Genç Türkiye Zirvesi 2016

Genç Türkiye Zirvesi

“Genç Türkiye Zirvesi ‘Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği’ vizyonuyla 6 – 8 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde 4. Kez gerçekleştirilecektir. ”

Gençlerimiz ülkemiz için her zaman en değerli insan kaynağı olmuştur. Çağımızda insan kaynaklarının niteliği küresel rekabetin de odak noktası haline gelmiştir. Türkiye genç ve dinamik nüfus gücünü, kalkınmada itici bir güce dönüştürmek mecburiyetindedir. Türkiye’nin önündeki “zihinsel eşik” insan kaynağının niteliğini artırmak ve girişimcilik ekosistemi kurmak zorunluluğudur. Bu misyonun başarılması ile teknoloji refah ve medeniyet üreten bir Türkiye ortaya çıkacaktır. “Genç Türkiye Zirvesi” bu bağlamda Cumhuriyet tarihinin en dinamik gençlik projelerinden biri olarak ortaya konmaktadır.

Genç Türkiye Zirvesi 2016 yılında 4. kez düzenlenerek “Türkiye’nin Geleceği, Bilgi Gençliği” vizyonu ile ülkemizi zirveye taşıyacak Türkiye Gençliğinin bir araya geleceği, “Güçlü Yarınlar İçin Bilgi Toplumu”, “Bilgi Ekonomisi ve Bütünsel Kalkınma”, “Vasatlıktan Kurtulmanın Yolları: Bilgi Gençliği”, “Teknoloji ve İnovasyon Odaklı Yeni Nesil Üniversiteler”, gibi konu başlıklarında ortak akıl oluşturacak bir organizasyon olacaktır.

Ülkemizin toplumsal sorunlarına bilimsel açıdan yaklaşmanın ve çözüm üretmeye çalışmanın ülke kalkınmasına katkıda bulunacağına gönülden inanan Genç Türkiye Zirvesi Ekibi, evrensel değerlere bağlılığı, uluslararası standartlarda bilgi üretimi, gelişime ve değişime ayak uydurması, özgün araştırma ortamı, kaliteli eğitimi, dinamik kadrosu ile güçlü bir gelecek vizyonu için hazırlanmaktadır.
http://gencturkiyezirvesi.org/index.php