Dünya Zirvesi Gençlik Ödülü 2016

Genç bir tasarımcı veya elektronik İçerik yaratıcısı mısınız? Küresel yarışmaya çevrimiçi ya da farkındalık yaratmak ve küresel sorunların çözümünde yardımcı olmak için tasarlanmış mobil girişimlerle katılın!

Dünya Zirvesi Gençlik Ödülü çevrimiçi ya da farkındalık yaratmak ve küresel sorunların çözümünde yardımcı olmak için tasarlanmış mobil girişimler için küresel bir yarışmadır. Bu yarışma altında düzenlenen internet ve mobil uygulamalar ilham verici internet içeriklerinin teşvik edilmesi ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişme Hedeflerinin elde edilmesine yönelik olmalıdır.Katılım aşağıda bulunan altı kategoriden birinde yapılmalıdır:
1.Yoksulluk, açlık ve hastalıkla savaşma;
2.Herkes için eğitim;
3.Kadının Güçlendirilmesi;
4.Yeşil olun, iklim değişikliği;
5.Dijital Nesil;
6.SDG için Yenilik
Uygunluk Kriteri:
-Projelerin 1 Ocak 2014’den sonra tamamlanmış olması gerekir ( daha önce yapılmış bir ürün ya da proje için başvuranların değişiklik ve/ veya geliştirme/ekleme yaptıklarına dair belgeleri vermeleri gerekir.);
-Projelerin 30 yaş altı gençler tarafından başlatılıp uygulanması gerekir ( 1.1.1986 sonrası doğan ve bir BM ve UNESCO üye ülkesinden gelen kişiler);
-Ürünlerin teslim sırasında fonksiyonel ve kullanıma hazır olması gerekir;
-Ürünlerin Internet üzerinden erişilebilir olması gerekir;
-Başvuruların yetkili bir kişi tarafından yapılması ve kopya edilmiş veya hakaret edici bir içerikten arındırılmış olması gerekir.
Aynı kişiden birkaç başvuru alma durumunda, her ürün veya uygulama ayrı bir kayıt ve ibraname gerektirir.

Ödül:
Her bir kategoriden üç kazanan ve üç adet ikinci belirlenecektir. Kazananlar Dünya Zirvesi Gençlik Ödül (WSYA) etkinliğinde ürünlerini gösterme şansı elde edeceklerdir.

Nasıl başvurulur: Adayların projeleri daha önce kazanmış olan gençlik ödülü elçisi tarafından aday gösterilir. Eğer seçilirse, aday otomatik olarak son listeye alınır. Adaylar projelerini Gençlik ödülü veri tabanına çevrimiçi teslim ederler. Project ilk aşamada değerlendirilir ve her bir kategoride en iyi olan projeler son listeye alınır.
Son başvuru: 31 Temmuz 2016

Daha fazla bilgi: http://youthaward.org