Olimpiyat İstanbul 2015

Olimpiyat İstanbul

Kabataş Erkek Lisesi bünyesindeki İstanbul Kulübü öğretmen ve öğrencileri tarafından Türkiye çapında liseler arası düzenlenen ve dört ana başlık altında gerçekleşen bir proje yarışması olan Olimpiyat İstanbul, oluşturulan projeler ile lise öğrencilerini şehir için emek harcamaları konusunda teşvik etmektedir.

Bir gelenek haline gelmesini arzu ettiğimiz bu proje yarışması ile hedeflenen; lise öğrencilerinin İstanbul’u daha iyi tanımalarının yanı sıra birlikte çalışma, sorunları tespit edip çözüm için öneriler sunma gibi kabiliyetlerinin geliştirilmesidir.

Dört ana başlıkta en iyi sekiz projenin ödüllendirileceği Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması’ndan, tüm katılımcı öğrenciler eğitim hayatları boyunca unutamayacakları anı ve tecrübeler ile ayrılacaklardır. Üç günlük final organizasyonu boyunca, katılımcılar hem akademik anlamda zengin hem de eğlenceli programlarla İstanbul’u yeniden keşfedecektir.

Olimpiyat İstanbul organizasyon komitesi, yarışmanın içeriği ve organizasyonu ile ilgili, “sorumluluk bilincinin” toplumsal hayattaki karşılığı olan vakıf ve derneklerin tecrübelerinden de faydalanmaktadır. Katılımcıların perspektiflerini zenginleştirme fırsatı yakalayacağı Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması’nda hepinizi aramızda görmeyi arzu etmekteyiz.

Olimpiyat İstanbul nedir?
Kabataş Erkek Lisesi bünyesinde İstanbul Kulübü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediği bir proje yarışmasıdır.

İstanbul Kulübü nedir?
İstanbul’u tanımak ve sorunlarına çözüm bulmak adına, 2013 senesinde Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri tarafından kurulmuştur. Kuruluş amacı ve kulüp özelliği bakımından Türkiye’de lise düzeyinde bir ilke imza atmıştır.

Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması ne zaman ve nerede gerçekleşecek?
Organizasyon, Kabataş Erkek Lisesi kampüsünde Nisan 2015’te gerçekleşecek, final günü organizasyonu Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenecektir. Detaylı program için lütfen ziyaret edin: !program/c1pa4

Organizasyon kim tarafından yürütülüyor?
Proje yarışması, Kabataş Erkek Lisesi İstanbul Kulübü danışman öğretmeni ve kulüp üyeleri öğrenciler tarafından yürütülüyor.

Gerekli durumlarda kimlerle iletişime geçilebilir?
Proje organizasyon ekibinin iletişim bilgileri resmi sitede mevcuttur.

Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması’na kimler katılabilir?
Türkiye Cumhuriyeti’ndeki liselerde öğrenim gören tüm lise öğrencileri katılımda bulunabilir.

Katılım ücretli midir?
Proje katılım ücreti mevcut olmamakla birlikte ulaşım ve konaklama masrafları katılımcılar tarafından karşılanacaktır. Organizasyonun anlaşmalı olduğu kuruluşlar resmi site üzerinden duyurulacaktır, katılımcılar bu kuruluşların sağladığı imkânlardan indirimli olarak yararlanabilecektir.

Belirli bir proje formatı bulunuyor mu?
Olimpiyat İstanbul’a gönderilen her proje resmi sitede açıklanan formata uygun olmak durumundadır. Detaylı bilgi için lütfen ziyaret edin: !basvuru/c1qom

Hangi alanlarda proje hazırlanabilir?
Katılımcıların proje üretebilecekleri 4 farklı alan vardır. Bunlar resmi sitede belirtildiği gibi: Coğrafya, Tarih, Şehircilik, Engellilik. İstanbul’u bu dört ana başlık üzerinden ele alan ve proje formatına uygunluk gösteren projeler değerlendirmeye alınacaktır.

Projeler kim tarafından değerlendirilecektir?
Her proje, ilgili olduğu başlıkta alanında uzmanlaşmış jüriler tarafından değerlendirilecek ve puanlandırılacaktır.

Proje değerlendirme ölçütleri nelerdir?
Projeler; Yenilikçilik, Etki (Fayda), Uygulanabilirlik, Kullanılabilirlik ve Geliştirme süreci yönünden değerlendirilecektir.

Başvurular nereden yapılmaktadır?
Resmi sitedeki başvuru formunun doldurulmasıyla başvuru süreci başlamış olur, gerekli geri dönüşler Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması organizasyon ekibi tarafından yapılacaktır. Detaylı bilgi için lütfen ziyaret edin: !basvuru/c1qom

Yarışmaya birden fazla proje ile katılım mümkün müdür?
Bir öğrenci sadece bir projede yer almalıdır. Bir proje en fazla iki öğrenci tarafından oluşturulabilir.

Yarışmaya danışman öğretmen katılımı zorunlu mudur?
Yarışmaya danışman öğretmen katılımı zorunlu değildir. Fakat yarışmaya danışman öğretmen eşliğinde katılmak mümkündür.

Kabataş Erkek Lisesi Olimpiyat İstanbul Proje Yarışması

Fatih Akgül
Genel Koordinatör
akgfth@gmail.com

Gülce Nur Osoydan
Finans ve İdari İşler Sorumlusu Yrd. Koordinatör
gulceosoydan@gmail.com

Ömer Kaan Çelik
Akademi ve Teknik İşler Sorumlusu Yrd. Koordinatör
omerkaancelik@hotmail.com