“Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması 2016

“Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması

Yaptığınız Her Yatırım Hayallerinize Bir Adım!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın üçüncüsünü düzenliyor. Bu yıl “Bugünü Yaşa, Yarını Hesapla” temasıyla yola çıkan yarışmada, 15.000 TL’ye varan ödüller sahiplerini arıyor.

Siz de yarınlarınızı bugünden hesaplamaya ve birikim yapmaya başlayın. Birikimlerinizi yatırıma dönüştürün ve hayallerinizi kucaklayın!

Kameranızı elinize alarak 3 dakikada “Bugünü Yaşa, Yarını Hesapla” temamızı anlatmaya hazır mısınız? Bu yıl da yarışmaya başvuran filmlerin/mobil filmlerin, tasarruf ederek yapılan birikimleri yatırıma dönüştürmenin önemini vurgulaması ve “Bugünü Yaşa, Yarını Hesapla” temasını anlatması bekleniyor.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması’nın başvuru tarihleri 1 Şubat–20 Mayıs 2016 olarak belirlendi.

Bol şans!

“Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları ve Gizlilik Politikası

1. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (bundan böyle “TSPB” olarak anılacaktır) tarafından düzenlenen “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” kısa film yarışmasına katılan katılımcılar aşağıdaki şartları ve koşulları kabul etmiş sayılırlar.

2. Kısa film yarışmasının teması; para biriktirme, tasarruf etme, birikim yaparak geleceği güvence altına alma, “bugünü yaşa, yarını hesapla” ana temasını anlatma, birikimi yatırıma dönüştürme, düzenli para biriktirme ve planlı harcamadır.

3. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışmaya katılmak isteyen adaylar www.kameraelindegelecegincebinde.com adresli internet sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak başvuru yapacaklardır. Katılımcının bu formlarda belirteceği ad-soyad ve adres bilgileri, TSPB tarafından esas alınacaktır. Bu nedenle bu bilgilerin doğruluğundan tamamen katılımcı sorumlu olup, kimlik bilgilerini doğru vermediği tespit edilen katılımcılar yarışma dışı bırakılacak ve dereceye giremeyecektir.

4. Birden fazla filmle katılmak isteyen kullanıcıların başvuru formunda belirtmek koşuluyla başvuru formunu bir kere doldurmaları yeterlidir.

5. Yarışma, yurt içi ve yurt dışından bütün katılımcılara açıktır. Gönderilen filmin dilinin Türkçe olması veya Türkçe altyazılı olması zorunludur.

6. Katılımcıların 18 yaşını doldurmuş olmaları gereklidir. 18 yaşından küçük olanlar yarışmaya katılmış olsalar dahi ödül kazanmaları halinde, bu ödül kendilerine verilmez.

7. TSPB çalışanları, Patavat Reklam Tanıtım Pazarlama Satış Prodüksiyon ve İnternet Hizmetleri Ltd. Şti. ortakları, yöneticileri ve çalışanları, aXiyon takımı üyeleri ile birlikte bunların 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar ve ödül kazanamazlar.

8. Yarışmaya başvurular 01.02.2016 tarihinde başlayacak ve 20.05.2016 tarihinde sona erecektir.

9. Yapılan başvurular sonrasında, filmlerin son teslim tarihi 20.05.2016’dır.

10. İster kameranızla isterseniz telefonunuzla çekebileceğiniz filmlerin uzunluğu en fazla 3 dakika olmalıdır. Her filmin ayrı DVD’ye kaydedilerek yüksek çözünürlükte .avi veya .mov formatlarında olması gerekir. www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden doldurulan başvuru formu print alınarak, imzalı bir şeklide, kimlik fotokopisi ve film(ler) ile birlikte kapalı bir zarfta teslim edilmelidir. Teslimler, elden, iadeli taahhütlü posta yoluyla veya kurye/kargo aracılığıyla yapılacaktır. İmzasız ve formsuz başvurular yarışma dışı bırakılacaktır.

