kar amacı gütmeyen bir küresel konferanslar serisidir. 1984 yılından günümüze uzanan konferanslar serisinin asıl amacı, farklı alanlardaki ileri derecede bilgi sahibi kişilerin konuşmalarıyla bilgi alışverişine zemin oluşturmaktır.

Dünya çapında şimdiye kadar 4 milyarın üzerinde izlenme rakamına ulaşan TED konferanslarının lisansıyla İstanbul’da gerçekleşen TEDxIstanbul’da 21 Kasım’da 4 bin üzerinde katılım beklenmektedir. TEDxIstanbul’da bugüne kadar Emin Çapa, Sevil Atasoy, Saffet Emre Tonguç, Metin Hara, Kaan Kayabalı, Nil Karaibrahimgil, Talat Kırış, Markus Lehto, Ersin Karabulut, Sertab Erener, Tim Leberecht ve Dave Troy gibi isimler konuşmacı olarak yer aldı.

“Bu sene neden 4 bin kişi noktaları birleştirmek için ortak bir yola çıktık?

Hayatımız boyunca milyonlarca nokta biriktiriyor ve onları birbirine bağlıyoruz. Noktalar ister büyük ister küçük olsun, her yeni bağlantıda kendimize yeni bir yön, yeni bir perspektif ve yeni bir deneyim katıyoruz.

Teknoloji katlanarak gelişiyor, kolektif zeka hızla büyüyor ve geçmişte imkansız görünen tüm hayaller tam da bugün gerçekleşiyor. Geçmişimizdeki noktaları birleştirmeye başladığımızda, ait olduğumuz geleceği nasıl şekillendirdiğini görebiliyoruz. Steve Jobs’ın da söylediği gibi ileriye bakarak yaşamınızdaki noktaları birleştiremezsiniz, o noktaları ancak geriye baktığınızda birleştirebilirsiniz. Bu yüzden, noktaların gelecekte bir biçimde birleşeceğine inanmanız gerekir.”

“Connecting The Dots/Noktaları Birleştirmek” temalı konferansın 3 ayrı oturumunda 15 konuşmacının çıkacağı TEDxIstanbul’da katılımcıları eğlenceli aktiviteler, sergiler ve konuşmacılarla birebir sohbet imkanı bulabilecekleri bir platform bekliyor.

Sen de 21 Kasım’da hayatındaki noktaları birleştirmeye ve yeni bakış açıları ve deneyimler kazanmaya hazır ol.

– Program ve konuşmacı listesi çok yakında açıklanacaktır.
– Etkinlikte katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.
– Sertifika talebi için katılımcıların bu adresteki formu doldurmaları gerekmektedir.
– Etkinlikte konuşmalar Türkçe olacağı için simultane tercüme olmayacaktır.
– TEDxIstanbul’un etkinliğin içeriğinde değişiklik yapma ya da etkinliğin tarihini değiştirme ya da etkinliği tamamen iptal etme hakkı saklıdır.
– Program ve Konuşmacı listesi nihai değildir, değişiklik gösterebilir.