2. Deney Vision Proje Yarışması

2. Deney Vision Proje Yarışması

MEB OKULLARINDA 11-19 YAŞ ÖĞRENCİLERİ ARASINDA
DENEY-VİZYON PROJE YARIŞMASI

Yarışma Konusu : İlginç bir deney, proje, parlak bir fikir, araştırma veya bilimsel bir çalışmanın kısa filmi

AMAÇ VE İÇERİK
Yarışmada Türkiye genelindeki Doğa Koleji öğrencilerinin ve MEB okullarındaki öğrencilerin çekecekleri kısa filmler değerlendirilecektir. Yarışmanın amacı; öğrencilerin gündelik hayatta karşılaştıkları olaylar karşısında, gözlem yapmaya teşvik etmek ve yaptıkları gözlemden bir proje oluşturmaya yönlendirmektir.

KATILMA KOŞULLARI

Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tüm öğrencilere açıktır.
Yarışmaya eser gönderen kişiler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Doğa Koleji kısa filmlerle ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
Adaylar en fazla 1 adet kısa film çalışması ile yarışmaya katılabilir. Yarışma bireyseldir. Grup olarak yarışmaya katılım kabul edilmeyecektir.
Yarışmaya katılmak için 11-19 yaşları arasında olmak yeterlidir. Ödül kazanan eserlerin sahipleri, öğrenci olduklarını belgelemek durumundadırlar.
Yarışmaya katılacak çalışmalar “Youtube’a” yüklenerek ilgili link başvuru formundaki ilgili alana girilmelidir.
Örnek: Kısa Filmin Başlığı: Elektroliz deneyi
Yarışmaya katılacak çalışmalar orijinal halleri ile yüklenmelidir.
Çalışmada ele alınacak bilimsel tema serbesttir. Siyasi amaçlara hizmet eden, sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren ve ne amaçla olursa olsun firma adı kullanılan eserler yarışma dışı kalacaktır.
Yarışmaya katılan eserlerin kullanım hakkı Doğa Koleji’ne aittir. Doğa Koleji gelen eserlerin yarışmaya katılabileceğine onay verdikten sonra, eserler tüm iletişim ortamlarında ve sosyal paylaşım ağlarında yayınlanabilir.
Yarışmaya katılan eserler arasından Seçici Kurul, yarışma konusu ve amacı doğrultusunda dereceye girmeye en uygun eserleri belirleyecektir. Ödüle layık eser bulunup bulunmaması, ödüllerin bir kısmının dağıtılıp dağıtılmaması Seçici Kurul’un takdirindedir.
Çalışmanın özgün olması, daha önce hiç bir yerde kullanılmamış ve sergilenmemiş olması gerekmektedir. Yarışma sonucunda, seçici kurulun ödüle layık gördüğü bir kısa filmin, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eşzamanlı, başka bir yarışmada derece almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, alınan ödül iptal edilir ve eğer verilmişse, ödül sahibinin, ödülü derhal iade etmesi istenir. Bu iptal durumu, diğer ödül almış ve / veya almamış yarışmacılar açısından herhangi bir talep hakkı doğurmaz.
DOĞA Okulları her zaman, önceden her hangi bir bildirim veya ilan yapmaksızın, yarışmayı iptal edebilir, koşullarını değiştirebilir, seçici kurul üyelerinde değişiklik yapabilir. Bu durumda yarışmacılar herhangi bir hak ileri süremezler.
Yarışmaya katılacak projenin kısa filmi Movie Maker, Camtasia Studio, Ulead, Avidemux gibi video hazırlama programları ile kısaltılıp kurgulanarak, istenirse seslendirme, altyazı, müzik vs. eklenerek hazırlanabilir.
Kısa filmin süresi 10 dakikayı geçmemelidir.
Yarışmaya katılan herkes yarışma şartlarını okuyup anlayarak peşinen kabul etmiş sayılır.
YARIŞMA KOŞULLARI

Deney vizyon proje yarışmasında yarışan tüm öğrenciler DOĞA tarafından belirlenen tüm kuralları kabul etmek zorundadırlar.
Tüm projeler ahlaki kuralları kabul etmek zorundadır.
Tüm katılımcılar Deney vizyon proje yarışmasında tanımlanan kurallara uygun projeler seçmek zorundadırlar.
Projeler profesyonel bilim adamları tarafından yönlendirilerek daha büyük bir proje haline gelebilir, fakat katılımcı kendisinin üzerinde aktif olarak çalıştığı kısmı arz edebilir.
Tüm öğrenciler projelerini Deney vizyon proje yarışması web sitesine kayıt ettirmek ve gerekli bilgileri arz etmek zorundadırlar.
Ayrıca gerekli bilgiler proje mentörleri (danışman öğretmen) içinde girilmiş olmalıdır.
Öğrenciler kısa filmlerini online kayıt sürecinin son günü olan 10 Ocak 2014 tarihi saat 23:59′a kadar online site üzerinden tamamlamaları ve yüklemeleri gerekir.
Kısa filmler proje ile ilgili olmalıdır. Projeyi yargılama kriterleri katılımcının hazırladığı kısa filmin performansının değerlendirilmesi ile olur.
Tüm Deney vizyon proje yarışması sergileyicileri Deney vizyon proje yarışması güvenliğine ve koşullarına razı gelmek zorundadır.

ÖDÜLLER

Ortaokul ve lise dallarında ayrı ayrı:

1.olan Öğrenciye X-Box

2.olan Öğrenciye Binoküler mikroskop

3.olan Öğrenciye Vestel tablet

Mansiyon: Elektonik Deney Seti

Ayrıca öğrencileri en çok başvuru yapan 3 mentöre (danışman öğretmenlere) sürpriz hediyeler.

JÜRİ

Didem Arslan Yılmaz (Haber Spikeri-Haber Editörü)
Doç.Dr.Yeşim Gürtuğ (Marmara Üniversitesi)
Prof.Dr.Özay Gürtuğ (Marmara Üniversitesi)
Volkan Ertörer (Galen Reklam Ajansı Başkanı)
Handan Çevrim (Haber Yönetmeni)
Cavit Yantaç (Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Gn. Md. Yard.)
Mustafa Kasap (Microsoft Windows Phone ve Akademik Programlar Yöneticisi)
ÖNEMLİ TARİHLER

Başvuru Başlangıç Tarihi: 1 kasım 2013
Başvuru için Son Tarih : 10 ocak 2014 (23:59′a kadar)
Jüri Kurulu Değerlendirmesi: 10 ocak 2014-14 ocak 2014
Yarışma Sonuçlarının Açıklanması: 15 Ocak 2014
Ödül Töreni Yeri: İstanbul Bostancı Doğa Koleji
Saat: 12:30-14:00

  1. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda tüm öğrencilere açıktır.
  2. Yarışmaya eser gönderen kişiler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. Doğa Koleji kısa filmlerle ilgili izinler ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
  3. Adaylar en fazla 1 adet kısa film çalışması ile yarışmaya katılabilir. Yarışma bireyseldir. Grup olarak yarışmaya katılım kabul edilmeyecektir.
  4. Yarışmaya katılmak için 11-19 yaşları arasında olmak yeterlidir. Ödül kazanan eserlerin sahipleri, öğrenci olduklarını belgelemek durumundadırlar.
  5. Yarışmaya katılacak çalışmalar “Youtube’a” yüklenerek ilgili link başvuru formundaki ilgili alana girilmelidir.