11. Kargo ve posta yoluyla gönderilerde son teslim tarihinden önce belirtilen adrese teslim edilmesi gerekmektedir. Belirtilen son teslim tarihinden sonra gelen filmler değerlendirmeye alınmayacaktır.

12. Katılımcı, gönderi zarfı üzerine kendisinin isim, soyisim, iletişim bilgilerini, başvuru formunda belirttiği e-posta adresini yazmalıdır.

13. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması için film gönderenler, filmlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılır. Başkasına ait filmlerin kullanımından dolayı oluşabilecek her türlü hukuki ve cezai yükümlülük, katılımcıların kendi sorumluğundadır.

14. TSPB uygunsuz olabileceğini ya da hakaret içerdiğini düşündüğü filmleri (örneğin, şiddet, suç, dini, politik, ırkçı, cinsel ya da sömürü içeren) yegane takdir yetkisine dayanarak yarışma dışına çıkarma hakkını saklı tutar.

15. Katılımcının verdiği bilgilerin yanlış, eksik veya hatalı olmasından dolayı TSPB hiçbir sorumluluk kabul etmez. Her katılımcı yarışmaya istediği sayıda farklı kısa film ile katılabilir. Ancak, bir yarışmacı en fazla bir para ödülüne hak kazanabilir.

16. Yapılan başvurular aşağıda yer alan jüri tarafından 31.05.2016 tarihine kadar değerlendirilecektir. Kazananların belirlenmesinde yarışma temasına ve teknik hususlara uygunluk şartı aranacaktır
Jüri Üyeleri
Hürriyet Gazetesi olacak, Spor Servisi Şefi ve sinema yazarı Uğur Vardan, Sinema Yazarı ve Haber Editörü Selin Gürel, BirGün Gazetesi Yazarı ve Sinema Eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Alp Birol ve TSPB Finansal Eğitim Çalışma Komitesi Başkanı Attila Köksal.

17. Yarışma sonuçları ve ödüle hak kazananlar www.kameraelindegelecegincebinde.com sitesi üzerinden 2016 Haziran ayı içerisinde ilan edilecektir. Ödül kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek, katılımcıların kendi sorumluluğundadır.

18. İlan edilecek yarışma sonuçlarına ilişkin karar nihaidir, bağlayıcıdır ve karar sonucunun gözden geçirilmesi söz konusu değildir.

19. Para ödülleri, sonuçların ilanından sonra açıklanacak bir tarihte İstanbul’da sahiplerine verilecektir.

20. Para ödülleri kazananlara net olarak ödenecektir.
Birincilik ödülü 15.000 TL,
İkincilik ödülü 10.000 TL,
Üçüncülük ödülü 7.500 TL olarak belirlenmiştir.

21. TSPB, yeterli nicelik ve nitelikte film gelmemesi halinde ödüllerin bir kısmını vermeme hakkını saklı tutar.

22. Ayrıca ilk on (10) dereceye giren yarışmacılara 01.06.2017 tarihine kadar TSPB’nin düzenlediği bir günlük eğitimlerden istediği birine ücretsiz katılma imkanı verilecektir. Eğitim ödülü, kazanan katılımcıdan başkasına devredilemez.

23. Ödül kazanan katılımcılar kişisel olarak katılım formunda vereceği e-posta adresleri aracılığıyla bilgilendirilecektir. Ödül kazanan katılımcılar, bilgilendirildikleri tarihten itibaren 14 gün içinde iletisim@tspb.org.tr e-posta adresinden veya TSPB’nin her türlü telefon, faks ve posta adresinden TSPB ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Ödül kazananın, bilgilendirilme tarihinden itibaren 14 gün içinde TSPB ile iletişime geçmemesi halinde ödül geri çekilecektir.

24. Yarışma katılımcıları arasında katılım koşullarını ihlal edenleri ya da uygulamada istismar, sahtekarlık veya hatalı katılım yapanları TSPB yarışmadan çıkarabilir. Yarışmada çeşitli yöntemlerle haksız avantaj sağlamaya çalışan katılımcıların belirlenmesi durumunda bu katılımcı ödüle hak kazanamayacak olup, TSPB’nin yasal işlem başlatma ve varsa bundan doğan tüm zararlarının tazminini talep etme hakkı saklıdır.

