İKİNCİ ULUSLARARASI KARİKATÜR SERGİSİ SOFYA 2011

Sofya Belediyesi Bulgar Sanatçıları Birliği Karikatür Bölümü

Konu: Sanatta Sanatçı

Gülmece sanatının penceresinden müzik, dans, resim, heykel, şiir, edebiyat, tiyatro, fotoğrafçılık ve sinema: karikatür sanatı

KATILIM KOŞULLARI:Yarışmaya katılmak Isteyen sanatçı en fazla üç eserini dijital format ta (JPG) aşağıdaki elektronik posta adresine göndereceklerdir

bgcartoon@abv.bg

Gönderilen eserlerın büyütülmüş kopları (yaklaşık bilboard ebadında) dış mekanlarda tanıtılacaktır.Serginin kalitesinin yüksek tutulacağı dikkate alınarak karikatürlerin A4/A3 ebadında, 300 dpi çözünürlükte taranması ve JPG formatında olması gerekmektedir.

Sanatçı yollayacağı elektronik postada Isim, soyadı, açık adres, elektronik posta adresi, her bir karikatürün adı ya da numarasını belirtecektir. Yarışmaya gönderilecek karikatürlerin başka yarışmalarda ödül kazanmamış olması gerekir.

SON TESLİM TARİHİ: 1 Eylül, 2011

Juri, seçeceği 120-150 eser arasından hangilerine ödül vereceğini saptayacaktır. İlk seçilen 120-150 eser sergi katalogunda yer alacaktır.

ÖDÜLLER:

Birincilik Ödülü: 1000 EURO

İkincilik Ödülü: 500 EURO

Üçüncülük Ödülü: 300 EURO

Ayrıca 5 adet özel ödül daha verilecektir.

Ödül kazanan sanatçılardan eserlerinin orijinallerini göndermeleri istenecektir.

TEKNİK: Gönderilecek karikatürler siyah-beyaz ya da renkli olabilir. herhangi bir teknik sınırlaması yoktur. Bilgisayar ortamında yaratılacak eserler de gönderilebilir. Fotoğraf ya da orijinal eserin kopyası kabul edilmeyecektir.

SERGİ HAKKINDA BİLGİ: Yarışmanın sergisi 10 Kasım 2011 tarihinde açılacaktır. Karikatürlerin büyütülmüş kopyaları Sofya’da açık alanlarda gösterilecektir.

SERGİ KATALOĞU: Sergi için seçilen ve ödül alan karikatürler e katalogda yer verilecektir. Sergide eserine yer verilen katılımcılara bu katalogdan bir adet gönderilecektir.

SONUÇLAR: Serginin ve diğer etkinliklerin sonuçları aşağıda adresini bulabileceğiniz Bulgar karikatürcülerinin web sayfasında ilan edilecektir.
http://www.cartoonbg.com

TELİF HAKLARI: Karikatüristler yarışmaya katılmış olmakla eserlerini yarışmanın düzenleyicilerinin tanıtım amacıyla basmasını kabul etmiş sayılır.

 

İyi şanslar!