Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumu

Pamukkale Eğitim Vakfı olarak geçtiğimiz yıl birincisini düzenlediğimiz Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumu’nun ikincisi 5-7 Eylül 2012 tarihlerinde matematik öğretiminde çağdaş metodların tartışıldığı gündem ile toplanacaktır.

Birincisi 6-9 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumu’nun ikincisi 5-7 Eylül 2012 tarihleri arasında matematik öğretmenleri ve matematik eğitimcilerini tekrar bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz sene uluslar arası katılımlarla matematik eğitiminde teknoloji kullanımının tartışıldığı sempozyumda bu sene çağdaş yaklaşımlar arasında önemli bir yer tutan teknoloji kullanımı temasına yine yer verilmekle birlikte ülkemizdeki matematik öğretimi sorunlarının ilgili uzman kişilerin katılımı ile tartışıldığı panellere de yer verilecektir.

Sempozyum Düzenleme Kurulu

Matematik Öğretimine Çağdaş Yaklaşımlar Sempozyumu her alandaki öğretim uygulamalarında önemli yeniliklerin yaşandığı ülkemizde gelecek nesillerin en donanımlı matematik öğretmenlerinin rehberliğinde ham matematik bilgisi ile yüklenmek yerine matematiğin doğasını fark ederek matematik öğrenmesi gerektiğinin bilinciyle yola çıkmıştır.

Bu bağlamda, çoğunlukla kuramsal çerçevede çalışan ve uygulama ortamları yapay deneysel ortamları geçemeyen matematik eğitimcisi akademisyenler ile gerçek ortamlarda görev yapan öğretmenlerin bir arada bulunarak bilgi ve tecrübe paylaşımlarını sağlamak bu yolla gelecek nesillerin yetişmesi için gerekli en ideal çağdaş matematik öğretimi yaklaşımlarının daha hızlı olarak gerçek ortamlara transferini sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda aşağıda detaylandırılan çeşitli formatlardaki oturumlarda öğretmenlerin vizyonlarının geliştirilmesine dönük bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasına zemin hazırlanacaktır.

Bildiriler: Salt araştırma teorisinden çok, matematik öğretimine yönelik yeni yaklaşım özelliği taşıyan her türlü uygulamanın konu edildiği bildiriler kabul edilecektir. Bildirilerin seçilmesinde nicel istatistikî bilgilerin sunulmasından çok, yarı deneysel ya da deneysel çalışmalardaki nitel sonuçların ve uygulama formatlarının paylaşılmasının amaçlanmış olmasına dikkat edilecektir. Doğrudan uygulama sahasına yönelik paylaşımlar ve öneriler içermekten uzak bildiri özetleri kesinlikle kabul edilmeyecektir. Soru-cevap kısmı ile birlikte 20 dakika süre verilecektir.

Çalıştaylar: Çeşitli özel konularda katılımcıların eğitildiği, etkileşimli uygulama ve tartışmaların yürütüldüğü oturumlardır. Çalıştaylarda teknoloji kullanımına özel bir yer verilerek katılımcıların matematik öğretiminde vazgeçilmez bir yeri olan çeşitli yazılımları en azından başlangıç düzeyinde öğrenmesi hedeflenecektir. Bu yazılımlar arasında Dinamik Matematik Yazılımı GeoGebra ve Olasılık ve veri analizi yazılımı TinkerPlots sayılabilir. 60-90 dakika arası süre öngörülmektedir.

Paneller: Türkiye’nin matematik öğretimindeki çeşitli sorunlarının alanında uzman kişilerin katılımı ile tartışıldığı 60-90 dakika arası sürecek oturumlar. İleriki tarihlerde kesinleşecek muhtemel panel konuları arasında Matematik öğretim programları ve Matematik ders kitaplarının hazırlanması sayılabilir.

Onursal Başkan

Prof. Dr. Bülent TOPUZ

Pamukkale Eğitim Vakfı Başkanı

Eş Başkanlar

Dr. Tolga KABACA

tolgakabaca@gmail.com

Aysun Yağcıoğlu

ayagcioglu@pevkolej.k12.tr

Tel :+902582961163
Fax :+902582110858
Adres :Pamukkale Eğitim Vakfı, Yeni Mahalle, 3371 Sokak, No:23 İncilipınar DENİZLİ