25. Ödül sahibi, kazanılan ödülle ilişkin veraset ve intikal vergisi dışındaki diğer vergi, kanuni yükümlülükler ve/veya ilave maliyetlerden kendisi sorumlu olacaktır.

26. TSPB, “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” yarışmasında katılımcılardan aldığı kişisel verileri (e-posta adresi vb. bilgileri içerir) kullanabilir. Ancak, katılımcılarla ilgili kişisel veriler üçüncü şahıslara aktarılmayacak ve onların kullanımına sunulmayacaktır.

27. TSPB, önceden haber vermeksizin yarışmanın kurallarını değiştirme, süresini kısaltma veya iptal etme hakkına sahiptir. Böyle bir durumda asla TSPB aleyhine bir iddia oluşturulamaz. Koşullar ve kurallardaki değişiklikler tüm katılımcılar için bağlayıcı nitelik taşımaktadır. Bu nedenle katılımcılar, güncel koşullar ve kuralları öğrenmek için www.kameraelindegelecegincebinde.com adresini düzenli olarak ziyaret etmeleri gerektiğini kabul ederler.

28. Burada belirtilen şart ve koşulların herhangi bir maddesi hukuka aykırı, hükümsüz ya da uygulanamaz olarak addedilirse söz konusu madde ayrılabilir olarak sayılacak ve geriye kalan hükümlerin geçerliliğini ve uygulanabilirliğini etkilemeyecektir. Geçersiz hale gelen hüküm yerine yarışmanın ve kuralların amacına daha uygun yeni bir hüküm getirilebilecektir.

29. Yarışmaya katılan herkes, yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır. Katılımcıların yarışma şartlarına uyup uymadıklarının denetim ve değerlendirilmesi, katılımcıların beyanına dayanan bilgiler çerçevesinde, münhasıran TSPB tarafından yapılacaktır.

30. Yarışma kapsamında ortaya çıkan her türlü uyuşmazlıkta TSPB’nin kayıtları esas alınacaktır.

31. Bu şartlardaki herhangi bir hüküm konusunda yaşanacak anlaşmazlığı çözme konusunda İstanbul Mahkemeleri ve İcra Daireleri tek yetkili olacaktır.

32. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışması Milli Piyango İdaresi’nin izin ve onayı kapsamında değildir.

33. Aksi katılımcı tarafından belirtilmedikçe; ad, soyad, e-posta adresi ve diğer tüm kullanıcı bilgileri sadece TSPB tarafından toplanacak, işlenecek ve saklanacaktır.

34. Katılımcılar, www.kameraelindegelecegincebinde.com adresindeki formu doldurup, filmleri web sitesinde belirtilen posta adresine gönderdikten sonra “Yarışmadan Geri Çekilme” konu başlığıyla iletisim@tspb.org.tr adresine 24.05.2016 tarihine kadar e-posta atarak, göndermiş oldukları filmin ve bilgilerinin kullanılmasına ilişkin verdikleri onayı geri çekebilirler. Bu durumda katılımcı yarışmadan da çekilmiş olur ve değerlendirmeye katılamaz.

35. “Kamera Elinde Geleceğin Cebinde” Kısa Film Yarışmasında dereceye giren filmlerin telif, kullanım ve sergileme hakkı TSPB’ye ait olacaktır. Filmler TSPB tarafından, tanıtım amaçlı olarak web sitesinde, görsel medyada, televizyonlarda, internette veya her türlü tanıtım malzemesinde ve mecrada kullanılabilecektir. Katılımcılar bu şekilde kullanılan filmler için herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini gayrikabili rücu olarak kabul, beyan ve taahhüt ederler.

İYİ ŞANSLAR!
http://www.kameraelindegelecegincebinde.com/