Değişim Çağında Eğitimi Yeniden Düşünmek 2015

 

Yenilikçi Öğrenme Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek olan “Değişim Ç@ğında Eğitimi Yeniden Düşünmek” konulu ücretsiz konferansımız, 11 Nisan 2015 günü MEF Okulları Bahçeşehir Kampüsümüzde gerçekleşecektir. Sabah oturumlarına tüm eğitimci ve eğitim yöneticileri, öğleden sonra oturumlarına ise tüm anne-babalar davetlidir. (Veliler için düzenlenen 13:45 – 17:00 saatleri arasındaki programa kontenjan dahilinde eğitimci ve yöneticiler de katılabilir)

Eğitimin tüm paydaşlarının fikir ve düşüncelerini dile getireceği konferans 21. yüzyıl çocuklarının yaşamlarında mutluluk ve başarıyı sağlayacak olan eğitim modeli üzerinde farklı konuşmacılarla gerçekleşecektir. Bu dönemin çocuklarının yaşam şekli olarak bizim yaşamlarımızdan tamamen farklılaşmaları ve özellikle de dijital dünya ile çok fazla içli dışlı olmaları ve bu nedenle iletişim biçimlerinin biz yetişkinleri kaygı duyuracak boyutta değişmiş olması bir gerçektir. Bu konferansta bu yüzyılın çocuklarıyla etkili iletişim kuracak fikirleri yetişkinler paylaşıyor, onların temsilcileri ise ne beklediklerini vurguluyor olacaklar. Ayrıca farklı rollerdeki yetişkinler yani ebeveyn, eğitimci, akademisyen bu duruma bakışlarını kendi yaşamlarından örnekleyeceklerdir.

 

Kayhan KARLI
Kayhan Karlı, yirmi yılı aşkın süredir eğitimci ve eğitim yöneticisi olarak görev almış olup liderlik ve liderlerin geliştirilmesi konusunda Türkiye’nin bir çok ilinde konuşmalar yapmış ve eğitimler düzenlemiştir. Harvard Üniversitesi, Kennedy School Executive Education ” Art and Practice of Leadership Development” programını bitirmiş bir liderlik eğitimcisidir. Garanti Bankası’nın desteğiyle kurulmuş, eğitimciler için kişisel ve mesleki gelişimi odağına alan ve hizmet içi eğitim programları sunan Öğretmen Akademisi Vakfi’nda yaklaşık altı yıl süresince Kurucu Genel Müdür olarak görev yapmıştır.
İngiltere Bognor Regis Community College, AKA Koleji ve TED Bursa Koleji’nde Genel Müdür olarak hizmet vermiştir. Eylül 2013’den itibaren Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. Harvard -USA, University of Sussex -UK üniversitelerinde öğretmen gelişimi alanında eğitimler almıştır.
Binlerce öğretmenle tasarladığı ve uyguladığı atölyelerde ve öğrenme yoldaşlığı oturumlarında çalışmış olmanın yanında çok sayıda kurumun da danışmanlığını yapmaktadır.
Prof. Dr. Ziya SELÇUK
Türk eğitim sisteminde eğitime bakışı ve son yıllarda pek çok dönüşüm konusunda öncü olan Dr. Ziya Selçuk, akademik dünyadaki tecrübesinin yanında uygulama konusundaki bilgi birikimiyle tanınmaktadır. Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığı döneminde ulusal müfredatın yenilenmesine liderlik etmiştir. Dr. Ziya Selçuk özellikle okul iklimi, sınıf yönetimi, öğrenme biçimleri ve müfredat konusunda çalışmalarıyla tanınmaktadır. Okulların sınava değil hayata hazırlaması gerektiğinin yılmaz bir savunucusu olan Dr Selçuk, yakın bir tarihte Gazi Üniversitesi’nden ayrılarak ülkenin en köklü kurumlarından birisi olan Türk Eğitim Derneği tarafından kurulmuş olan TED Üniversitesi’nde Mütevelli heyet üyesi olarak görev almış ve halen bu kurumda çalışmalarına devam etmektedir.
Bager AKBAY
Bager Akbay, erken yaşta pozitif bilimlerle uğraşmaya başladı. 1991 yılında Atatürk Fen Lisesinde, yüksek matematik ve programlama ile dolu üç yılın ardından kazandığı eğitim bursu sayesinde bir sene Tokyo’da okudu. İstanbul’a döndükten sonra İTÜ Matematik Mühendisliği’ne girdi. Linux ile tanıştığı okulunda, bir yandan güvenlik, ağ ve programlama üzerine çalışırken bir yandan Kara Tiyatro adlı amatör bir tiyatro grubunda oyunculuk yapmaya ve kukla oynatmaya başladı. Tiyatro deneyiminin verdiği güç ile, okulu bırakıp tasarım okumak için, Yıldız Teknik Üniversitesi’ne geçti. Programlama ile tasarımın ilişkisini keşfettiği bu yıllarda sektöre atıldı ve bir çok ajans için etkileşimli içerikler üretmeye başladı.
Mezun olur olmaz, kendi bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. 4 yıllık eğitimcilik deneyiminin ardından, Avusturya’ya dijital sanat okumaya gitti. Fiziksel etkileşim, yapay zeka ve sanat üzerine bir çok çalışma yaptı. Kızının doğumu vesilesiyle Türkiye’ye döndü ve eğitimcilik kariyerine devam etme kararı aldı. 4 sene boyunca, eğitimciliğin yanı sıra, sanat ve danışmanlık yaptı.
Yoğun bir dönemin ardından yerel biri olmaya karar verdi ve Kadıköy Yeldeğimeni’nde, projelerini hayata geçirebilmek için arkadaşlarıyla beraber bir atölye açtı.

MEF OKULLARI

Başvuru İçin: Aslı Uludağ – 0212 672 03 00 / 1501-1502 veya   goo.gl  linkini kullanabilirsiniz.