Satışta Prim – Teşvik Sistemleri ve Uygulamalar

Eğitimin Amacı
Çalışanlar için sabit bir ücret, düzeyi ne kadar iyi olursa olsun belirli bir zaman diliminde kanıksanmakta, sıradanlaşmakta ve bir işi çok daha iyi yapmak konusundaki itici gücünü kaybetmektedir. Her ne kadar çalışan ücretleri, tanımlanmış bir işin tanımlanmış bir şekilde yapılması karşılığında verileceği taahhüt edilmiş olsa da, günümüz rekabet ortamı yeni başarı kriterlerini; tanımlanmış faaliyetlerin üstüne çıkmak, yaratıcı olmak, yüksek bir azim, kararlılık ve iş disiplinine sahip olmak gibi standartlara taşımıştır.

Çalışanları ve özellikle satıcıları bu yüksek standartlara ulaştırabilmek için ekstra bir güdüye, yani “yüksek bir performansa” ihtiyaç vardır. Günümüzde bunun adı “Prim-Teşvik-Performans Sistemi”dir. Eğitim; çalışanların bu yüksek standartlara ulaşmalarını sağlayacak sistemlerin işletmelerde nasıl oluşturulacağını ve nasıl uygulanacağını anlatmaktadır.

Eğitim İçeriği
İnsanları, bir işi iyi yapmaya iten temel güdü “Motivasyon”
İşletmelerde, çalışan motivasyonunun önemi ve iş sonuçlarına etkileri
İşletmelerde verimsizliğin en önemli nedeni: “Çalışanların motivasyon seviyesi”
Çalışanlar açısından başarmanın bir ölçüsü olarak prim sistemleri
Satışta performans sisteminin amacı
Performans sistemi kurulumunda “Çalışan memnuniyeti ve beklentiler analizi”
Satışta hedef başarı kriterlerinin belirlenmesi ve sayısal hedeflerin oluşturulması
Satışta bireysel hedefleri, departman hedefleri ile ve işletme hedefleri ile bütünleştirme
Salt ciroya dayalı prim sistemlerinin yarattığı sorunlar
Satış performans kriterlerinde objektif ve sübjektif ölçülerin dengelenmesi
Performans sonuçlarının değerlendirilmesinde ödül ve ceza sistemleri
Performans sisteminin işletmenin bütününe yayılması ve ortak hedefler
Performans sistemi örnekleri ve uygulamalar

Eğitmen: Bülent Başar Kimdir?

Bülent Başar 1964 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Üsküdar Cumhuriyet Lisesi’nde tamamlayarak 1981 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’ne girdi. 1985 yılında mezun olan Başar, askerlik hizmetinden sonra meslek yaşamına Akın Tekstil Konfeksiyon Ürünleri Üretim ve Pazarlama A.Ş. firmasının satış ve pazarlama bölümünde başladı. 1990 Yılından itibaren Arçelik A.Ş Pazarlama ve Satış Departmanında mesleki yaşamına devam eden Başar, yaklaşık yedi yıl ülkemizin çeşitli bölgelerinde satış, pazarlama, satış geliştirme, müşteri ilişkileri yönetimi, yeni bayilik tesisi, bayi yönetimi ve eğitimi gibi çeşitli alanlarda sorumluluk düzeyinde görevler aldı ve yeni ürün geliştirme, piyasa araştırmaları ve lansmanı konulu projelerde bulundu.

1998 yılından itibaren Satış Geliştirme, Satış Kanalı Analizleri, Müşteri Odaklı Pazarlama ve İleri Satış, Bayi ve Distribütör Yönetimi, Aile Şirketleri Yönetimi, Yönetim Geliştirme ve Lidelik konularında eğitmen ve danışman olarak çalışmalarını sürdüren Başar, ülkemizin çeşitli sektörlerinde faaliyet gösteren kuruluşlar için çok sayıda yönetici adayı ve lider, satış temsilcisi ve bayi yöneticisinin yetiştirilmesi ve eğitimi konusunda çalışmalar yaptı.

2001 Yılından itibaren eğitim faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluşlarda danışmanlık faaliyetlerini de sürdüren Başar, halen; yapı kimyasalları, medikal cihazlar ve tekstil alanında üretim yapan 3 ayrı firmaya, satış ekiplerinin oluşturulması, satış kanallarının bayi organizasyonuna dönüştürülmesi ve aile şirketlerinde kurumsallaşma ve yönetim geliştirme konularında danışmanlık hizmetini sürdürmekte, İTKİB, İGEME, AKADEMİK PLATFORM, EGEM, ADANA TİCARET ODASI, ANTALYA TİCARET ve SANAYİ ODASI, gibi çeşitli kurum ve şirketlerde serbest eğitmen ve danışman olarak faaliyetlerine devam etmekte, ülkemizin birçok ilinde düzenlenen eğitim programlarına ve bayi-distribütör toplantılarına eğitmen ve konuşmacı olarak fiilen katılmaktadır.

“Satışta Etkin Bayi Yönetimi” isimli kitabı tamamlanmak üzere olan Başar, özel ilgi alanı olarak endüstriyel psikoloji ve örgüt psikolojisi konularında araştırmalar yapmakta, kişilik analizleri ve kişilik testleri konusunda birikimlerini geliştirerek işletmelere stratejik düşünme, yönetim geliştirme, liderlik, yetkinlik ölçümleri ve kariyer planlamaları konusunda destek olmaktadır.

Gölge müşteri araştırmaları ve analizleri, eğitim sonuçlarının ölçümlenmesi ve eğiticilerin eğitimi gibi özel çalışma ve uzmanlık alanları da bulunan Başar, şu ana kadar 600’ü aşkın firmanın 4.000’den fazla çalışanına fiilen eğitim vermiş ve danışmanlık yapmıştır.

Yeni yönetim sistemlerinin işletmelere uyarlanması, kurumsallaşma ve yeniden yapılanma süreçlerinde çalışanların yönetim ve liderlik özelliklerinin geliştirilmesi üzerine danışmanlıklar yapan Başar, çok sayıda düzenlediği eğitimlerle de bu çalışmalarını iş yaşamında paylaşmayı sürdürmektedir.

• Eğitime katılım bedeli kişi başı 725 TL+KDV olup iki kişi ve üzeri katılımlarda %5, dört kişi ve üzeri katılımlarda %10 indirim uygulanmaktadır.
• Eğitim programı, yayınlanan otelde saat 09:30 ile 17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.
• Katılım için online başvuru formunun doldurulması ve ödeme dekontunun e-posta ile iletilmesi gerekmektedir.
• Eğitim bedelinin eğitim tarihinden 3 iş günü önce MasterClass banka hesabına yatırılması gerekmektedir.
• Eğitim bedeline tüm dökümantasyon, ikramlar ve öğle yemekleri dahildir.
• MasterClass gerekli hallerde programı iptal etme, erteleme, mekanı veya konuşmacıyı değiştirme hakkını saklı tutar.

Acıbadem Mah. Çeçen Sok. Akasya Evleri
A Blok No: 25A Üsküdar / İstanbul
+90 (216) 321 62 50 information@masterclass.com.tr